Peringkat Tengah pada iPad Pro: Cara mengaktifkan penjejakan automatik

9
© NextPit

Dengan kemunculan sulung ciri Peringkat Pusat, iPad Pro (2021) baharu akan memastikan anda kekal di pusat perhatian pada setiap masa semasa panggilan video. Dalam artikel cara NextPit ini, kami akan menunjukkan cara anda boleh mengaktifkan ciri dan melihatnya berfungsi dalam kegunaan harian.

Idea Center Stage sebenarnya agak mudah: Kamera hadapan iPad Pro baharu mempunyai sudut yang sangat lebar 122 darjah. Untuk panggilan video, iPadOS sentiasa memangkas imej supaya orang di hadapan paparan kekal dalam bingkai pada setiap masa.

Membolehkan Peringkat Pusat

Pilihan untuk mengaktifkan Center Stage pada iPad Pro agak tersembunyi, kerana Apple telah meletakkan Center Stage di bawah tetapan FaceTime.

Tangkapan skrin peringkat tengah NextPit Apple iPad Pro 2021

Peringkat Tengah diaktifkan: Sebaik sahaja anda menandai kotak ini, kamera iPad Pro akan menjejaki anda / © NextPit

Walaupun tetapan itu terkubur dalam “FaceTime”, ciri penjejakan juga berfungsi dengan Google Meet, Microsoft Teams, Zoom dan apl lain yang serupa, tetapi ini terhad kepada apl pelanggan masing-masing sahaja dan bukan dalam penyemak imbas itu sendiri.

By the way: Mereka yang telah memasang iPadOS 15 pada iPad Pro (2021) mereka tidak akan menemui tetapan di sini lagi. Walau bagaimanapun, ciri ini sentiasa diaktifkan pada unit semakan kami. Sehingga iPadOS 15 tidak lagi dalam versi beta, kemungkinan besar akan ada perubahan tambahan pada versi akhir.

  • iPadOS 15: Membida Android adieu

Cara Peringkat Pusat berfungsi

Dalam klip video berikut, anda boleh melihat cara Peringkat Pusat berfungsi. iPad Pro diletakkan berdiri di atas meja dan tidak bergerak, tetapi rakan sekerja saya Fabien Roehlinger melakukan:

Hanya nota di sini: malangnya, sambungan Internet sangat lemah pada masa itu, dan disebabkan masalah teknikal kami terpaksa merakam video skrin itu sendiri, jadi tolong jangan anggap kualiti imej video ini mewakili kualiti kamera pada iPad Pro baharu.

Bercakap tentang kualiti, anda boleh mendapatkan ulasan terperinci Fabien tentang iPad Pro (2021) di sini:

  • Kajian Apple iPad Pro (2021): Siapa yang memerlukan komputer lagi?