ThinkPhone mungkin jawapan Motorola kepada Galaxy Xcover yang lasak

19

© NextPit

Lenovo boleh mengambil kesempatan daripada populariti Motorola di AS dan pasaran lain apabila melancarkan telefon pintar berjenama Think pertamanya. Peranti baharu dengan nama “ThinkPhone” nampaknya telah bocor mendedahkan reka bentuk dan spesifikasi berpotensi untuk menyaingi telefon pintar lasak Samsung.

ThinkPads Lenovo diketahui tahan lama dan serba boleh, dan ini mungkin dibawa ke ThinkPhone yang akan datang. Berdasarkan imej yang dikongsi oleh The Tech Outlook, telefon bimbit Android mempunyai reka bentuk lubang tebuk yang tipikal, tetapi ia mempunyai penarafan kalis air. Yang ketara, ia juga menggunakan bingkai logam dan belakang seakan-akan karbon yang boleh memberikan binaan yang lebih mantap seperti Galaxy Xcover 6 atau Motorola Defy (semakan).

  • Telefon permainan terbaik pada tahun 2022

Ciri seperti ThinkPad pada telefon Motorola

Terdapat juga satu set butang ditempatkan di sebelah kanan manakala butang merah diletakkan di sebelah kiri. Yang terakhir ini menyerupai penuding TrackPoint terukir yang terdapat pada komputer riba ThinkPad walaupun ini mungkin menawarkan fungsi pintasan yang berbeza seperti gandingan pantas dengan komputer.

Spesifikasi, reka bentuk, harga Motorola ThinkPhone bocor

Reka bentuk Motorola ThinkPhone / © TheTechOutlook

Dari segi spesifikasi di bawah, Motorola ThinkPhone mendapat Snapdragon 8+ Gen 1 dan bukannya Snapdragon 8 Gen 2 SoC yang lebih baharu. Walau bagaimanapun, RAM dijangka mencapai maksimum pada 12GB ditambah dengan bateri 5.000 mAh dan pengecasan pantas 68W, pengimbas cap jari dalam paparan dan skrin OLED 6.6 inci.

Spesifikasi Motorola ThinkPhone

Dari segi kamera, peranti ini memaparkan penderia utama 50 MP bersama-sama dengan penderia kedalaman 13 MP ultralebar dan 2MP. Menghadap ke hadapan mempunyai kamera 32 MP yang dipertingkatkan, tetapi keupayaan rakaman video tidak didedahkan sama ada ia akan menyokong sehingga resolusi 4K.

Antara yang disebutkan, agak samar-samar di mana titik jualan utama ThinkPhone. Lenovo sebaliknya mungkin memperkenalkan fungsi perisian tambahan dan ciri keselamatan yang dinaik taraf, walaupun ia masih belum disahkan termasuk harganya. Sehubungan itu, berapa banyak yang anda sanggup belanjakan untuk ThinkPhone?

Melalui: TheTechOutlook