Reka Bentuk dan Warna Google Pixel 7a Baharu Bocor

31
© NextPit

Google merancang untuk mengumumkan Pixel 7a pada acara pembangun I/O seterusnya Mei ini. Malah sebelum telefon pintar Android jarak pertengahan dikeluarkan secara rasmi, ia telah melihat banyak kebocoran yang cenderung mendedahkan spesifikasi dan reka bentuk. Hari ini, satu set imej yang dijana komputer menambah lebih berat pada cara warna Pixel 7a akan ditawarkan.

Berdasarkan perkara yang boleh kami kumpulkan, Google Pixel 7a akan menggunakan warna baharu tahun ini. Gambar-gambar yang dikongsi oleh My Smart Price menunjukkan jalur warna biru muda baharu yang sepatutnya menggantikan hijau bijak keluar, bersama putih dan kelabu gelap. Warna kelabu gelap nampaknya menyerupai pilihan Arang yang terdapat dalam Pixel 6a, tetapi ia diredam dan lebih ringan.

  • Baca juga: Telefon pintar terbaik di bawah $300 untuk dibeli pada 2023

Adalah ketara bahawa Google bersedia untuk menggugurkan kemasan dua-nada pendahulunya, dan Pixel 7a akan mengikut rapat reka bentuk telefon pintar Pixel 7 dan Pixel 7 Pro (ulasan) perdana tahun lepas. Visor kamera tepi ke tepi yang menempatkan dwi kamera di bahagian belakang nampaknya diperbuat daripada logam atau jenis bahan lain selain daripada panel kaca yang terdapat pada pendahulunya.

Google Pixel 7a berwarna putih, kelabu, biru muda

Warna Google Pixel 7a termasuk warna biru muda yang baharu. / © MySmartPrice

Ciri dan spesifikasi Google Pixel 7a baharu

Di hadapan, kita melihat bezel tebal yang sama, terutamanya di bahagian bawah dagu. Paparan sebelum ini dilaporkan kekal tidak berubah dengan panel OLED 6.1 inci, walaupun bahagian tepi kelihatan lebih rata kali ini. Akhir sekali, kedua-dua butang di sebelah kanan dikekalkan tanpa perubahan yang boleh dilihat di belakangnya.

Khabar angin turut meramalkan Pixel 7a akan tiba dengan kamera utama 64MP yang dinaik taraf yang akan dipadankan dengan sensor ultra lebar 12MP dari tahun lepas. Tambahan pula, kamera swafoto 8MP boleh melihat aksi untuk setahun lagi. Selain daripada cipset Tensor G2 baharu yang akan menjanakan peranti jarak pertengahan, kapasiti bateri yang lebih besar juga dijangka.

Butiran tentang harga Pixel 7a Google masih tidak tersedia. Adalah selamat untuk mengatakan bahawa gergasi carian boleh meletakkannya pada titik harga yang sama seperti harga runcit asal Pixel 6a, yang dijual pada harga $449 satu pop. Pada harga ini, kami ingin tahu sama ada anda fikir ia berbaloi untuk diambil.

Sumber:
MySmartPrice