Set kepala XR Apple membenarkan audio kependaman rendah apabila dipasangkan dengan AirPods Pro 2

12

© NextPit

Apple melancarkan AirPods Pro 2 dilengkapi dengan cip audio H2 baharu yang membolehkan pembatalan hingar yang lebih berkesan, audio spatial dan kualiti bunyi yang lebih baik. Ternyata cip itu mempunyai satu lagi fungsi yang tidak direalisasikan yang mungkin berguna apabila dipasangkan dengan alat dengar realiti campuran Apple XR yang akan datang.

Perkakasan AR/VR semasa seperti Meta Quest Pro dan Pico 4 didatangkan dengan pembesar suara terbina dalam sama ada dipasang pada ikat kepala atau set kepala sambil diletakkan pada paras telinga. Kerana reka bentuk, output bunyi menjadi merosot. Ini membolehkan pengguna menyambungkan yang boleh pakai dengan fon kepala luaran secara wayarles atau melalui bicu audio USB-C dan 3.5 mm.

  • Mengapa Apple belum melancarkan Apple Glass lagi?

Persediaan audio set kepala realiti campuran berasaskan Apple XR

Set kepala XR Apple berpotensi mencerminkan persediaan audio Meta Quest Pro. Maklumat melaporkan bahawa set kepala akan diperlukan untuk berpasangan dengan AirPods Pro 2 jika pemakainya ingin mendengar secara peribadi dan mengelakkan kebocoran audio.

Walau bagaimanapun, sumber itu tidak menyebut jika berpasangan dengan fon kepala bukan Apple yang lain disokong memandangkan set cip H2 yang ditemui secara eksklusif pada AirPods Pro 2 digunakan secara khusus. Cip itu dikatakan mempunyai mod penghantaran kependaman rendah yang boleh memberi manfaat untuk menghasilkan pengalaman yang mengasyikkan.

Apple AirPods Pro 2

Apple AirPods Max 2 mungkin dihantar dengan cip H2 yang sama seperti AirPods Pro 2 / © Apple

Begitu juga, fon kepala premium seperti Logitech G Fits mempunyai sambungan Lightspeed tersuai untuk membolehkan penghantaran kependaman yang sangat rendah. Jenama lain seperti Razer’s Barracuda Pro X dan Asus ROG Cetra gaming buds bergantung pada pengoptimum boleh pasang untuk kualiti yang diperkuatkan. Sekali lagi, masih tidak pasti kaedah lain yang Apple akan tawarkan dalam set kepala realiti campuran pertamanya.

Berapakah kos peranti Apple AR/VR

Di samping itu, dipercayai bahawa peranti Apple AR/VR tidak akan menampilkan ikat kepala yang boleh ditukar kerana kekangan yang dibawa oleh reka bentuk yang padat dan langsing bersama bateri bersepadu. Penerbitan itu menambah bahawa set kepala itu akan berharga $3000 pada pelancaran, dan ia akan menghantar paparan LED mikro 4K ke setiap mata dan banyak penderia dan kamera.

Apple dijadualkan mengumumkan set kepala berasaskan OS xReality tahun ini. Ia boleh memperkenalkan yang boleh dipakai pada WWDC 2023 atau bersama-sama dengan barisan iPhone 15 akhir tahun ini. Pada masa yang sama, syarikat Cupertino menjangkakan untuk menjual peranti itu dalam kuantiti terhad kerana kos yang melambung.

Dengan harga ini, adakah anda mempertimbangkan untuk mendapatkan realiti campuran Apple tahun ini atau adakah anda akan menunggu Cermin Mata AR sahaja yang lebih murah? Kami pasti ingin mendengar pendapat anda tentang perkara ini.

Melalui: 9to5Mac
Sumber:
Maklumat