Saiz storan Google Pixel 7 (Pro) yang bocor membuatkan kami merindui mikroSD yang hebat

4

© NextPit

Google sudah mengesahkan bahawa ia akan memperkenalkan sepenuhnya Pixel 7 (Pro) bulan depan. Kebanyakan spesifikasi masih tidak diketahui dengan hanya beberapa kebocoran yang menunjukkan butiran kecil tentang duo perdana yang akan datang. Nasib baik, laporan baharu daripada sumber yang boleh dipercayai telah menjelaskan sedikit tentang konfigurasi storan yang akan ditawarkan.

TL;DR

  • Kapasiti storan pada Pixel 7 (Pro) tidak berubah daripada siri Pixel 6.
  • Hanya konfigurasi 128GB dan 256GB boleh ditawarkan di Eropah dan kawasan lain.
  • Pilihan memori yang lebih tinggi untuk Pixel 7 Pro mungkin hanya tersedia di AS.

Memori Pixel 7 dan Pixel 7 Pro

Pembocor prolifik Roland Quant melalui WinFuture berkongsi bahawa pilihan memori on-board Pixel 7 dan 7 Pro tidak akan berubah daripada siri Pixel 6: 128GB dan 256GB. Ini sekurang-kurangnya di Eropah di mana telefon pintar Google Pixel semasa hanya ditawarkan dalam konfigurasi tidak boleh dikembangkan dan tidak mencukupi yang sama.

  • Ketahui: Ulasan Pixel 6a — Piksel yang sempurna?

Selain itu, sumber itu tidak menyebut sama ada laluan warna tertentu akan diikat secara eksklusif pada varian memori tertentu. Sebagai contoh, Pixel 6 merah jambu karang hanya tersedia dengan memori 128GB manakala memilih 256GB memberi anda cat hijau hitam atau buih laut.

Seperti biasa, Google dijangka menawarkan saiz storan yang lebih besar untuk pembeli tetapi hanya terhad di pasaran terpilih seperti AS. Selain itu, masih tidak jelas pada masa ini sama ada varian 1TB akan berlaku pada Pixel 7 Pro. Berkenaan dengan jumlah RAM, adalah selamat untuk mengandaikan bahawa Google boleh terus menggunakan RAM 8GB untuk bukan pro dan sehingga 12GB untuk model pro.

Spesifikasi lain dan ketersediaan Pixel 7 (Pro)

Di luar kapasiti storan yang kecil dan slot kad mikroSD yang tiada, Pixel 7 (Pro) Google akan dikuasakan oleh set cip Tensor 2 baharu. Persediaan kamera pada kedua-dua penembak dikatakan akan dikekalkan bersama beberapa kemas kini berulang pada pilihan penderia dan mungkin dengan bantuan cip pengimejan baharu. Pasangan itu akan diumumkan pada 6 Oktober dan kemungkinan keluaran global akan berlaku dalam masa seminggu selepas itu.

Apakah pendapat anda tentang mempunyai storan 128GB? Adakah anda fikir pengeluar harus menjadikan 256GB sebagai minimum untuk semua telefon pintar akan datang? Kami sedang mendengar.

Sumber:
WinFuture