Samsung Galaxy S22 Ultra Best Cases: Telefon besar memerlukan perlindungan terbaik

25

© NextPit

Mencari sarung untuk Samsung Galaxy S22 Ultra baharu anda? NextPit menunjukkan kepada anda pilihan sarung terbaik untuk S22 Ultra, daripada sarung asal kepada sarung luar yang teguh dan sarung bergaya dengan kulit. Anda juga boleh mengetahui perkara yang penting untuk sarung yang baik untuk S22 Ultra anda dalam panduan pembeli kami.

Samsung mempersembahkan barisan Galaxy S22 pada bulan Februari. Selain Galaxy S22 dan Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra secara semula jadi menonjol. Dengan MSRP bermula pada $1,199, perdana itu secara semula jadi juga merupakan tawaran yang mahal. Cukup sebab untuk memikirkan bagaimana anda boleh melindungi telefon pintar terbaik Samsung pada masa ini dengan secukupnya sebelum membelinya. Pada penghujung artikel, anda juga boleh menemui beberapa aksesori yang mesti ada untuk Samsung Galaxy S22 Ultra anda, seperti perlindungan skrin tambahan dan pengecas.

  • Baca ulasan mendalam kami tentang Samsung Galaxy S22 Ultra
  • Yakin untuk membeli Samsung Galaxy S22 Ultra? Begini caranya

Oleh itu, kami dalam pasukan editorial NextPit meletakkan kepala kami bersama-sama dan memutuskan kes yang berbeza yang dicirikan oleh kekuatan yang berbeza. Berikut ialah gambaran keseluruhan pilihan kami:

Terbaik serba boleh Murah serba-serbi Kes jelas terbaik Sarung slim terbaik Sarung kulit terbaik Kes lasak terbaik
produk Perisai Lasak Spigen Sarung Ringke Onyx Siri R CaseBorne Kes Anccer Sarung Kalis Kejutan Shieldon Kes Perisai Tough Spigen
Imej

SeterusnyaPit Spigen Kes Perisai Lasak Galaxy S22 Ultra

NextPit Ringke Onys Case Galaxy S22 Ultra

NextPit CaseBorne R Galaxy S22 Ultra

NextPit Anccor Case Galaxy S22 Ultra

NextPit SHIELDON Case Galaxy S22 Ultra

SeterusnyaPit Spigen Tough Armor Case Galaxy S22 Ultra
ciri-ciri Reka bentuk gentian karbon
Cangkang TPU fleksibel dengan corak web labah-labah di dalamnya
Butang sentuhan

TPU fleksibel
Tekstur berbutir matte
Lubang lanyard berganda

Gabungan getah dan polikarbonat dengan bingkai aluminium
disahkan [MIL-STD 810G-516.6] perlindungan
tepi terangkat untuk melindungi kamera

sangat nipis
tepi terangkat untuk melindungi kamera
kulit lembu berkualiti tinggi
reka bentuk dompet dengan empat slot kad + poket sisi
Perlindungan RFID

gabungan TPU dan polikarbonat
Berdiri
disahkan [MIL-STD 810G-516.6] perlindungan
Tepi terangkat

harga $15.99* $12.99* $29.98* $11.99* $30.99* $19.99*
Kepada tawaran*

Beli sekarang


Beli sekarang

Beli sekarang

Beli sekarang

Beli sekarang

Beli sekarang

Nasihat membeli: Apakah yang perlu anda cari semasa membeli sarung untuk S22 Ultra?

Pertama sekali, parameter peribadi anda yang memainkan peranan semasa memilih sarung untuk Galaxy S22 Ultra: Rupa, harga dan tujuan penggunaan sarung itu. Semua kes yang disyorkan di sini datang daripada pengeluar pihak ketiga dan menyasarkan pilihan yang berbeza. Sarung Samsung asal boleh didapati di sini*.

Bahan mana yang sesuai?

Anda harus mempertimbangkan terlebih dahulu sama ada penting bagi anda bahawa sarung itu sangat nipis dan masih menunjukkan bentuk asal Galaxy S22 Ultra. Atau bolehkah ia menjadi lebih chunkier jika kes itu sangat mantap dan juga memenuhi piawaian tentera untuk penentangan?

