ROM tersuai terbaik untuk Galaxy S2: 5 teratas kami

13

© NeatRom

Walaupun Samsung Galaxy S2 yang popular masih merupakan telefon pintar yang berkesan, ia tidak begitu terkini lagi, yang menjadikannya calon yang sesuai untuk memancarkan ROM tersuai. Berikut ialah ROM tersuai terbaik untuk Galaxy S2, yang kebanyakannya membawa Android 4.4 KitKat ke telefon pintar Samsung.

  • Pelancar Android Terbaik
rom custom samsung galaxy s2 rom kemas

© NeatRom

Paranoid Android 4.2 BETA 2 – Android 4.4.2 KitKat

ParanoidAndroid telah naik ke peringkat teratas ROM tersuai, di sebelah CyanogenMod iaitu. Beta kedua PA 4.2 membawa banyak penambahbaikan pada ROM, terutamanya dalam hal kawalan bunyi. Kelebihan besar untuk memiliki ParanoidAndroid pada telefon anda ialah kestabilannya. Seperti CyanogenMod, sistem ini telah diuji dan diluluskan. Walaupun beta tidak sempurna, ia membolehkan pengguna Galaxy S2 memanfaatkan fungsi terkini. Ini adalah ROM yang mesti dicuba oleh modders. Cari ROM tersuai di forum pembangun XDA.

rom tersuai samsung galaxy s2 paranoid bagi setiap warna apl

© ParanoidAndroid

Sila ambil perhatian bahawa pasukan ParanoidAndroid membangunkan Per-App, yang membolehkan pengguna menyesuaikan tema dan warna sistem kepada yang dimiliki oleh apl yang sedang digunakan. Ini adalah perkara yang mesti ada apabila ia berkaitan dengan penyesuaian.

NeatROM- Android 4.1.2 Jelly Bean

NeatROM tidak berasaskan Android 4.4 KitKat, tetapi ia layak untuk berada dalam senarai ini kerana banyak pilihan pemperibadian lanjutannya, sambil mengekalkan penampilan TouchWiz umum. Jika anda menyukai kulit Samsung, tetapi berharap anda boleh mengubah suai tema dan penampilan peranti anda, maka NeatROM akan memenuhi keperluan anda. Pembangun _Sale_ menerangkan NeatRom untuk S2 sebagai ‘mudah, bersih dan boleh dipercayai’. Dalam amalan, dan bergantung pada kernel anda, NeatRom mempunyai reputasi yang baik sebagai lembut pada bateri anda juga. Cari NeatROM di Forum Pembangun XDA.

rom custom samsung galaxy s2 rom kemas

© NeatRom

CyanFox – Android 4.4.2 KitKat

CyanFox, seperti namanya, adalah ROM berdasarkan CyanogenMod 11, dan menyepadukan fungsi KitKat. Pembangun CyanFox sentiasa mendengar maklum balas pengguna, walaupun pembangunan rom ini berasaskan komuniti. Versi 2.0.2 ROM termasuk tangkapan video dengan rakaman bunyi melalui mikrofon telefon, Halo, bar navigasi yang boleh disesuaikan serta skrin kunci yang boleh diubah suai. Anda boleh mengetahui tentang semua proses pemasangan dan fungsi pada mereka laman web rasmi Cyanfox ROM.

rom adat samsung galaxy s2 cyanfoy logo

© Cyanfox

PACman – Android 4.4.2 KitKat

Konsep di sebalik ROM PACman, ialah semuanya dalam satu: AOKP, ParanoidAndroid dan CyanogenMod. Hampir semua fungsi ROM yang diketahui ini terdapat dalam PACman. Sudah tentu, ia mungkin mengambil sedikit masa untuk menemui semua selok-belok, tetapi PACman pasti akan memuaskan semua jenis pengguna yang ingin dapat menyesuaikan sistem Android dengan kehendak dan keperluan khusus mereka. Ketahui tentang pemasangan di Forum Pembangun XDA.

rom tersuai samsung galaxy s2 PACman

Bilangan pilihan pada PACman agak luar biasa. / © PACman

CyanogenMod 10/11

CyanogenMod mungkin ROM tersuai yang paling terkenal dan pada masa ini, adalah yang paling banyak digunakan pada semua peranti. Satu perkara yang menjadikannya ROM yang hebat ialah betapa mudahnya ia boleh dipasang. Pembangun CyanogenMod mencipta pemasang yang membolehkan pengguna memancarkan CM 10.2 dengan mudah. Selepas ini, anda boleh mengemas kini telefon anda dengan CyanogenMod 11 Nightly (bukan versi terakhir dan stabil). Berikut ialah maklumat lanjut tentang pemasangan satu klik CyanogenMod.

skrin but cyanogenmod 11 galaxy nexus

Logo CyanogenMod adalah sama seperti logo Nexus. / © NextPit

Pernahkah anda menggunakan ROM tersuai pada Galaxy S2 anda dan jika ya, yang manakah? Mana yang anda lebih suka?