Samsung Galaxy A24 Didedahkan: Cip Lebih Pantas dan Kamera Selfie Baharu

30
© NextPit

Samsung masih belum melancarkan Galaxy A24 4G secara rasmi, tetapi salah satu tapak serantaunya telah menyenaraikan spesifikasi dan gambar telefon Android bajet itu. Walaupun harga masih tidak diketahui, penyenaraian itu mencadangkan pengumuman di seluruh dunia yang akan berlaku, yang juga boleh memperincikan ketersediaan sebenar peranti.

Seperti Galaxy A34 (ulasan) dan Galaxy A54 yang berkebolehan yang dikeluarkan sebelum ini, Galaxy A24 mempunyai reka bentuk bersatu baharu. Ia mempunyai bahagian belakang rata dengan pulau kamera dijatuhkan memihak kepada kanta kamera yang menonjol secara individu. Bahagian hadapan masih mempunyai takuk berbentuk U dan menempatkan kamera swafoto 13MP yang lebih besar bersama paparan AMOLED yang lebih bertenaga. Walau bagaimanapun, kami tidak tahu sama ada kadar penyegaran 90Hz akan disertakan.

  • Jangan ketinggalan: Apakah telefon jarak pertengahan terbaik untuk dibeli pada tahun 2023?

Di bawah panel adalah SoC MediaTek Helio G99 baharu. Silikon ini sepatutnya memberikan prestasi pemproses dan grafik yang lebih baik berbanding Snapdragon 680 pada pendahulunya, Galaxy A23 4G. Selain itu, kedua-dua RAM dan storan on-board telah ditingkatkan masing-masing kepada 6 GB dan 128 GB. Terdapat juga slot microSD yang membolehkan sehingga 1 TB memori boleh dikembangkan.

Samsung Galaxy A24 4G

Warna Samsung Galaxy A24 4G: Hitam, Merah Burgundy, Hijau Limau dan Perak. / © Samsung

Dari segi fotografi, Samsung secara tidak mengejutkan menjatuhkan sensor kedalaman. Bahagian belakang diketuai oleh penembak utama 50MP dengan OIS untuk tangkapan yang lebih stabil. Ini disertakan dengan penderia ultralebar 5MP dan 2MP makro. Jelas sekali, semua modul kamera kekal tidak berubah daripada pendahulunya.

Kamera Samsung Galaxy A24

Galaxy A24 Samsung menampilkan persediaan tiga kamera. / © Samsung

Perisian Samsung Galaxy A24 dan harga yang mungkin

Galaxy A24 Samsung dikuasakan oleh bateri 5,000 mAh yang sama ditambah dengan pengecasan 25W. Peranti ini berjalan pada OS Android 13 dengan One UI 5 Samsung di luar kotak.

Samsung Vietnam tidak menyatakan berapa harga Galaxy A24 akan dijual. Mungkin, ia boleh berharga sekitar €220 ($240) atau serupa dengan Galaxy A23 apabila ia mula diperkenalkan tahun lepas. Walau bagaimanapun, harga mungkin berbeza di negara lain seperti AS. Sebagai contoh, Samsung hanya menjual model 5G Galaxy A23 pada harga $299 Stateside.

Dengan spesifikasi ini, pada pendapat anda, berapakah kos yang sepatutnya untuk Samsung Galaxy A24? Kami ingin mengetahui jawapan anda dalam ulasan.

Melalui: GSMArena
Sumber:
Samsung Vietnam