Bergantung pada bahan yang anda pilih, anda boleh mendapatkan sarung TPU yang fleksibel atau sarung yang sangat teguh dan tidak fleksibel. Kes ini sering menggabungkan bahan, seperti polikarbonat dengan bingkai logam.

Apakah keperluan anda?

Adakah ia menjengkelkan anda jika anda perlu mengeluarkan bekas itu sekali-sekala, sebagai contoh, untuk pengecasan tanpa wayar? Kemudian perhatikan nota yang sepadan. Jika anda ingin berada di bahagian yang selamat dengan kamera, perhatikan bibir terangkat pada penderia. Perkara yang sama berlaku untuk pelindung skrin. Sarung dengan perlindungan RFID tersedia untuk perlindungan tambahan. Contohnya, jika anda menggunakan sarung dompet dengan ruang untuk kad kredit anda, anda boleh menggunakan perlindungan RFID untuk menghalang data kad daripada dibaca.

Berapa banyak kes yang anda perlukan?

Terdapat beberapa sebab mengapa anda perlu membeli lebih daripada satu sarung. Satu sebab pastinya adalah pilihan reka bentuk, jika anda suka variasi, atau mungkin juga mahu kes itu sepadan dengan warna pakaian anda. Di samping itu, penggunaan yang dimaksudkan boleh memainkan peranan. Jika anda hanya pergi membeli-belah untuk masa yang singkat, kotak kosong sudah memadai. Jika anda akan berbasikal gunung atau trekking, anda memerlukan versi yang lebih mantap.

Terbaik serba boleh: Spigen Rugged Armor

Spigen Rugged Armoer

Anda biasanya tidak boleh salah dengan Spigen / © Spigen

Sarung layak untuk kategori serba boleh jika ia teguh dan dibuat dengan baik, tetapi sarung itu juga sesuai untuk kegunaan harian dan tidak terlalu besar. Itu dijamin dengan kes pelindung Spigen ini. Ia datang dalam reka bentuk gentian karbon dan fleksibel terima kasih kepada TPU. Kusyen udara sepatutnya menyerap hentakan, terdapat corak web labah-labah di dalamnya, dan tepinya dinaikkan untuk melindungi paparan. Juga terdapat butang sentuhan, di mana Spigen menjanjikan maklum balas yang kukuh.

Serbaguna murah terbaik: Sarung Ringke Onyx

Ringke Onyx

Sarung serba boleh yang murah ini juga melindungi sesondol dengan tepi terangkat / © Ringke

Jika anda mencari pilihan yang lebih murah, kami boleh mengesyorkan kes ini daripada Ringke dengan harga di bawah $13. TPU fleksibel juga digunakan sebagai bahan di sini. Tekstur butiran matte menjadikan telefon pintar tidak licin dan melindunginya daripada cap jari yang menjengkelkan pada masa yang sama. Pengecasan wayarles disokong, dan terdapat lubang yang mudah pada kedua-dua belah telefon pintar supaya anda boleh memasang lanyard.

Kes jelas terbaik: Siri R CaseBorne

CaseBorne

CaseBorne masih membenarkan anda melihat reka bentuk telefon pintar dalam kesnya / © CaseBorne

Untuk paparan penuh, kami telah memilih sarung pelindung daripada CaseBorne dalam senarai ini. Di sini juga, terdapat butang sentuhan serta sokongan untuk pengecasan tanpa wayar. Apabila bercakap mengenai bahan, CaseBorne sekali lagi telah keluar sepenuhnya. Selain gabungan polikarbonat dan getah lembut, syarikat itu telah memilih aluminium anod untuk bingkai. Kes ini mematuhi piawaian tentera MIL-STD 810G 516.6 dan juga boleh menahan jatuh dari ketinggian tiga meter.

