Tukar telefon anda menjadi Google Pixel

8

© NextPit

Bagi kebanyakan daripada kami yang tidak dapat menaik taraf kepada Google Pixel, kami telah mengusahakan andaian bahawa ciri eksklusif seperti Google Assistant berada di luar jangkauan kami. Untungnya, itu nampaknya tidak berlaku. Malah anda boleh mengakses ciri eksklusif Google Pixel pada telefon pintar anda. Di sini kami akan memberitahu anda cara anda boleh mendapatkan Google Assistant, Mod Malam dan ciri lain.

  • Gambaran keseluruhan kemas kini Android 7.0 Nougat untuk telefon pintar dan tablet
  • ROM tersuai terbaik untuk Android

Lompat ke Ciri

Mod malam

Suka sedikit gelap dan hangat pada waktu petang? Kemudian tapis ton biru daripada paparan semasa anda masih membaca di atas katil. Mod Malam tidak eksklusif untuk Pixel, walaupun penyepaduan ke dalam tetapan pantas sememangnya idea yang berguna. Apl Twilight mempunyai ciri yang sama – untuk semua orang.

Senja boleh menggelapkan telefon pintar anda dalam sekelip mata dan memerahkannya sesuka hati. Malah, pilihan tetapan dalam apl adalah lebih serba boleh berbanding dengan Pixel. Anda boleh menetapkan kekuatan penapis dalam apl itu sendiri. Itu tidak boleh dilakukan dengan telefon pintar mewah. Di Gedung Play, apl itu mempunyai ciri yang sama – untuk semua orang.

  • Bagaimana untuk mengaktifkan Mod Malam pada Android

Penolong

Pembantu kelihatan perlahan-lahan menuju ke peranti Google yang lain. Ia telah diedarkan kepada sebilangan kecil peranti sebagai ciri apl Google. Anda boleh log masuk ke Google beta di Gedung Play untuk peluang mendapatkan Assistant. Malangnya, tiada sesiapa di luar Google boleh menyatakan dengan tepat bila dan ke peranti mana Pembantu akan diedarkan.

Sekiranya anda telah mengubah suai telefon pintar anda dalam apa jua cara, anda juga boleh memilih pilihan yang paling selamat untuk memasang Assistant. Walau bagaimanapun, untuk ini, anda perlu memasang Pemulihan tersuai TWRP. Selepas penghapusan sistem lengkap, mula-mula pasang Pengurus ROM tersuai anda dan kemudian pakej Aroma daripada OpenGApps. Di sana, pembantu pemasangan grafik menawarkan Pembantu Google sebagai pilihan. Cara lain untuk mengaktifkan Pembantu dalam pakej OpenGApps tersedia, seperti yang dijelaskan oleh Corbin Davenport dari Polis Android.

  • Cara mendapatkan Google Assistant pada peranti bukan Pixel anda

Kertas dinding langsung

Malangnya, helah ini hanya berfungsi untuk kami dengan Huawei Mate 9. Secara teorinya, ia sepatutnya berfungsi pada semua telefon pintar Android 7.0. Pasang APK dengan Kertas Dinding Langsung yang bocor, kemudian pilih pelancar anda daripada menu Kertas Dinding. Selepas itu, anda boleh menonton matahari terbit secara langsung atau melihat Rom dalam 3D.

  • Berikut ialah cara menukar kertas dinding Android anda secara automatik
kertas dinding hidup android 7.1 100687819 asal

Kertas Dinding Langsung untuk Pixel, sebenarnya, untuk banyak lagi peranti. / © Google

Pelancar Pixel

Pelancar itu sendiri mudah untuk dimuat turun dan dipasang melalui Beban sampingan. Untuk melakukan ini, anda hanya perlu memberi kebenaran untuk membenarkan pemasangan daripada sumber yang tidak diketahui dan kemudian memuat turun fail APK dengan APKMirror. Walaupun antara muka Pelancar Pixel yang dipasang berjalan dengan cara yang sama, ia tidak begitu stabil. Apabila mengujinya dengan HTC One M9 pada ROM MaximusHD berasaskan Marshmallow, Pelancar Pixel berulang kali ranap apabila kami ingin menetapkan kertas dinding yang berbeza.

ranap pelancar piksel

Pelancar Pixel daripada Sideload ranap atas arahan. / © NextPit

Butang navigasi

Walaupun butiran kecil terakhir sepatutnya betul, anda masih perlu membuat butang navigasi seperti Pixel. Bagaimana? Apl Gedung Play berbayar membolehkan anda melakukan ini tanpa perlu mengakarnya.

  • Muat turun Pixbar di Gedung Play

Aplikasi ini masih mengalami beberapa masalah tumbuh gigi. Satu perkara penting ialah menyokong kulit Android yang berbeza untuk HTC, Sony dan pengeluar lain perlu dipertingkatkan. Jika anda tidak menyukai apl itu, anda boleh mengembalikan hak penggunaan dalam masa dua jam pertama dan Gedung Play memberi anda bayaran balik.

AndroidPIt google pixel XL 9852

Butang laman utama animasi adalah ikonik untuk Pixel. / © NextPit

Pixel-ation Percuma: adakah perlu?

Jadi sekarang anda telah sampai ke persimpangan: Adakah anda mempertimbangkan transformasi besar untuk telefon pintar anda? atau adakah anda lebih suka meninggalkan peranti anda dengan tetapan kilangnya? Atau adakah anda peminat tegar penyesuaian dan teruja dengan kebebasan yang ditawarkan oleh peranti Android? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.