Tablet Android Cina terbaik: bagus dan murah

8

© NextPit

Tablet Cina dilengkapi dengan baik dan sangat berpatutan. Inilah yang menjadikan mereka alternatif yang menarik kepada tablet daripada Samsung dan pengeluar utama lain. Apa yang menarik ialah anda boleh memesannya dalam talian dengan sedikit kerumitan. Walau bagaimanapun, ambil perhatian bahawa duti import harus ditambah pada harga belian. Sekarang, baca terus untuk senarai tablet Android Cina terbaik kami.

  • Telefon pintar Android Cina terbaik
  • Salinan Cina telefon pintar terbaik

Nokia N1

Pengeluar Finland Nokia mungkin tidak lagi menjual telefon pintar di bawah nama jenamanya sendiri menjelang akhir tahun 2016. Ini sekurang-kurangnya apa yang dicadangkan oleh perjanjian syarikat dengan Microsoft, selepas gergasi teknologi yang berpangkalan di Redmond itu memperoleh bahagian telefon bimbit Nokia pada April, 2014 Tetapi orang Finland masih boleh terus mengeluarkan dan menjual tablet.

Di China awal tahun 2015, Nokia N1 muncul buat kali pertama dengan harga sekitar $200. Gabungan harga dan perkakasan berkuasa memastikan Nokia N1 habis dijual dalam masa beberapa minit selepas pelancarannya di China. Di AS, Nokia N1 masih belum tersedia secara rasmi, walaupun ia sepatutnya muncul pada penghujung tahun 2015. Sama ada ia datang tahun ini masih tidak jelas.

Ulasan Nokia N1 [hands-on]: iPad Android yang sangat murah

Nokia tablet n1 hero 3

Nokia N1 ialah salah satu tablet Cina terbaik. / © ANDROIDPIT

Xiaomi Mi Pad

Xiaomi Mi Pad generasi pertama ialah gabungan iPad mini dan iPhone 5c. Bahagian belakang boleh didapati dalam warna-warna terang yang mencolok, menjadikan Mi Pad menarik perhatian di kalangan tablet Cina. Spesifikasinya sangat mengagumkan, terutamanya paparan 7.9 inci dengan resolusi 2,048 x 1,536 piksel. Piksel dikuasakan oleh Nvidia Tegra K1, yang juga digunakan dalam tablet Nvidia Shield. Xiaomi Mi Pad boleh didapati secara pilihan dengan memori dalaman 16 atau 64 GB, yang boleh dikembangkan tambahan melalui kad mikroSD. Walaupun Xiaomi Mi Pad kini berusia satu tahun, ia masih menjadi pemenang terima kasih kepada perkakasan daripada Nvidia. Ia kekal sebagai salah satu tablet Cina terbaik yang ada.

pad xiaomi mi

Mi Pad ialah gabungan iPad Mini dan iPhone 5c. / © Xiaomi

Xiaomi Mi Pad 2

Jika anda tidak menyukai bahagian belakang plastik Mi Pad, maka mungkin Mi Pad 2 yang dilancarkan baru-baru ini adalah untuk anda. Sama seperti generasi pertama, Mi Pad 2 mempunyai paparan 7.9 inci dengan resolusi 2,048 x 1,536 piksel. Di dalam, Xiaomi telah memutuskan untuk menukar pemproses. Daripada terus bergantung pada Nvidia Tegra K1, Xiaomi Mi Pad 2 kini bergantung pada kuasa pengkomputeran Intel. Intel Atom Z8500-X5, lebih khusus, dengan kelajuan jam maksimum 2.2 GHz.

Menurut penanda aras awal, cip Intel baharu mendorong tablet ini ke alam kuasa Samsung Galaxy S6 Edge+ atau Galaxy Note 5. Sama ada ini benar, kami akan temui dalam ulasan kami dalam beberapa minggu akan datang. Itu kerana Xiaomi Mi Pad 2 sudah pun menuju ke editor AndroidPIT.

XiaomiMiPad2

Mi Pad 2 boleh didapati dalam warna kelabu atau emas berharga. / © Hugo Barra/Facebook

Adakah anda berfikir untuk membeli tablet Cina? Apakah pendapat anda tentang mereka sebagai cadangan nilai?