Terima kasih Google! Beberapa Ciri Premium Fitbit Kini Percuma kepada Semua Pengguna

5
© NextPit

Sejak Google memperoleh Fitbit, banyak baik pulih telah diperkenalkan untuk menyelaraskan dua jenama boleh pakai. Diumumkan dalam catatan blog, gergasi carian kini menyediakan satu set metrik kesihatan dan cerapan tersedia secara percuma kepada pengguna Fitbit bukan premium.

Sebelum ini, hanya mereka yang melanggan Fitbit Premium boleh menjejaki pelbagai penunjuk seperti suhu kulit, kadar pernafasan, kadar denyutan jantung berehat dan paras oksigen darah. Google membenarkan pengguna bukan berdinding berbayar untuk melihat dan mengakses data yang direkodkan secara sejarah yang akan tersedia pada setiap hari, mingguan dan bulanan, sehingga tempoh 90 hari.

  • Jangan ketinggalan: Fitbit Sense 2 vs Versa 4 vs Pixel Watch dibandingkan

Google menyebut bahawa kemas kini akan dilancarkan dalam kemas kini perisian OTA (over-the-air) kepada jam tangan pintar Fitbit dan penjejak kecergasan mulai minggu ini. Pengguna harus mengharapkan untuk mengakses metrik dan cerapan kesihatan lanjutan melalui aplikasi Fitbit Android atau iPhone di bawah bahagian Papan Pemuka Metrik Kesihatan.

Kajian Fitbit Sense 2

Fitbit Sense 2 sekali lagi menawarkan pelbagai fungsi penjejakan / © NextPit

Walau bagaimanapun, ia juga menyatakan bahawa ketersediaan data masih bergantung pada keupayaan perkakasan yang boleh dipakai. Sebagai contoh, hanya barisan Fitbit Sense termasuk Sense 2 yang kami semak dan model Versa terpilih mampu merakam suhu kulit. Pada masa yang sama, tidak semua negara dan wilayah menyokong semua metrik kesihatan Fitbit.

Masih terdapat ciri dan kandungan eksklusif yang boleh dimanfaatkan oleh pelanggan Fitbit Premium. Beberapa daripada ini termasuk akses kepada produksi meditasi berpandu Calm serta perpustakaan latihan Fitbit dan Skor Pengurusan Tekanan.

Inisiatif baru-baru ini mungkin menjadi sebahagian untuk mendapatkan kembali pengguna yang kecewa itu selepas syarikat itu membunuh secara paksa integrasi aplikasi pihak ketiga dan beberapa program terbina dalam dan interaktif. Ia juga selamat untuk mengatakan bahawa ini ialah cara Google untuk membalikkan arah aliran menurun jualan boleh pakai yang telah terjejas oleh ketidaktentuan makroekonomi.

Adakah anda mencadangkan agar Google menghentikan langganan Fitbit Premium dan menjadikan ciri tersebut percuma kepada semua? Kami sedang mendengar. Beritahu kami tentang pemikiran anda dalam ulasan.

Sumber:
Google