Vivo X90 Pro mengumumkan satu lagi kamera 1 inci

3

© Romolo Tavani / Shutterstock.com / Vivo

Vivo mungkin akan memperkenalkan Vivo X90 dan Vivo X90 Pro sebelum akhir tahun ini. Selepas Xiaomi mempersembahkan penderia imej 1 inci dengan kerjasama pakar kamera Jerman Leica dalam Xiaomi 12S Ultra, sekurang-kurangnya di China, Vivo mungkin akan mengikutinya. Mereka juga mempunyai sokongan Jerman untuk kamera daripada Zeiss AG.

TL;DR

  • Siri Vivo X90 mungkin akan dilancarkan tahun ini.
  • Vivo juga dikhabarkan akan menyampaikan sensor imej 1 inci.
  • Vivo X90 Pro kemungkinan besar akan dikuasakan oleh SoC Snapdragon 8 Gen 2.

Menurut Xiaomi, penderia 1 inci kemungkinan besar akan dipasang dalam Vivo X90 Pro

Kami belum benar-benar melihat Vivo X80 Pro yang bernilai $1,300, tetapi beberapa tips memberikan maklumat langsung tentang Vivo X90 dan Vivo X90 Pro. Lebih-lebih lagi untuk model Pro yang kekal menjadi tumpuan utama dalam kebocoran sedemikian, di mana ia sepatutnya mempunyai sensor imej 1 inci.

Walaupun penderia imej tidak mempunyai ukuran pepenjuru tepat satu inci apabila diperiksa dengan lebih dekat, ia diiklankan sedemikian dalam industri telefon pintar. Ini berlaku kerana nilai diukur daripada tiub kaca Vidicon hipotesis dari tahun 1950-an. Dan penderia imej 1-inci itu sepatutnya menjadi “mode” sepenuhnya pada awal 2023 selewat-lewatnya.

Pemberi maklumat yang terkenal “Stesen Sembang Digital” di Sina Weibo mendakwa bahawa bukan sahaja Xiaomi akan melancarkan telefon pintar lain dalam bentuk Xiaomi 13 Ultra (Leica) secara global, tetapi juga Oppo dengan Find X6 Pro (Hasselblad), yang mungkin akan dikeluarkan di sini sebagai OnePlus 11 Pro, dan Vivo dengan X90 Pro (Zeiss).

Bagaimanapun, bekas anak syarikat BBK Vivo nampaknya tidak bersetuju bila siri X90 akan dikeluarkan, sama ada tahun ini atau awal 2023. Menurut khabar angin, Sony mahu mengeluarkan Xperia Pro II (Mark 2) tahun ini, yang tentunya juga akan dilengkapi dengan sensor 1 inci.

Kembali ke Vivo X90 Pro kami: Menurut yang lain pembocor, telefon pintar ini akan mempunyai Snapdragon 8 Gen 2 yang serba baharu sebagai pemprosesnya. Dan untuk menjadikan ketiga-tiganya lengkap, Alam Semesta Ais turut melaporkan bahawa kamera Periscope baharu Vivo X90 Pro+ sepatutnya lebih baik daripada Samsung Galaxy S22 Ultra atau S23 Ultra. Untuk konteks tambahan, Samsung ditetapkan untuk memasukkan kanta zum telefoto yang sama dalam S23 tahun ini.

Apakah pendapat anda tentang “serangan 1 inci” baharu? Kami masih mempunyai Xiaomi 12S Ultra di pejabat editorial NextPit. Jangan ragu untuk membuat cadangan dalam ulasan tentang apa sebenarnya yang perlu kami uji pada telefon pintar. Atau adakah ia tidak menarik untuk anda kerana kekurangannya?