Penterjemah Pegang Tangan Fluentalk T1: Teman perjalanan bersaiz poket

13
Semakan Peranti Penterjemah Pegang Tangan Fluentalk T1

Penterjemah mudah alih Timekettle Fluentalk T1 ialah pilihan terbaik untuk mereka yang gemar meneroka negara baharu atau mempunyai perniagaan yang tersebar di seluruh dunia.

Kebaikan

 • Ringan dan mudah alih
 • 95% terjemahan tepat
 • Menyokong terjemahan imej
 • Navigasi yang lancar
 • Pelan data tanpa had global dua tahun secara Percuma

Keburukan

 • Agak mahal
 • Output bergantung pada kejelasan input

Penilaian editor: 🌝 🌝 🌝 🌝

Harga: $299.99

Beli sekarang: Fluentalk | Amazon

“Jika anda bercakap dengan seorang lelaki dalam bahasa yang dia fahami, itu akan terlintas di kepalanya. Jika anda bercakap dengannya dalam bahasanya sendiri, itu akan masuk ke dalam hatinya.” – Nelson Mandela

Mempelajari bahasa baharu adalah mencabar, tidak kira betapa hebatnya bunyinya. Tetapi adakah halangan bahasa menghalang anda daripada meneroka peluang menunggu di seberang dunia? Sudah tentu tidak! Jadi, apa yang boleh dilakukan?

Izinkan saya memperkenalkan anda kepada peranti penterjemah pegang tangan Fluentalk T1. Penterjemah yang mudah digunakan ini adalah pilihan yang sesuai untuk mereka yang kerap melakukan perjalanan. Peranti ini menawarkan terjemahan bahasa yang sangat pantas dalam lebih daripada 40 bahasa global yang berbeza dan dalam 93 aksen. Navigasi yang lancar, reka bentuk yang anggun dan kecekapan mewah adalah yang menjadikan produk ini pilihan yang sesuai.

Baca artikel ini untuk mendapatkan analisis terperinci tentang peranti penterjemah pegang tangan. Dan percayalah, ini bukan satu lagi ulasan peranti penterjemah sanjungan. Ia adalah analisis yang tidak ditapis.

Spesifikasi Fluentalk T1

Saiz 116.8 x 58.6 x 11.2mm
Berat badan 115g
Saiz skrin 4.0″
Kapasiti storan 3G RAM dan 32G ROM
Bateri 1500mAh
OS Android 10
Kamera 8 megapiksel
Mikrofon dan pembesar suara Persediaan berbilang mikrofon dengan sokongan dwi pembesar suara
Ketersambungan Wi-Fi/Nano-sim/E-sim (Terbina dalam)

Penterjemah bahasa Fluentalk T1 membuka kotak

Menyahkotak Peranti Penterjemah Pegang Tangan Fluentalk T1

Ini mungkin kedengaran klise, tetapi saya mempunyai detik cinta pandang pertama semasa membuka kotak peranti penterjemah Fluentalk T1. Kotak luar yang membawa peranti itu bergaya, bergaya dan inovatif. Ia mempunyai penutup foil yang nipis dan lutsinar. Hamparan hijau menambah pop warna pada latar belakang kotak yang sebaliknya putih.

Di dalam, saya menjumpai sampul surat yang membawa alat penyembur SIM dan manual pengguna. Di bawah sampul surat adalah produk bintang saya – penterjemah mudah alih Fluentalk T1. Di bawah peranti itu, terdapat kotak kecil yang membawa lanyard dan kabel pengecasan.

Pengalaman keseluruhan saya membuka kotak Fluentalk T1 agak baik. Sekarang, mari beralih kepada ciri penterjemah ini dengan cepat.

Fluentalk T1 – Reka Bentuk

Anggun, bergaya dan mudah – begitulah cara saya ingin mentakrifkan binaan fizikal peranti terjemahan mudah alih ini.