Sarung Nipis Terbaik: Anccer

Anccer

Sarung ini melindungi telefon, tetapi masih nipis / © Anccer

Jika anda sedang mencari sarung yang nipis dan ringan, model dari Anccer ini mungkin sesuai untuk anda. Jika warna biru terlalu mencolok untuk anda, anda juga boleh memilih warna rose gold, hijau atau hitam. Walaupun sarungnya cukup nipis sehingga anda masih dapat melihat kontur Galaxy S22 Ultra dengan baik, terdapat juga peningkatan pada tepi di sekeliling bahagian kamera di sini, untuk mengelakkan lensa tercalar secara kekal.

Sarung kulit terbaik: Shieldon

Shieldon

Sarung dompet daripada Shieldon juga mempunyai ruang untuk kad anda / © Shieldon

Sarung dompet ini mengagumkan dengan kulit kulit lembu berkualiti tinggi. Ia juga menawarkan ruang untuk kad anda. Terdapat empat poket untuk kad kredit atau debit, serta poket lain di sisi, tempat anda boleh menyimpan wang tunai, lesen memandu atau seumpamanya. Dompet ditutup dengan penutupan magnetik.

Supaya anda selamat daripada penjahat yang mungkin boleh membaca cip RFID kad, terdapat perlindungan terhadap pengimbas yang sepadan. Ia juga bagus untuk mempunyai pendirian bersepadu supaya anda juga boleh menegakkan telefon pintar, contohnya, semasa menonton video. Sarung ini kelihatan sangat bergaya dan ciri-cirinya menjadikannya pengesyoran pertama dalam senarai ini jika anda menggunakan Galaxy S22 Ultra sebagai telefon perniagaan.

Sarung lasak terbaik: Spigen Tough Armor

Perisai Tegar Spigen

Sekali lagi, Spigen dengan model yang tidak boleh dihancurkan / © Spigen

Akhirnya, terdapat sekali lagi cadangan daripada Spigen. Berbanding dengan kes yang disyorkan di atas, syarikat itu menjadi lebih baik dengan model yang lebih teguh. Walaupun kestabilan, sarungnya masih cukup tipis untuk dianggap sesuai untuk kegunaan harian.

Spigen menggabungkan polikarbonat dan TPU, bergantung pada teknologi buih untuk perlindungan kejutan, dan juga mematuhi piawaian ketenteraan MIL-STD 810G 516.6. Terdapat juga Quickstand di sini, yang boleh anda gunakan untuk menyediakan telefon pintar.

Aksesori yang mesti ada untuk Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra mempunyai satu siri aksesori yang benar-benar mesti ada. Pertama, terdapat pengecas yang tidak disertakan dalam kotak. Tetapi memandangkan Samsung menggunakan gabungan teknologi daripada syarikat lain dan juga teknologi miliknya untuk pengecasnya, adalah baik untuk mengambil sedikit masa untuk mempertimbangkan pilihan anda. Yang original pun ada Pengecas Samsung Galaxy 45Wtetapi terdapat juga pelbagai jenis pengecas pihak ketiga untuk Samsung Galaxy S22 anda yang akan berfungsi dengan baik.

  • Ketahui semua yang anda perlu tahu tentang pengecas Samsung dalam senarai terbaik khusus kami

Akhir sekali, adalah penting untuk anda melindungi skrin AMOLED Dinamik yang besar dengan lapisan perlindungan tambahan. Apabila membuat pilihan ini, anda harus memberi perhatian kepada ketebalan dan, yang paling penting, jika ia serasi dengan pembaca cap jari ultrasonik. Dalam sesetengah kes, anda mungkin hanya perlu mengimbas semula cap jari anda, tetapi dalam beberapa keadaan, ia mungkin tidak serasi sama sekali. Di sini kami mengesyorkan filem yang lebih lembut yang memberikan perlindungan penuh sambil turut membenarkan keserasian maksimum dengan kes.

Sudah tentu, terdapat banyak sarung pelindung untuk Galaxy S22 Ultra. Ini termasuk banyak kes rasmi daripada Samsung*. Walau bagaimanapun, kami berharap dapat merangkumi citarasa yang paling pelbagai dengan cadangan kami. Adakah anda mempunyai pilihan lain dan cadangan lain yang anda fikir tergolong dalam senarai? Jangan ragu untuk menulisnya dalam komen.