Perjalanan ke kolam: Galaxy Tab S9 Samsung boleh mendapat kalis air IP67

11
© NextPit

Samsung Galaxy Tab S8 (Ultra) ialah tablet Android yang hebat dan berkuasa, tetapi ia tidak mempunyai perlindungan air dan habuk, menjadikannya terdedah kepada tumpahan air yang tidak disengajakan, percikan atau lebih teruk lagi – tenggelam! Samsung akhirnya mungkin menangani ciri yang hilang ini pada Galaxy Tab S9 yang dikhabarkan akan menggunakan perlindungan kemasukan yang betul.

Jika anda sedang mencari tablet lasak yang boleh bertahan daripada tenggelam pantas di dalam kolam atau tab mandi, anda perlu memilih salah satu model Galaxy Tab Active, yang dihantar dengan rintangan jatuh-ke-konkrit sebagai tambahan kepada kalis air IP68 . Sebagai alternatif, anda boleh mendapatkan sarung pelindung yang besar dan tebal untuk ketenangan fikiran tambahan.

  • Jangan ketinggalan ini: Kajian Ultra Samsung Galaxy Tab S8 dan sebab ia adalah tablet terbaik

Menurut SamMobile, Samsung akan memberikan siri Galaxy Tab S penarafan air dan habuk yang setanding buat kali pertama. Walaupun sumber itu tidak memberikan bukti yang kukuh untuk tuntutannya, ia percaya bahawa Galaxy Tab S9 yang akan datang akan menjadi tablet Android pertama daripada barisan yang menerima penarafan IP67, yang bersamaan dengan rendaman air sehingga satu meter di atas liputan terhadap habuk dan kotoran.

Samsung Galaxy Tab S8+

Ini ialah skrin Galaxy Tab S8+. / © NextPit

Bilakah Galaxy Tab S9 akan dikeluarkan?

Malangnya, butiran lain tentang Galaxy Tab S9 atau mana-mana variannya masih agak jarang. Selain daripada penarafan IP67 baharu, adalah selamat untuk mengatakan papak ini akan memanfaatkan cipset Snapdragon 8 Gen 2 yang lebih cekap. Dan jika Samsung benar-benar berhasrat untuk menjadikan tablet premium seterusnya lebih mantap, mungkin ia boleh termasuk Gorilla Glass Victus 2 yang lebih sukar juga.

Samsung dijadualkan untuk mengumumkan Galaxy Tab S9 bersama-sama dengan Galaxy Tab S9 Plus dan Galaxy Tab S9 Ultra pada bulan Ogos tahun ini. Selain itu, rangkaian boleh lipat Samsung juga akan menerima penyegaran perkakasan dalam bentuk Galaxy Z Fold 5 dan Galaxy Z Flip 5 yang dijangka menampilkan peningkatan reka bentuk utama.

Adakah anda fikir perlindungan kemasukan seperti kalis air adalah penting untuk tablet? Beritahu kami mengapa dalam ulasan.

Melalui: SamMobile