Berukuran 116.8 x 58.6 x 11.2mm, penterjemah suara sangat mudah dibawa ke mana-mana. Skrin 4-inci membolehkan anda mengakses paparan yang besar dan jelas. Selain itu, plastik berkualiti tinggi yang digunakan dalam peranti memastikan ketahanan, manakala sisi melengkung membolehkan cengkaman yang kukuh.

Di sebelah kanan, peranti menempatkan butang kuning, biru dan merah. Butang kuning bulat ialah butang kuasa, manakala butang merah dan biru membantu terjemahan dalam mod satu klik. Lebih lanjut mengenai itu kemudian.

Dua pembesar suara turut menghiasi sisi penterjemah. Bahagian lain penterjemah membawa penggoncang kelantangan dan dulang nano-SIM. Titik pengecasan USB-C berada di bahagian bawah, bersama dengan lubang lanyard dan pembesar suara.

Butang sisi Peranti Penterjemah Pegang Tangan Fluentalk T1

Bateri, storan dan ketersambungan

Peranti Penterjemah Pegang Tangan Fluentalk T1 1

Peranti penterjemah Fluentalk T1 didatangkan dengan bateri boleh dicas semula 1500mAh yang berkuasa. Jadi, anda boleh melangkau kerumitan mengecas yang kerap.

Mengenai storan, anda mendapat 3GB RAM dan storan ROM 32GB dengan peranti penterjemah pegang tangan segera ini.

Penterjemah mempunyai sokongan Wi-Fi dan nano-SIM untuk sambungan yang lancar. Selain itu, ia mempunyai e-SIM terbenam yang dipalamkan dengan sokongan data antarabangsa selular selama 2 tahun secara percuma!

Sambungan Bluetooth dan mod penerbangan juga ditawarkan oleh penterjemah yang cekap ini.

Mikrofon, pembesar suara dan kamera

Port Pengecasan Peranti Penterjemah Pegang Tangan Fluentalk T1

Dengan Fluentalk T1, anda mendapat pelbagai mikrofon dan pembesar suara terbaik dalam kelasnya. Bahagian atas peranti mempunyai dua mikrofon, manakala bahagian bawah mempunyai satu.

Selain itu, anda boleh menemui dua pembesar suara di sebelah kanan dan satu di bahagian bawah, bersebelahan dengan lubang lanyard. Peletakan yang ideal dan kualiti terkemuka memastikan ketepatan dalam terjemahan.

Untuk terjemahan imej, Fluentalk T1 mempunyai kamera 8MP di bahagian belakang. Terdapat juga lampu suluh tepat di bawah kamera. Jadi, apa yang anda perlu lakukan ialah klik gambar. Kemudian, kamera mengimbas teks serta-merta untuk memaparkan versi terjemahan dalam bahasa pilihan anda.

Fluentalk T1 – Antara muka pengguna

Ciri-ciri Peranti Penterjemah Pegang Tangan Fluentalk T1

Jika saya mentakrifkan antara muka pengguna Fluentalk T1, saya akan membungkusnya dalam satu perkataan – Mudah.

Fluentalk T1 disokong oleh Teknologi ASR Penstriman, 150 pelayan dan pemecut di seluruh dunia. Jadi, anda mendapat terjemahan segera dalam masa kira-kira 0.2 saat.

Sama ada tindak balas sentuhan pantas, tatal pantas atau navigasi berstruktur – peranti untuk menterjemah bahasa ini adalah pilihan yang sesuai. Leretan mudah dan anda boleh bertukar ke sana ke mari dari satu ciri ke ciri lain dalam sekejap. Semua ini menjadikan peranti sebagai salah satu hadiah terbaik untuk pengembara.

Jarak optimum untuk rakaman adalah dalam 0.5m. Teknologi canggih memastikan responsif yang tinggi dan penghantaran yang tepat. Walaupun, apabila saya cuba menggunakannya untuk menterjemahkan sembang chit kumpulan rakan saya, responsif peranti menjadi lemah. Ia menangkap suara-suara dan menterjemah maklumat ke dalam kepingan-kepingan.

