Platform Webinar Terbaik untuk Menjual Produk Dalam Talian

9

Webinar membolehkan anda berhubung dengan khalayak anda, mendapatkan cerapan tentang corong jualan anda dan berbincang serta menjual produk anda dalam talian. Jika anda ingin menggunakan webinar untuk memacu jualan, anda memerlukan platform webinar berkualiti tinggi yang memberikan pengalaman yang lancar. Menstrim video yang bergelombang dan berkualiti rendah tidak akan memberi inspirasi kepada penukaran dan boleh mendatangkan lebih banyak mudarat daripada kebaikan.

Hari ini, anda boleh menemui banyak platform webinar untuk menjual produk dalam talian. Walau bagaimanapun, tidak semuanya boleh dipercayai, mudah digunakan dan selamat. Nasib baik, kami boleh membantu.

Jika anda berminat untuk mengetahui platform webinar yang boleh digunakan untuk menjual produk dalam talian, anda telah datang ke tempat yang betul. Di sini, kami akan membincangkan platform terbaik dan cirinya serta membantu anda membuat pilihan yang tepat.

Platform Webinar Terbaik untuk Menjual Produk Dalam Talian

Berikut ialah gambaran keseluruhan platform webinar terbaik yang boleh anda gunakan untuk menjual produk anda dalam talian:

Mesyuarat Zoho

Mesyuarat Zoho ialah platform dalam talian untuk menganjurkan mesyuarat dan webinar. Memandangkan ia menawarkan kedua-dua webinar dan persidangan video, Zoho Meeting boleh menjadi penyelesaian dua dalam satu yang hebat untuk mereka yang ingin menjual produk mereka dalam talian. Penjual boleh menggunakannya untuk demo produk dan kerjasama dengan ahli pasukan.

Salah satu kelebihan platform ini ialah peserta tidak perlu memuat turun program atau aplikasi untuk menghadiri mesyuarat atau webinar. Apa yang mereka perlu lakukan untuk menyertai sesi ialah klik pada pautan yang disediakan.

Zoho Meeting menawarkan ciri luar biasa seperti perkongsian skrin, sembang langsung atau membuat Soal Jawab dan tinjauan pendapat. Hos juga boleh menjadikan peserta sebagai penyampai.

Pembangun mengambil serius tentang keselamatan dan menawarkan pelbagai ciri yang menjamin privasi pengguna. Platform ini menggunakan protokol penyulitan yang boleh dipercayai, membolehkan pengguna mengunci mesyuarat dan webinar serta mengawal siapa yang menghadirinya, membenarkan pengesahan dua faktor, dsb.

Zoho Meeting boleh disepadukan ke dalam laman web. Hos boleh membenamkan borang pendaftaran di tapak web mereka, menjadikan proses lebih mudah untuk khalayak mereka. Platform ini membolehkan hos mencatat nota tentang webinar dan mesyuarat mereka, menambah hos bersama, berkongsi fail dan banyak lagi.

Platform ini boleh digunakan pada kedua-dua komputer dan peranti mudah alih tanpa kesukaran. Paling penting, ia mempunyai antara muka yang intuitif, jadi mereka yang tidak mahir teknologi tidak akan menghadapi masalah untuk menggunakannya.

Salah satu kelemahan yang berpotensi pengguna harus ingat ialah platform tidak menawarkan ciri lanjutan. Walau bagaimanapun, ia lebih daripada mencukupi untuk menjual produk dalam talian, menarik minat khalayak dan menjejak prestasi.

Livestorm

Livestorm ialah persidangan video dan platform webinar yang popular. Ia menyediakan alatan bersepadu yang boleh anda gunakan untuk mengurus acara video.

Ramai pengguna bersetuju bahawa Livestorm ialah platform terbaik untuk demo produk. Ia membolehkan pengguna membuat tinjauan pendapat, menjawab soalan, berkongsi fail, memaparkan emoji dan banyak lagi. Pilihan ini bagus untuk menarik minat penonton, bertanya kepada mereka tentang pendapat mereka tentang produk tertentu, dan menjelaskan kemungkinan ketidakpastian.

