Ubah telefon anda dengan apl skrin kunci Android terbaik

6

© NextPit

Skrin kunci pada peranti Android anda bukan sahaja tersedia untuk kefungsian. Ia juga merupakan skrin navigasi penting yang boleh anda gunakan untuk melompat terus ke ciri yang paling anda gunakan. Skrin kunci standard baik, tetapi senarai apl dan widget skrin kunci Android terbaik kami akan menjadikan membuka kunci telefon anda lebih menyeronokkan dan praktikal.

Anda boleh mendapatkan lebih banyak video mengenai topik teknologi semasa di halaman video kami.

Lompat ke:

Sentiasa menggunakan AMOLED untuk rasa Samsung itu

Pernah mahu yang sentiasa pada skrin kunci yang biasanya ditemui pada telefon pintar Samsung? Nah, kini anda boleh memilikinya tidak kira apa peranti yang anda miliki. Sentiasa menggunakan AMOLED bukanlah skrin kunci semata-mata, tetapi ia menirunya. Ia boleh menunjukkan jam, pemberitahuan dan pelbagai perkara lain. Anda perlu menyerahkan jumlah kebenaran yang berlebihan kepada aplikasi untuk menjalankannya, walau bagaimanapun, dan skrin LCD tidak benar-benar melakukannya tetapi jika anda mempunyai paparan OLED, ia adalah keropok.

sentiasa menggunakan AMOLED

Sentiasa menggunakan AMOLED mempunyai banyak pilihan penyesuaian. / © NextPit

Hi Locker untuk penyesuaian yang berpatutan

Hi Locker’s menawarkan pelancar pantas gaya CyanogenMod yang berfungsi dengan menahan dan meleret ke salah satu apl kegemaran anda untuk membukanya dengan pantas daripada skrin kunci. Ia mempunyai 3 gaya skrin kunci: klasik, Lollipop dan iOS serta skrin berasingan khusus untuk kalendar anda, tempat anda boleh melihat acara akan datang dengan cepat. Ia juga mempunyai pelbagai cara untuk menyesuaikannya, termasuk ucapan tersuai, fon berbeza dan perubahan kertas dinding automatik.

tangkapan skrin androidpit hi loker 1

Hi Locker menawarkan pelancar pantas gaya CM. / © NextPit

Hi Locker biasanya berharga 2 dolar, tetapi kerana ia sedang dijual, ia berbaloi untuk dipasang secara percuma dan mengambilnya untuk pandu uji.

LokLok menukar skrin kunci anda menjadi mesej yang menyeronokkan

LokLok ialah idea yang menyeronokkan, tetapi rakan anda juga perlu terlibat jika anda ingin memanfaatkannya sepenuhnya. LokLok membolehkan anda melukis pada skrin kunci anda dan kemudian menghantar lukisan itu sebagai mesej kepada rakan yang menggunakan apl yang sama. Mesej ini kemudiannya akan dipaparkan pada skrin kunci mereka untuk mereka ubah suai dan hantar semula kepada anda, jika mereka mahu.

Loklok adalah percuma untuk mencuba dan menyeronokkan, jadi pastinya berbaloi. IAP wujud untuk ciri tambahan seperti pek pelekat.

androidpit aplikasi skrin kunci terbaik lok lok

Lukis gambar atau tulis mesej pada skrin kunci anda dan hantarkannya kepada kenalan anda. / © NextPit

CM Locker untuk fungsi yang tidak masuk akal

CM Locker mempunyai fungsi slaid untuk buka kunci, à la iOS, serta ciri penjimatan kuasa yang membersihkan apl yang menguras adunan terus daripada skrin kunci. Anda boleh memilih untuk menggunakan pin atau corak untuk membuka kunci peranti anda dan terdapat ciri amaran penceroboh yang akan mengambil gambar sesiapa sahaja yang tidak berjaya cuba membuka kunci telefon anda. Ia adalah loker skrin yang tidak masuk akal yang membolehkan anda mengawal main balik muzik anda, melihat mesej terbaharu dan menyemak ramalan cuaca dan ia amat disyorkan.

