Sumber Menunjukkan Set Kamera Periscope untuk Keluaran iPhone 15 Pro Max

35
© NextPit

Apple nampaknya telah membuat keputusan mengenai syarikat yang akan mengeluarkan dan membekalkan kanta periskop untuk siri iPhone 15 yang akan datang. Dilaporkan bahawa komponen baharu itu pada mulanya akan eksklusif untuk iPhone 15 Pro Max, sebelum dikongsi dengan kedua-dua model Pro iPhone tahun depan.

Spekulasi mengenai kamera periskop Apple iPhone 15 Pro Max telah ditubuhkan dalam kilang khabar angin sejak tahun lepas. Hanya kali ini kami mempunyai pengetahuan yang lebih jelas tentang pembekal lensa yang dipilih oleh firma Cupertino.

Perunding terkenal dan prolifik Ming-Chi Kuo kini meramalkan bahawa Apple didakwa telah menyempitkan pilihannya kepada Largan. Ia menambah bahawa jenama optik Taiwan akan menjadi pengeluar eksklusif kanta ini untuk modul pengimejan keempat pada varian iPhone 15 Pro yang lebih besar. Walau bagaimanapun, ia diberitahu Apple merancang untuk menambah Genius sebagai pembekal optik kedua menjelang 2024.

  • Jangan terlepas: Gunakan Apple Watch anda untuk mengawal kamera iPhone anda dari jauh
Pandangan terperinci pada kamera Galaxy S23 Ultra

Modul kamera quad 200 MP Galaxy S23 Ultra adalah yang paling serba boleh di pasaran. / © NextPit

Kamera Periscope akan dikongsi pada Apple iPhone 16 Pro dan Pro Max

Laporan terbaru Kuo memberi penekanan kepada dakwaan awalnya tentang Apple menambah kamera periskop pada barisan iPhone Apple tahun depan. Pada masa lalu, dia menyebut bahawa ciri itu mungkin eksklusif untuk iPhone 16 Pro Max. Bagaimanapun, kini sumber itu percaya kedua-dua varian iPhone 16 Pro mendapat manfaat daripada sensor yang sama.

Selama bertahun-tahun, Apple tidak dapat menandingi Samsung dan jenama lain yang pertama kali menggunakan teknologi untuk telefon pintar. Kamera jenis ini membengkokkan cahaya yang melalui kanta sebelum ia sampai pada sensor. Reka bentuk yang kompleks juga membolehkan keupayaan zum tanpa kehilangan yang dilanjutkan dalam perumahan kamera nipis, menjadikannya lebih sesuai untuk telefon pintar.

Pada masa ini, tidak jelas apakah ciri kamera periskop yang boleh ditawarkan oleh iPhone 15 Pro Max. Sebaliknya, Samsung Galaxy S23 Ultra (ulasan) boleh menangkap sehingga 10x zum optik, yang merupakan salah satu tahap tertinggi yang terdapat dalam telefon kamera utama di pasaran.

Sementara itu, kami ingin tahu sama ada ciri baharu ini akan mempengaruhi keputusan anda untuk memilih iPhone 15 Pro Max berbanding model Pro yang lebih kecil. Kami ingin mendengar pendapat anda tentang perkara itu.

Melalui: MacRumors
Sumber:
Sederhana