Livestorm juga berfaedah untuk menjejak prestasi. Pengguna boleh menjejaki kehadiran, pendaftaran dan penglibatan peserta untuk menentukan kejayaan webinar mereka. Cerapan ini boleh menjadi berharga dalam jangka masa panjang dan memberikan gambaran yang jelas tentang kemajuan.

Platform ini sesuai untuk apabila ramai orang mengambil bahagian dalam webinar. Selain itu, ia membolehkan pengguna mengautomasikan bahagian webinar tertentu, supaya mereka boleh memberi tumpuan kepada pembentangan.

Walaupun Livestorm mempunyai banyak kelebihan, ia tidak sempurna. Salah satu kelemahan terbesar ialah ia adalah program berasaskan pelayar. Oleh itu, kualiti audio dan video mungkin tidak bagus jika hos menggunakan penyemak imbas yang lapuk atau mempunyai sambungan internet yang perlahan.

Demio

Demio ialah platform yang menawarkan pengalaman yang ringkas dan menarik kepada penonton serta mempunyai pelbagai alat promosi. Salah satu sebab terbesar Demio begitu popular ialah antara muka yang intuitif dan mesra pengguna, baik untuk hos mahupun penonton.

Hos boleh menyediakan webinar mereka dalam masa beberapa minit. Ia adalah platform yang hebat untuk pemula kerana ia menampilkan reka bentuk yang ringkas. Lebih penting lagi, penonton boleh mengakses webinar Demio tanpa memuat turun apa-apa.

Mereka yang menggunakan Demio sebagai platform webinar untuk menjual produk dalam talian bersetuju bahawa salah satu ciri terbaik platform ialah peluang untuk mempersembahkan webinar secara langsung dan atas permintaan. Oleh itu, hos boleh mengadakan webinar di hadapan khalayak secara langsung atau prarakam mereka dan menghantarnya kepada pihak yang berminat.

Hanya kerana Demio mempunyai antara muka yang ringkas tidak bermakna ia tidak menawarkan alat promosi dan automasi yang luar biasa. Dengan Demio, hos boleh menggunakan tawaran pop timbul, ciri CTA dan e-mel automatik. Selain itu, mereka boleh merakam webinar mereka dan menghantarnya kepada pendaftar selepas acara tersebut.

Salah satu kelemahan platform ini ialah harganya meningkat dengan cepat untuk hos yang mempunyai lebih daripada 50 dan lebih daripada 150 peserta.

GoToWebinar

Mereka yang ingin menganjurkan webinar dengan khalayak yang ramai harus mempertimbangkan GoToWebinar. Platform ini membenarkan sehingga 3,000 peserta menyertai webinar. Para hadirin tidak perlu memuat turun aplikasi atau program untuk menyertai webinar, yang merupakan satu lagi kelebihan.

Banyak hos seperti GoToWebinar kerana ciri luar biasa yang menjadikan penggunaan platform, menarik khalayak dan memantau kemajuan lebih mudah. Contohnya, hos boleh membuat tinjauan untuk peserta dan bertanya kepada mereka tentang pilihan, keperluan dan pendapat mereka tentang produk yang mereka jual. Mereka juga boleh membuat jemputan e-mel tersuai, peringatan dengan templat yang dipratentukan dan pengesahan, semuanya sambil menjejaki statistik dalam masa nyata.

Satu lagi kelebihan platform ini ialah pelbagai integrasi yang dibenarkan. GoToWebinar boleh disepadukan dengan alat CRM seperti Salesforce dan HubSpot dan alat pemasaran seperti Eloqua dan Marketo. Ia juga berfungsi hebat dengan Google Suite, Slack, Shopify, Asana, dan banyak program dan apl lain.

Malangnya, GoToWebinar tidak mempunyai versi percuma yang boleh dicuba oleh pengguna sebelum membeli langganan. Ini berpotensi menjadi pemecah perjanjian bagi kebanyakan mereka.

WebinarJam

Ramai pengguna bersetuju bahawa WebinarJam ialah salah satu platform webinar yang paling intuitif untuk menjual produk dalam talian. Ia bagus untuk menjual produk semasa webinar kerana hos tetingkap timbul CTA boleh disediakan. Ini membolehkan penonton membeli produk dalam beberapa klik sahaja. Selain itu, platform ini mempunyai ciri sembang supaya penonton boleh berkomunikasi dengan mudah dengan hos dan bertanya soalan tentang produk.