Petua pro: Semasa menggunakan Fluentalk T1, pastikan untuk mengurangkan bunyi.

Mod Terjemahan

Terjemahan satu klik dalam Fluentalk T1

Pada pendapat saya, gajet mesti merosakkan pilihan pengguna. Fluentalk T1 melakukan perkara itu dengan menawarkan anda empat mod terjemahan unik.

Terjemahan satu klik

Ini sudah pasti mod terjemahan paling mudah yang ditawarkan oleh peranti ini. Pertama, ketik pada pilihan terjemahan Satu Klik yang tersedia pada skrin utama. Kemudian, pilih bahasa ibunda dan bahasa pilihan anda dengan mengklik pada dua bahagian bahasa di bahagian atas. Anda juga boleh memilih loghat pilihan anda.

Seterusnya, tekan dan tahan butang terjemahan yang dikaitkan dengan bahasa ibunda anda dan imlak. Peranti menterjemahkannya ke dalam bahasa yang dikehendaki dalam masa nyata.

Selain itu, anda boleh mengetik pada ikon suis di bawah untuk memulakan perbualan dua hala dalam kedua-dua bahasa. Peranti penterjemah juga mempunyai penapis sumpah yang aktif dalam bahasa Inggeris sahaja.

Mod Terjemahan 2 Peranti Penterjemah Pegang Tangan Fluentalk T1

Mod Sembang

Jika anda ingin berbual dengan orang asli asing, anda boleh menggunakan Mod Sembang. Seorang boleh bercakap melalui mikrofon atas, manakala yang lain menggunakan mikrofon bawah. Hanya ketik pada ikon main yang diletakkan di tengah dan mula berbual.

Minta Arahan

‘Minta Arah’ ialah ciri yang sesuai untuk mereka yang miskin dengan arah. Saya adalah salah seorang daripada mereka, jadi saya sangat gembira apabila saya menjumpai ciri ini. Ia membantu anda pratetapkan kata kunci yang boleh membantu anda pada masa anda memerlukan. Apabila tersekat, ketik dua kali butang kuasa untuk mengakses ciri ini dengan cepat.

Mod dengar

Mod Dengar membolehkan anda merakam dan menterjemah perkara yang dituturkan oleh orang lain. Peranti penterjemah bahasa dalam talian menaip maklumat dalam bahasa yang anda kehendaki selari dengan pembesar suara.

Saya menggunakan ciri ini untuk menukar lagu Korea kepada bahasa Inggeris. Malangnya, terjemahan tidak memuaskan. Walau bagaimanapun, hasilnya sangat baik apabila saya cuba menukar podcast bahasa Inggeris ke bahasa Hindi. Jadi, saya rasa peranti penterjemah berfungsi paling baik dengan aliran suara yang mantap.

Terjemahan luar talian

Gangguan rangkaian adalah perkara biasa semasa perjalanan merentas sempadan. Walau bagaimanapun, dengan peranti penterjemah Fluentalk T1 di tangan, anda akan sentiasa berasa selamat. Muat turun pasangan bahasa pilihan anda lebih awal dan gunakannya apabila rangkaian anda berkelip. Di sini juga terdapat pilihan untuk melihat terjemahan baris demi baris. Di samping itu, peranti ini membolehkan anda bertukar kepada teks asal dengan sekali ketik pada ic yang disebut di bawah

Menariknya, peranti ini membolehkan anda memuat turun 13 pasangan bahasa untuk terjemahan luar talian. Anda tidak akan menemui peranti penterjemah bahasa luar talian yang lebih baik daripada ini.

Terjemahan foto

Terjemahan foto dalam Peranti Pegang Tangan Fluentalk T1

Terjemahan foto berguna, terutamanya apabila meneroka tempat baharu. Gunakan kamera yang dipasang pada penterjemah ini untuk mengklik gambar papan tanda, menu restoran, papan iklan, dokumen, dsb.

