Perkara yang perlu dilakukan apabila Netflix tidak berfungsi

19

© Netflix

Mungkin terdapat beberapa sebab Netflix tidak berfungsi untuk anda pada masa ini. Sama ada kesalahan rangkaian anda, peranti anda atau Netflix sendiri, panduan ini akan membantu anda kembali menonton rancangan kegemaran anda secepat mungkin.

Mulakan dengan penyelesaian masalah

Jika Netflix tidak berfungsi, perkara pertama yang anda mahu lakukan ialah mengetahui sebabnya, kemudian anda boleh mula mengambil langkah untuk membetulkannya. Mari mulakan dengan beberapa penyelesaian masalah untuk mengetahui sama ada ia adalah isu dengan Netflix itu sendiri, akaun Netflix anda, sambungan Internet anda atau peranti yang anda gunakan.

 1. Adakah terdapat mesej atau kod ralat pada skrin anda? Jika ya, pergi ke Pusat Bantuan Netflix dan taipkannya ke dalam bar carian. Jika skrin anda hanya hitam, lihat muka surat ini.
 2. Adakah anda tidak dapat log masuk? Ini mungkin masalah dengan akaun Netflix anda. Anda boleh mendapatkan bantuan dalam Pusat Bantuan Netflix. Tetapi pertama-tama, wajar untuk menyemak dengan orang lain yang menggunakan akaun untuk mengetahui sama ada mereka telah menukar kata laluan atau jika anda telah mencapai had akaun anda pada peranti yang boleh digunakan sekaligus.
 3. Adakah anda boleh mengakses laman web lain? Jika tidak, anda mungkin tidak disambungkan ke Internet. Mulakan semula sambungan anda atau sambung ke rangkaian Wi-Fi lain dan cuba lagi.
 4. Adakah sambungan anda cukup pantas untuk penstriman? Di sini adalah kelajuan sambungan minimum dan disyorkan. Untuk mengetahui sama ada anda mencapai kelajuan tersebut pada rangkaian anda, pergi ke tapak ujian kelajuan seperti cepat.com.
 5. Adakah anda tidak dapat mengakses Netflix sama sekali? Netflix mungkin tidak berfungsi. klik di sini untuk menyemak sama ada terdapat sebarang gangguan perkhidmatan. Perkhidmatan Pelanggan Netflix boleh dihubungi melalui Twitter, Sembang Langsung, atau hubungi.
androidpit Chromecast 2015 26

Jika Netflix tidak serasi dengan TV pintar anda atau peranti lain, cuba petua pantas di bawah. / © ANDROIDPIT

Cuba pembaikan pantas ini

Apabila anda tidak dapat mengetahui apa sebenarnya masalahnya, terdapat beberapa penyelesaian yang lebih membosankan yang boleh anda cuba. Anda akan melelapkan mata anda pada petua ini kerana kesederhanaannya, tetapi anda akan terkejut betapa kerapnya petua ini benar-benar menyelesaikan masalah.

 1. Log keluar dan log masuk semula ke Netflix pada peranti anda
 2. Log keluar daripada semua peranti pada akaun Netflix anda (di sini) dan log masuk semula ke yang anda gunakan
 3. Pasang semula atau kemas kini apl Netflix pada peranti anda
 4. Mulakan semula peranti anda (matikan selama sekurang-kurangnya 30 saat jika anda menggunakan TV pintar)
 5. Kemas kini OS peranti anda
 6. Jika anda menggunakan konsol, semak sama ada Xbox Live tidak berfungsi (di sini) atau jika Rangkaian PlayStation tidak berfungsi (di sini).
 7. Jika anda mempunyai TV Pintar Samsung, lumpuhkan Samsung Instant On dalam Tetapan > Umum kerana ia diketahui menyebabkan masalah dengan Netflix.

Adakah anda mempunyai petua lain tentang cara mengaktifkan dan menjalankan Netflix semula? Beritahu kami dalam ulasan!