Pixel Fold: Telefon lipat pertama Google kini mempunyai tarikh keluaran

17

© NextPit

Pixel Fold Google dikatakan dijangka akan diperkenalkan pada I/O 2023 bersama Pixel 7a. Tetapi laporan bercanggah baharu menunjukkan bahawa Pixel boleh lipat pertama tidak akan dilancarkan dalam masa terdekat. Sebaliknya, Pixel Fold mungkin mencecah kedai pada akhir tahun ini.

Outlet Korea Selatan The Elec melaporkan bahawa pengeluaran besar-besaran untuk Google Pixel Fold dijadualkan pada suku ketiga 2023. Ini bermakna ketersediaan alat lipat mungkin akan bermula pada Q4, mencerminkan jadual tahunan untuk Pixel tidak lipat. Pada masa yang sama, ia bercanggah dengan peta jalan Pixel yang kami kongsikan.

  • Jangan ketinggalan: Telefon lipat terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2023

Tanpa mengira tarikh akhir, terdapat kemungkinan gergasi carian itu mempamerkan Pixel Fold semasa acara besar seterusnya pada bulan April atau Mei. Ia juga akan melihat Google mengumumkan Pixel 7a dan OS Android 14 jarak pertengahan. Lebih penting lagi, ia telah menjadi tradisi syarikat untuk mengusik produk masa depan beberapa bulan sebelum keluaran serupa dengan Pixel 7 (Pro), justeru, menyokong dakwaan penerbitan itu.

Paparkan imej Google Pixel Fold 2023

Google Pixel Fold berdasarkan pemaparan yang dicipta semula / © FrontPageTech

Spesifikasi Pixel Fold yang tidak begitu mengagumkan

Dari segi perkakasan, sumber itu menyebut spesifikasi paparan berbeza bagi skrin AMOLED lipat dalam 7.57 inci dan skrin penutup 5.78 inci. Paparan utama dikatakan dua generasi lebih tua berbanding siri Galaxy Z Fold dan ia akan kekurangan sokongan stylus. Kedua-dua saiz juga lebih kecil sedikit berbanding dengan nombor terdahulu yang muncul.

Selain paparan, Tensor G2 Google menjanakan Pixel Fold. Ia boleh berkongsi kamera dengan Pixel 7 Pro juga, yang terdiri daripada modul tiga kamera 50 MP. Hibrid telefon pintar tablet boleh berharga $1800 pada pelancaran, sepadan dengan harga permulaan Samsung Galaxy Z Fold 4 (ulasan).

Dengan butiran yang bertentangan yang terkumpul, kami cadangkan mengambil semua ini dengan sebutir garam sehingga bukti kukuh tiba. Begitu juga, kami ingin mendengar ciri boleh lipat premium yang anda fikir Google patut sertakan pada Pixel Fold? Beritahu kami di bahagian komen.

Melalui: Pihak Berkuasa Android
Sumber:
The Elec