Tablet Pixel: Ini Berapa Kos Papak Google dan Doknya

27
© Google / Tangkapan skrin oleh: NextPit

Walaupun sudah diusik tahun lepas, Google telah memastikan harga Tablet Pixel tidak diketahui. Maklumat baharu kini menunjukkan kos tablet itu manakala penyenaraian Dok Pengecas Pengecas mendedahkan aksesori rumah pintar akan dijual secara berasingan.

Menurut Roland Quandt dari WinFuture, Pixel Tablet Google akan datang dalam konfigurasi 128 dan 256 GB yang dipadankan dengan 8 GB RAM. Pembocor prolifik itu menambah bahawa papak berjenama Pixel yang pertama perlu berharga dalam lingkungan €600 hingga €650 (~$658 hingga $710) di Eropah. Tambahan pula, dikatakan bahawa tablet itu akan tersedia dalam pilihan warna Porcelain dan Jerebu.

  • Baca juga: Tablet Samsung terbaik untuk dibeli pada tahun 2023

Tiada petunjuk jika Google akan menjalankan strategi harga yang sama di AS. Tetapi adalah selamat untuk mengatakan kos yang disebutkan di atas tidak akan berbeza secara drastik di negeri-negeri. Ini terbukti dalam kes tawaran telefon pintar dan barang boleh pakai gergasi carian yang kebanyakannya dibezakan oleh cukai serantau yang berbeza-beza.

Pembesar Suara Dok Pengecasan Tablet Google Pixel

Tablet Pixel Google akan disertakan dengan dok pengecasan dan pembesar suara / © Google

Dok 2-dalam-1 Tablet Google Pixel

Bagi Dok Pengecas Speaker, penyenaraian yang tidak disengajakan di Amazon (melalui 9to5Google) mencadangkan aksesori serupa Nest Hub Max yang berdiri sendiri akan berharga $129. Pada masa yang sama, ditonjolkan bahawa pembesar suara itu dirancang untuk dikeluarkan pada 10 Mei, iaitu hari yang sama Google dijangka melancarkan Tablet Pixel bersama-sama dengan Pixel 7a dan Pixel Fold.

Mengikut kebocoran sebelum ini, Tablet Pixel dilihat menampilkan paparan 11 inci yang dikapsulkan oleh bezel think. Terdapat juga kamera tunggal masing-masing di bahagian belakang dan depan. Di samping itu, baru-baru ini dilaporkan papak itu akan menampilkan butang privasi khusus untuk melumpuhkan kamera dan mikrofon serta-merta. Dan serupa dengan Pixel 7 dan Pixel 7a, ia akan dikuasakan oleh cipset Tensor G2.

Adakah anda fikir Google betul untuk menetapkan harga sedemikian untuk Tablet Pixel atau aksesori pembesar suara/doknya? Kami ingin mendengar jawapan anda dalam ulasan.