Samsung Galaxy S23 Ultra sudah pun muncul di Geekbench

31

© NextPit

Sejurus sebelum hujung minggu, kemasukan Samsung Galaxy S23 Ultra muncul dalam pangkalan data Geekbench. Telefon pintar Android dengan nombor model SM-S918U sekali lagi mengesahkan Snapdragon 8 Gen 2 yang dipasang dalam penyenaraian ini, yang masih menunggu pelancaran rasminya.

  • Samsung Galaxy S23 Ultra muncul di Geekbench.
  • Ingatan kerja kelihatan terlalu kecil.
  • Di atas kapal: Snapdragon 8 Gen 2.

Samsung Galaxy S23 Ultra didatangkan dengan Snapdragon 8 Gen 2.

Satu perkara harus dianggap agak pasti: Samsung Galaxy S23 Ultra akan menjadi perdana Samsung seterusnya. Mungkin tidak sampai pembentangan pada Februari 2023, tetapi dengan S Pen bersepadu dan pemproses pantas. Pilihannya agak terhad apabila melibatkan SoC yang dipasang, lebih-lebih lagi apabila nama Samsung berada di belakang telefon pintar Android.

Pada asasnya, pengeluar cip California Qualcomm atau Samsung sendiri adalah satu-satunya pilihan. Tetapi menurut khabar angin, siri Galaxy S23 akan dilengkapi secara eksklusif dengan Snapdragon 8 Gen 2. Dan kemasukan pangkalan data Geekbench pertama bagi Samsung Galaxy S23 Ultra kini turut mengesahkan andaian ini.

  • Semak ini: Telefon pintar Samsung terbaik mengikut editor NextPit

Entri dengan nama model Samsung SM-S918U muncul di tapak web, dengan nama kod yang dianggap untuk Samsung Galaxy S23 Ultra. Ini menunjukkan telefon pintar itu dilengkapi dengan 8 GB RAM. Itu agak rendah untuk ultra-flagship, jadi boleh diandaikan bahawa varian 12 atau 16 GB akan tersedia pada Acara Galaxy Unpacked yang sebenar. Android 13 sepatutnya diprapasang sebagai sistem pengendalian.

Geekbench Datenbankentrag dari Samsung Galaxy S23 Ultra.

Kemasukan pangkalan data Geekbench Snapdragon 8 Gen 2 dalam Samsung Galaxy S23 Ultra / © NextPit / Geekbench

Walau bagaimanapun, nilai penanda aras sebenar pemproses yang disenaraikan di bawah nama kod “Kalama” adalah lebih menarik. Ia mungkin akan dibentangkan di Sidang Kemuncak Snapdragon dari 15 hingga 17 November di Hawaii. Oleh itu, andaian saya ialah “Kalama” merujuk kepada pantai yang hebat di sebelah Kailua, yang sangat popular dengan orang baru meluncur.

Snapdragon 8 Gen 2 dengan konfigurasi luar biasa

Hanya Snapdragon 8 Gen 2 mencapai 1,521 mata dalam penanda aras teras tunggal dan 4,689 mata dalam skor berbilang teras. Menurut khabar angin pertama, pemproses mempunyai konfigurasi yang agak luar biasa. Dikatakan bahawa terdapat lima prestasi dan tiga teras kecekapan.

Ketiga-tiga kelompok ini akan dibahagikan kepada teras prestasi ARM Cortex X3 (3.36 GHz), dua teras Cortex A715, dua teras Cortex A710 dan tiga teras Cortex A510 yang cekap tenaga. GPU Adreno-740 mungkin akan digunakan untuk grafik. Walau bagaimanapun, GPU Immortalis G715 yang dipersembahkan baru-baru ini dengan pengesanan sinar dipercepatkan perkakasan juga mungkin.

Melalui: MySmartPrice
Sumber:
Geekbench