Spesifikasi Bocor Galaxy Z Flip 5 Petunjuk Peningkatan Menaik taraf yang Menarik Daripada Fold 5

30
© NextPit

Galaxy Z Flip 5 Samsung mungkin menawarkan peningkatan yang lebih menarik daripada adik beradik Galaxy Z Fold 5 yang lebih besar berdasarkan kebocoran terkini. Pada masa yang sama, ia telah mendedahkan bahawa kedua-dua telefon pintar lipat mungkin bergantung pada pemproses overclocked yang sama seperti yang terdapat dalam Galaxy S23.

Dengan ihsan IceUniverse, pembocor prolifik itu telah meramalkan Galaxy Z Flip 5 akan tiba dengan skrin luaran 3.4 inci dalam nisbah bidang segi empat sama. Perincian ini juga memberi penekanan kepada khabar angin sebelum ini. Saiznya adalah peningkatan drastik berbanding panel 1.9-inci kecil Galaxy Z Flip 4. Ia juga akan meletakkan paparan Galaxy Z Flip 5 sebagai lebih besar daripada Oppo Find N2 Flip pada 3.26-inci.

  • Perbandingan Terbaik Motorola Razr 2022 vs Samsung Galaxy Z Flip 4

Pemberi maklumat yang terbukti menambah bahawa peranti boleh lipat Samsung yang lain, Galaxy Z Fold 5, akan mendapat skrin luaran 6.2 inci dan tidak berubah daripada Galaxy Z Fold 4 (ulasan). Sebaliknya, perdana lipat penuh hanya akan mendapat manfaat daripada engsel titisan air mata baharu, yang menjadikannya lebih padat. Pada asasnya, dimensi yang terhasil adalah kira-kira 13mm dalam jumlah ketebalan berbanding 15.8mm pendahulunya bersama-sama dengan profil 0.2mm lebih sempit dan beberapa gram lebih ringan.

Kajian semula Samsung Galaxy Z Flip 4

Apabila dibuka pada 90 darjah, Galaxy Z Flip 4 boleh digunakan untuk panggilan video tanpa memerlukan tripod. / © NextPit

Tambahan pula, Samsung dilaporkan menggunakan komponen yang sama pada Galaxy Z Flip 5 juga. Ini seterusnya akan mengurangkan lipatan pada kedua-dua peranti dan membolehkan kedua-dua panel pada setiap satu dilipat rata. Selain itu, engsel akan memberikan bezel nipis kulit kerang.

Pemproses kedua-dua peranti itu dijangka menjadi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Mungkin, ini adalah versi cip overclocked, yang serupa dengan Galaxy S23 yang kami semak. Sumber itu tidak mendedahkan atau mengesahkan mengapa ia bukan Snapdragon 8+ Gen 2 yang tidak diumumkan.

Galaxy Z Fold 5 dan Galaxy Z Flip 5 dijangka akan diumumkan secara rasmi pada bulan Ogos. Galaxy Tab S9 (Ultra) premium Samsung juga boleh debut bersama siri Galaxy Watch 6 yang diperbaharui. Begitu juga, yang manakah antara perkakasan Samsung yang akan datang ini yang paling anda teruja untuk melihatnya?