Kamera mengimbas imej dan memaparkan teks terjemahan pada imej. Terdapat juga pilihan untuk melihat terjemahan baris demi baris. Di samping itu, peranti ini membolehkan anda bertukar kepada teks asal dengan sekali ketik pada ikon yang disebut di bawah.

Ciri-ciri lain

 • Rekod terjemahan: Fluentalk T1 mempunyai ciri rekod terjemahan yang menyimpan semua aktiviti anda di satu tempat. Ketik pada rekod yang disimpan untuk memainkannya dengan kuat. Anda boleh mengedit atau memadam rekod ini mengikut keselesaan anda.

 • Memo Suara: Memo Suara membolehkan anda merakam teks dalam bahasa ibunda anda. Ciri ini berguna jika anda ingin melangkau menulis kandungan.

 • Ungkapan Biasa: Peranti menyimpan ungkapan biasa dalam pangkalan datanya untuk memudahkan kerja anda. Ini dikategorikan di bawah tajuk yang berbeza: segera, hospital, restoran, bank, lalu lintas, hotel dan membeli-belah.

 • SOS: Dengan sokongan SOS pada peranti penterjemah Fluentalk T1 anda, anda boleh mendapatkan bantuan segera daripada agensi sah yang memerlukan.

 • Jam Dunia dan Pertukaran Mata Wang: Peranti memaparkan jam dua negara secara serentak. Selain itu, penukar mata wang akan menyelamatkan anda daripada ditipu oleh penduduk tempatan.

Adakah Fluentalk T1 pembelian yang berbaloi?

iGeekometer

Kualiti binaan

90%

Ciri dan Kemudahan

90%

Antaramuka pengguna

90%

Nilai untuk wang

80%

Kehalusan yang sempurna dalam reka bentuk dan kapasiti terjemahan tepat 95% teladan yang menghiasi peranti kecil ini akan meninggalkan kesan yang berkekalan kepada anda. Oh, anda boleh memanggilnya tongkat ajaib Timekettle sendiri!

Terjemahan suara/imej segera, rakaman suara, terjemahan sembang dua hala, dsb., adalah beberapa ciri kegemaran saya penterjemah ini. Sokongan bateri juga agak mengagumkan. Selepas dua hari bekerja secara meluas, peranti menunjukkan cas bateri 59%. Itu kaya.

Satu-satunya kelemahan peranti penterjemah poket terbaik ini ialah ia perlu disuap dengan input yang jelas untuk mendapatkan output diterjemahkan dengan tepat. Selain itu, harga peranti terjemahan yang tinggi boleh menjadi kemerosotan yang ketara bagi kebanyakan pengguna. Jadi, jangan teragak-agak untuk menimbang kebaikan dan keburukan sebelum melabur.

Harga: $299.99

Beli sekarang: Fluentalk | Amazon

Ringkasan ulasan Penterjemah Pegang Tangan Fluentalk T1

Ringkasan ulasan Penterjemah Pegang Tangan Fluentalk T1

4
5
0
1
Fluentalk T1 ialah peranti terjemahan Pegang tangan yang cekap yang merapatkan jurang antara bahasa ibunda anda dan bahasa asing. Saiznya yang kecil, ketepatan mewah dan antara muka pengguna yang sangat baik menjadikan penterjemahan bahasa sebagai satu kek.
Fluentalk T1 ialah peranti terjemahan Pegang tangan yang cekap yang merapatkan jurang antara bahasa ibunda anda dan bahasa asing. Saiznya yang kecil, ketepatan mewah dan antara muka pengguna yang sangat baik menjadikan penterjemahan bahasa sebagai satu kek.
Kedudukan 4.0

4/5
Jumlah markah

Profil Pengarang

Srishti

Srishti ialah seorang penulis gemar yang suka meneroka perkara baharu dan memberitahu dunia tentang perkara itu melalui kata-katanya. Dengan fikiran yang ingin tahu, dia akan membenarkan anda bergerak melalui ceruk dan sudut ekosistem Apple. Apabila tidak menulis, anda boleh mendapati dia menyerbu BTS seperti Tentera BTS sejati.