Suntingan tangkapan skrin loker CM

CM Locker menampilkan beberapa pilihan skrin kunci yang berguna. / © NextPit

Latihan masalah kelabu anda dengan Semper

Aplikasi yang dahulunya dikenali sebagai UnlockYourBrain menukarkan membuka kunci telefon anda menjadi sesuatu yang cukup berharga. Ia menggunakan 80 kali atau lebih anda membuka kunci telefon anda setiap hari untuk memastikan otak anda berdetik menggunakan latihan matematik dan perbendaharaan kata yang mudah. Adakah ini bermakna anda tidak boleh mengakses telefon anda jika anda tidak tahu apa itu 12 x 8 atau maksud ‘el amigo’? Tidak, untungnya UnlockYourBrain membolehkan anda melangkau soalan dan mengakses telefon anda, jadi tiada tekanan.

androidpit semper

Semper menjadikan anda lebih berpengetahuan setiap kali anda membuka kunci telefon anda. / © NextPit

AcDisplay untuk keanggunan minimum

Banyak apl skrin kunci kelihatan minimum, tetapi tidak ada yang melakukannya dengan baik dalam iklan AcDisplay. Ikon kecil muncul untuk pemberitahuan, dan anda hanya memegang jari anda pada salah satu ikon ini untuk melihat pemberitahuan dengan lebih terperinci, selepas itu anda leret ke bawah untuk menolaknya. AcDisplay malah menggunakan penderia peranti anda untuk mengesan apabila ia berada di dalam poket anda atau sedang digunakan, jadi skrin menghidupkan dan mematikan dengan sewajarnya.

androidpit acdisplay

AcDisplay kelihatan hebat dan menggunakan pecutan peranti anda untuk mengesan masa untuk menghidupkan dan mematikan skrin kunci. / © Artem Chepurnoy

C Locker Pro mengetahui beberapa jalan pintas

C Locker Pro ialah pakej skrin kunci yang besar yang menawarkan banyak ciri dan pintasan untuk memperhalusi skrin kunci anda. Terdapat lebih daripada 30 pintasan tersuai yang boleh anda buat untuk membuat panggilan, mengakses apl atau membaca pemberitahuan daripada rangkaian sosial pilihan anda. Salah satu pilihan kegemaran kami ialah dapat mengetik dua kali atau tiga kali skrin anda untuk mematikannya – ciri yang biasanya dikhaskan untuk telefon canggih.

androidpit c loker pro

C Locker Pro menawarkan pelbagai tema, dan ia sentiasa dikemas kini untuk menggabungkan ciri telefon baharu seperti pengimbas cap jari. / © NextPit

DynamicNotifications menjimatkan kuasa dan tekanan anda

DynamicNotifications ialah apl skrin kunci halus yang mudah dipandang mata serta pada bateri telefon anda. Secara lalai, ia mempunyai latar belakang hitam biasa dan pemberitahuan hanya menghidupkan skrin anda apabila telefon tiada dalam poket, beg atau menghadap ke bawah. Apl ini sebenarnya tidak perlu digunakan sebagai skrin kunci, tetapi pilihan itu wujud jika anda membeli versi premium (AS$1.99). Anda boleh menyesuaikan perkara yang berlaku kepada pemberitahuan apabila anda meleretnya, dan juga menetapkan ‘mod malam’, yang mana anda tidak akan menerima pemberitahuan apabila anda sedang tidur.

androidpit dynamicnotifications

DynamicNotifications ialah skrin kunci sifar-flab dengan beberapa ciri bagus. / © Perisian Great Bytes

Adakah terdapat sebarang apl skrin kunci yang kami terlepas? Beritahu kami, kemudian mungkin mereka akan masuk ke dalam senarai skrin kunci kami yang seterusnya!