Skrin kunci Samsung yang membosankan? Beginilah cara anda menyedapkannya

27
© NextPit

Adakah anda menggunakan Sentiasa di Paparan pada telefon pintar Samsung anda dengan One UI? Tidak hairanlah, kerana ia adalah ciri yang sangat berguna. Walau bagaimanapun, anda boleh menyesuaikannya supaya anda melihat lebih daripada sekadar masa. Hari ini saya akan berkongsi dengan anda cara memperibadikan AOD.

Ciri AOD (Sentiasa Di Paparan) telah menjadi sangat popular pada telefon Samsung Galaxy jarak pertengahan dan mewah selama bertahun-tahun. Anda pada asasnya melihat masa dan tarikh di sana, tetapi juga mendapat maklumat tentang pemberitahuan masuk dan banyak lagi. Skrin ini biasanya kelihatan sangat membosankan, tetapi anda boleh menyedapkannya dan menyesuaikannya dalam masa yang singkat.

Paling lambat, One Ui 4.0 berasaskan Android 12 boleh menjadikan skrin kunci Samsung benar-benar bersinar. Walau bagaimanapun, paparan sentiasa hidup juga boleh disesuaikan dengan versi One UI yang lebih lama. Anda mungkin terlepas satu atau dua pilihan yang tersedia dalam model yang lebih baharu seperti Galaxy S21. Kami kini akan menunjukkan kepada anda cara mengkonfigurasi paparan Sentiasa Hidup anda mengikut kehendak anda dalam masa yang singkat.

  • Lebih banyak petua tentang One UI: Lakukan lebih banyak lagi dengan Galaxy anda dengan petua One UI ini

Cara menyesuaikan Sentiasa Di Paparan pada telefon Samsung Galaxy dengan One UI

Mula-mula, pergi ke Tetapan, ketik Skrin Kunci, dan akhir sekali ketik Sentiasa Di Paparan. Pastikan anda telah mendayakan ciri tersebut, jika tidak semua pilihan dalam menu akan dikelabukan.

  1. Mula-mula anda boleh memilih sama ada AOD hanya muncul selama 10 saat apabila anda mengetiknya, sama ada ia harus dihidupkan sepanjang masa atau dalam slot masa yang dijadualkan. Perlu diingat bahawa ia biasanya tidak perlu dihidupkan sepanjang masa, terutamanya kerana itu juga mengurangkan hayat bateri.
  2. Ketik pada Gaya Jam untuk membuka menu lain untuk menyesuaikan paparan Sentiasa Dihidupkan.
  3. Di sana anda kini boleh memilih daripada gaya yang berbeza. Terdapat banyak jam untuk dipilih, anda boleh menukar warna pada AOD, tetapi anda juga boleh memilih pelekat, emoji AR dan juga foto daripada galeri anda. Anda boleh memuat turun lebih banyak pilihan daripada Galaxy Store, dan jika anda memuat turun Muka Jam “Good Lock”, anda boleh mencipta banyak muka jam baharu, serta muka jam anda sendiri.
  4. Dalam menu “Sentiasa Di Paparan”, anda juga boleh memutuskan sama ada anda mahu memaparkan maklumat muzik. Tambahan pula, anda boleh menukar orientasi skrin kepada landskap dan mengaktifkan atau menyahaktifkan kecerahan automatik dalam menu.

Itu sahaja. Seperti yang telah disebutkan, anda tidak perlu mempunyai One UI 4.0 pada telefon pintar anda untuk menyesuaikan Sentiasa Di Paparan. Anda mungkin kehilangan beberapa ciri. Jangan ragu untuk menulis kepada kami dalam ulasan pendapat anda tentang ciri AOD – dan sama ada anda tahu bahawa ia boleh dipertingkatkan secara visual.