Samsung Akan Mengaktifkan Lebih Banyak Ciri Berasaskan Suhu pada Galaxy Watch 5

23
© NextPit

Galaxy Watch 5 dan Watch 5 Pro ialah jam tangan pintar Samsung pertama yang dilengkapi dengan sensor suhu. Tetapi pada bulan Februari tahun ini, ciri itu hanya digunakan melalui pengesanan haid atau haid wanita. Datang daripada pegawai Samsung, kini mendedahkan bahawa orang Korea merancang untuk memperkenalkan lebih banyak fungsi berasaskan sensor suhu kepada siri Galaxy Watch 5.

Jika anda lebih suka jam tangan pintar Android atau Wear OS, jam tangan Samsung Galaxy kekal sebagai pilihan utama dengan keupayaan penuh cirinya daripada ECG hingga pemantauan tekanan darah. Ini dipertingkatkan lagi dengan penambahan sensor suhu pada Galaxy Watch 5 (semakan).

  • Baca juga: Cara menggunakan dan mengukur tekanan darah pada Samsung Galaxy Watch 5

Sensor suhu Samsung Galaxy Watch 5 telah tidak aktif

Bagaimanapun, ia lebih mengecewakan bagi sesetengah pengguna yang pada asalnya berhasrat untuk membeli jam tangan pintar Galaxy terbaru hanya untuk memanfaatkan penderia suhu selepas ia kekal tidak aktif sejak dilancarkan. Samsung baru-baru ini menggunakan ciri ini dengan baik dengan melancarkan penjejakan haid yang lebih tepat seiring dengan aplikasi Natural. Perkara yang baik ialah mereka menambah lebih banyak ciri berasaskan suhu yang akan datang.

Melalui catatan dalam forum komuniti Samsung di Korea Selatan, seorang pegawai yang bertanggungjawab mengendalikan jabatan perkhidmatan kesihatan syarikat telah menjawab pertanyaan salah seorang pengguna yang mengesahkan fungsi penjejakan tambahan dalam perancangan. Akaun tersebut menyebut bahawa ini akan ditambahkan pada duo Galaxy Watch 5 melalui kemas kini perisian masa hadapan, walaupun ia tidak menyatakan masanya.

Skrin Monitor Tekanan Darah Galaxy Watch 5 Pro secara terperinci.

Dengan meleret skrin atau menavigasi ke menu apl, anda akan menemui ciri Pemantau Tekanan Darah pada Galaxy Watch anda yang serasi. / © NextPit

Bagaimanakah Samsung akan menggunakan penderia suhu Galaxy Watch 5

Pegawai itu tidak memberikan bentuk ciri yang akan mereka tawarkan kemudian. Mungkin, kes terbaik ialah Samsung menyepadukan suhu badan dengan tidur, memberikan lebih banyak pandangan mendalam tentang kesihatan dan pola tidur pengguna yang serupa dengan cara Apple menggunakan suhu kulit pada Watch Series 8 dan Watch Ultra (semakan). Google mempunyai ciri yang sama pada Fitbit Sense 2 dan jam tangan pintar serta penjejaknya yang lain.

Adalah selamat untuk mengatakan bahawa analisis kecergasan juga akan mendapat sokongan bacaan suhu. Sebagai contoh, ia boleh mendorong pengguna tahap suhu badan yang tidak normal semasa bersenam atau bersenam. Pada masa yang sama, pengesanan demam juga boleh dilakukan, tetapi ini adalah sesuatu yang memerlukan kelulusan kawal selia yang kompleks.

Pada pendapat anda, bagaimanakah Samsung akan mengaktifkan penderia suhu pada Galaxy Watch 5 dan Watch 5 Pro? Kongsi kami pendapat anda dalam komen.

Melalui: SamMobile
Sumber:
Komuniti Samsung