Samsung menambah rakaman audio 360 pada Galaxy Buds 2 Pro — Bagaimanakah ia berfungsi?

8

© NextPit

Walaupun sesetengah fon kepala wayarles boleh digunakan sebagai mikrofon untuk rakaman, outputnya terhad kepada bunyi stereo. Samsung kini memungkinkan untuk menghasilkan video dengan audio realistik 3D menggunakan Galaxy Buds 2 Pro dan aplikasi khusus yang dipanggil 360 Audio Recording.

Ciri rakaman audio binaural atau 360 Samsung memanfaatkan sambungan Bluetooth LE dan persediaan mikrofon fon kepala. Apabila dipakai, kedua-dua belah fon telinga kemudiannya akan bertindak sebagai mikrofon apabila merakam klip. Walau bagaimanapun, telefon pintar Galaxy yang serasi diperlukan sebelum video yang mengasyikkan dicapai.

  • Jangan terlepas: Ulasan Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Cara rakaman audio 360 Samsung berfungsi

Menurut pembuat telefon itu, versi Bluetooth “LE” membolehkan perisian memperhalusi mikrofon individu di dalam fon telinga. Ia kemudiannya boleh mengawal lebih lanjut mikrofon mana yang patut mengambil bunyi suasana. Pada masa yang sama, fon kepala stereo diperlukan sebelum anda boleh mendengar perbezaan bunyi yang ditindankan pada video sebenar.

galaxy buds 2 pro

Sistem dua pemacu sepatutnya meningkatkan kualiti bunyi dengan mengedarkan pengurusan julat frekuensi / © NextPit

Aplikasi ini pada masa ini menyokong Galaxy Z Fold 4 dan Galaxy Z Flip 4, yang boleh diandaikan bahawa komponen tertentu digunakan lebih daripada mikrofon dan audio Bluetooth LE tunas. Tetapi syarikat itu juga berhasrat untuk menjadikan ciri itu tersedia untuk model Galaxy yang akan datang juga, mungkin termasuk Galaxy S23.

Fungsi kamera jauh baharu untuk Galaxy Watch 5 dan Watch 4

Selain Galaxy Buds 2 Pro, Samsung sedang menaik taraf siri Galaxy Watch 5 (Pro) dan Watch 4. Perisian baharu ini akan memberikan keupayaan pinch-to-zoom kepada jam tangan apabila digunakan sebagai alat kawalan jauh kamera swafoto. Samsung berkata kemas kini itu dirancang untuk dikeluarkan pada bulan Februari.

Kami sudah menyukai kualiti bunyi dan tahap pembatalan hingar Galaxy Buds 2 Pro berdasarkan ulasan Antoine Engels. Ciri tambahan menjadikan tunas lebih diingini. Yang menghairankan, fon kepala kini diberi diskaun di Amazon. Jadi, adakah anda akan mempertimbangkan untuk mendapatkan sepasang?