Samsung Untuk Mereka Semula Galaxy SmartTag 2 dengan Bentuk Bujur

9
Pelancaran ciri Samsung Galaxy SmartTag 2
© Samsung

Samsung Galaxy SmartTag 2 dijangka akan didedahkan pada acara Unpacked syarikat baru-baru ini pada musim panas. Walau bagaimanapun, hanya Galaxy Z Fold 5 (ulasan) dan Galaxy Z Flip 5 dengan tablet Galaxy Tab S9 muncul. Hari ini, pemfailan FCC telah dikesan, mendedahkan reka bentuk pengesan Bluetooth yang dikemas kini. Ia juga membayangkan pelancaran yang tidak lama lagi untuk aksesori itu.

Pensijilan yang ditemui (melalui SamMobile) memaparkan foto langsung peranti apabila dilampirkan. Apa yang ditunjukkan dengan jelas ialah bentuk elips baharu bagi tag Galaxy Bluetooth generasi akan datang Samsung dalam warna putih. Kami tidak dapat mengetahui sama ada teg pintar akan lebih besar dari segi dimensi, tetapi apa yang ketara ialah lubang yang lebih besar untuk cincin kunci.

Bahan tersebut mengesahkan nama Galaxy SmartTag juga, walaupun ini akhirnya boleh dipasarkan sebagai SmartTag 2 atau sesuatu yang serupa dengan Galaxy SmartTag 2023. Aksesori IoT yang tidak diumumkan juga membawa nombor model EI-T5600. Pada masa lalu, Galaxy SmartTag+ telah dilancarkan dengan nombor model EI-T5300.

Penjejak Samsung Galaxy SmartTag 2

Penjejak Galaxy SmartTag 2 Samsung seperti yang dilihat dalam pensijilan FCC. / © FCC / SamMobile

Mengenai spesifikasinya, Samsung Galaxy SmartTag 2 diperakui untuk menampilkan sambungan standard dan jalur lebar ultra lebar Bluetooth 5.3 LE yang lebih cekap. Ia juga boleh menggunakan pembesar suara terbina dalam dengan penjejakan lokasi berdekatan yang serupa dengan Apple AirTag (ulasan). Masih tidak jelas sama ada ia akan serasi dengan rangkaian Cari Saya akan datang Google yang membenarkan operasi merentas platform dan makluman penjejakan yang tidak diingini.

Tiada tarikh keluaran tepat yang dijadualkan untuk Galaxy SmartTag 2, tetapi ia mungkin kurang mendapat perhatian berbanding acara Unpacked. Tambahan pula, kami tidak tahu berapa kosnya serta bilakah anda boleh mengambilnya. Kami tahu bahawa Samsung sedang merancang satu lagi acara pelancaran yang dimaksudkan untuk Galaxy S23 FE, jadi mungkin kedua-duanya boleh diumumkan secara serentak.

Apakah pendapat anda tentang reka bentuk Galaxy SmartTag 2 baharu? Adakah ia kelihatan lebih baik berbanding dengan AirTag? Kongsi jawapan anda dengan kami dalam ulasan.

Melalui: SamMobile
Sumber:
FCC