WebinarJam membenarkan sehingga enam hos bersama yang, seterusnya, boleh memberikan status penyampai hadirin. Hos juga boleh merakam webinar dan berkongsinya dengan peserta.

Seperti banyak platform lain yang serupa, WebinarJam mudah disediakan dan digunakan, baik untuk hos dan penonton.

Platform ini bagus untuk webinar langsung. Walau bagaimanapun, mereka yang ingin merakam webinar atas permintaan perlu menggunakan program yang berbeza.

GetResponse

GetResponse diiklankan sebagai penyelesaian pemasaran webinar lengkap yang boleh membantu penjual meningkatkan kadar penukaran dan penglibatan.

Pertama sekali, ini adalah platform webinar dengan antara muka yang intuitif. Ia membolehkan hos menjadualkan webinar, menetapkan peringatan dan berkongsi acara mereka pada platform media sosial. Selain itu, platform ini adalah rumah kepada pelbagai alat pemasaran seperti autoresponder, ciri segmentasi senarai, e-mel tersuai, tinjauan, tinjauan pendapat, tawaran, dll. GetResponse membolehkan hos menghantar nota terima kasih automatik kepada mereka yang mendaftar untuk webinar, yang boleh meninggalkan kesan yang hebat kesan kepada bakal pembeli.

Ramai pengguna menyukai platform ini mempunyai papan putih terbina dalam untuk lukisan dan nota. Ini amat berguna kepada hos apabila membincangkan produk mereka dan ciri-cirinya.

Kelemahan platform yang berpotensi ialah ia boleh menjadi agak mencabar untuk disediakan. Ini boleh berlaku terutamanya untuk pengguna yang tidak pernah menggunakan platform serupa sebelum ini.

EasyWebinar

EasyWebinar ialah penyelesaian komprehensif untuk webinar automatik dan langsung. Ia menawarkan banyak ciri untuk menarik perhatian penonton dan memastikan webinar adalah berkualiti tinggi. Contohnya, platform ini menyediakan video HD, corong jualan pra-buatan, ciri sembang langsung, pilihan berbilang penyampai, perkongsian skrin, Soal Jawab, dsb. Ini hanya beberapa ciri yang tersedia pada platform yang menakjubkan ini.

EasyWebinar membolehkan hos melukis dan mencatat nota pada papan putih terbina dalam. Ciri ini berguna apabila hos perlu menerangkan bahagian tertentu produk atau mewakili ciri dengan lukisan.

Seperti kebanyakan platform yang serupa, Easy Webinar membenarkan hos membuat tinjauan dan tinjauan pendapat untuk mendapatkan pandangan tentang pendapat para hadirin tentang produk mereka atau perkara yang berkaitan.

Satu lagi kelebihan yang ditawarkan oleh platform ini ialah versi percuma yang membolehkan pengguna menjadi tuan rumah sehingga lima peserta. Dengan versi ini, hos boleh membuat borang pendaftaran, ujian, tinjauan pendapat dan tinjauan. Versi percuma boleh menjadi cara terbaik untuk pengguna meneroka antara muka dan pilihan platform. Selepas beberapa lama, pengguna boleh menentukan sama ada melanggan salah satu pelan premium itu berbaloi.

Walaupun ia menawarkan versi percuma, pelan berbayar adalah lebih mahal daripada banyak platform lain yang serupa, yang boleh menjadi kelemahan yang ketara kepada ramai pengguna.

Hayati Teknologi

Sudah berlalu masa anda terpaksa pergi dari rumah ke rumah untuk menjual produk. Walaupun ini masih boleh menjadi strategi yang berkesan, ramai orang lebih suka menjual dan membeli produk melalui salah satu platform webinar. Apabila memilih platform yang betul, pertimbangkan bilangan peserta yang akan anda miliki dan ciri yang ingin anda gunakan. Ingat untuk memastikan webinar anda sentiasa menarik dan membenarkan pelanggan anda membeli produk semasa sesi.

Pernahkah anda menggunakan platform webinar untuk membeli atau menjual produk? Mana satu yang anda paling suka dan mengapa? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.