Penjejakan tempoh berasaskan suhu Samsung Galaxy Watch 5 akan diaktifkan

16
© NextPit

Salah satu peningkatan utama yang tiba dengan Galaxy Watch 5 dan Watch 5 Pro ialah pengukuran suhu kulit berdasarkan sensor inframerah baharu. Sejak jam tangan pintar diperkenalkan, Samsung tidak dapat menggunakan sensor tersebut. Rakyat Korea Selatan kini meneruskannya melalui penjejakan kitaran haid berasaskan suhu lanjutan.

Samsung mengumumkan bahawa ia telah bekerjasama dengan Natural Cycles dengan melancarkan aplikasi pengesanan kitaran haid lanjutan yang akan memanfaatkan potensi sensor suhu inframerah dalam Galaxy Watch 5 dan Watch 5 Pro (semakan). Ini didayakan melalui teknologi kesuburan Natural Cycles dan disepadukan dengan aplikasi Natural Cycles.

  • Jangan ketinggalan: Jam tangan pintar Samsung terbaik dibandingkan

Bacaan suhu badan yang tepat pada Samsung Galaxy Watch 5

Menurut Samsung, sensor pada jam tangan pintar Samsung akan dapat menentukan suhu badan dan kitaran haid pengguna dengan tepat. Tambahan pula, Samsung menambah bahawa sensor inframerah dikatakan memberikan bacaan suhu yang lebih tepat dan tidak akan terjejas oleh suhu luaran.

Ulasan Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Sensor BioActive di bahagian bawah Galaxy Watch 5 Pro mengukur semua jenis data badan. / © NextPit

Samsung merancang untuk mengeluarkan ciri ini pada duo Galaxy Watch 5 melalui aplikasi Samsung Health pada suku kedua tahun ini. Sejak awal, ia akan menjadi terdapat di 32 negaraterutamanya meliputi Eropah, AS, UK dan Korea Selatan.

Samsung sedang membetulkan gerak isyarat bangun untuk bangun pada Galaxy Watch 4 dan Watch 5

Sebagai tambahan kepada penjejakan kitaran haid lanjutan, Samsung juga telah mula melancarkan kemas kini perisian baharu kepada siri Galaxy Watch 4 dan Watch 5. Kemas kini akan membetulkan gerak isyarat bangun untuk bangun yang telah menyadap kebanyakan pengguna sejak sekian lama. Pada masa yang sama, versi perisian tegar baharu bertujuan untuk meningkatkan kestabilan dan prestasi keseluruhan jam tangan ini.

Apakah pendapat anda tentang penderia suhu inframerah? Adakah anda fikir ia adalah komponen penting yang harus dimasukkan oleh pengeluar dalam jam tangan pintar?

Sumber:
Samsung