VPN terbaik untuk Firefox

36

Adakah anda sedang mencari VPN terbaik untuk Firefox? Orang ramai mempunyai pilihan yang berbeza apabila ia berkaitan dengan penyemak imbas, tetapi kebanyakan bersetuju bahawa Google Chrome dan Mozilla Firefox adalah yang terbaik. Walaupun kurang popular berbanding Chrome, Firefox masih sangat berfungsi dan selamat.

Penyemak imbas ini menawarkan penyesuaian yang hebat dan pilihan alat tambah untuk keselamatan, menyekat iklan, pop timbul, dsb. Memandangkan kebanyakan orang yang menggunakan Firefox menghargai keselamatan, mereka mahukan VPN yang baik untuk penyemak imbas mereka. Sebenarnya, terdapat banyak penyedia yang menawarkan sambungan pelayar VPN untuk Firefox dan pelayar lain.

Bagaimana untuk memilih yang terbaik? Nah, anda boleh membandingkan penyedia yang berbeza dan memilih yang paling sesuai untuk anda.

Bagaimanakah VPN Berfungsi dalam Penyemak Imbas?

Anda mungkin pernah mendengar tentang aplikasi VPN untuk telefon pintar, tablet, komputer dan peranti lain. Ini sama ada sesuai untuk sistem pengendalian iOS atau Android. Perkara sedikit berbeza untuk VPN dalam pelayar seperti Firefox.

Anda perlu memasang sambungan penyemak imbas, seperti penyekat iklan, contohnya. Setelah sambungan VPN dipasang, penyemak imbas anda akan dilindungi dan disembunyikan daripada perhatian yang tidak diingini. Anda boleh menemui semua sambungan penyemak imbas Firefox dalam bar alat, bersebelahan dengan ikon Tetapan di penjuru kanan sebelah atas skrin.

Dalam sambungan ini, anda akan dapat menukar pelayan yang ingin anda gunakan. Sekiranya anda tertanya-tanya mengapa anda tidak sepatutnya menggunakan aplikasi VPN desktop, ini kerana mereka mengambil lebih banyak sumber daripada peranti anda, tidak seperti sambungan penyemak imbas.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Mozilla mempunyai lebih 5000 sambungan penyemak imbas, dan sebahagian daripadanya benar-benar buruk atau berpotensi berbahaya. Sesetengah sambungan VPN percuma hanyalah penipuan yang merampas privasi anda. Berpegang pada penyedia VPN yang dipercayai, beberapa daripadanya boleh anda temui disenaraikan di bawah.

vpn

VPN terbaik untuk Firefox

Mari kita lihat beberapa penyedia VPN terbaik untuk Mozilla Firefox.

ExpressVPN

ExpressVPN

Kebanyakan pemalam Firefox VPN hanya menawarkan proksi, tetapi itu tidak berlaku ExpressVPN. Pemalam ini melindungi keseluruhan peranti anda. Ia adalah pintasan mudah untuk mendayakan VPN. ExpressVPN berfungsi pada Linux, Mac, Windows, Android, iOS, Chrome dan Android TV.

Rangkaian VPN mereka adalah salah satu yang terbesar di pasaran, dengan lebih 140 lokasi pelayan di lebih 90 negara. Semua ExpressVPN pelayan membenarkan perkongsian peer-to-peer, seperti torrents. Anda juga boleh menyahsekat perkhidmatan penstriman seperti Amazon Prime, Hulu, Sling TV, Netflix, HBO, DAZN, dll.

Salah satu bahagian terbaik pemalam VPN ini ialah suis bunuh, yang memutuskan sambungan anda daripada internet apabila VPN anda terputus. Ini mengekalkan privasi anda tidak kira apa pun. Terdapat juga penyulitan 256-bit yang tidak boleh ditembusi.

Terdapat dasar tiada log dengan ExpressVPN, yang menjadikan data anda lebih selamat.

NordVPN

NordVPN

NordVPN adalah salah satu perkhidmatan VPN yang paling popular. Rangkaian mereka merangkumi lebih daripada 60 negara dan 5000 pelayan. Mereka sentiasa berkembang dan bertambah baik, dan sambungan pelayar Mozilla mereka adalah buktinya.

Paling penting, pemalam ini sangat ringan dan ia tidak akan menjejaskan kelajuan sambungan anda. Selain itu, ia dilengkapi dengan penyekat iklan praktikal yang bagus untuk penyemakan imbas inkognito. Anda akan mendapati proses pemasangan sangat mudah, kerana anda akan menggunakan pemalam ini.

Ingat bahawa VPN ini terikat pada penyemak imbas anda, dan peranti anda yang lain tidak akan dilindungi olehnya. Ia bagus untuk orang yang banyak menggunakan Firefox dan mahu kekal selamat. NordVPN juga serasi dengan Chrome, Android, macOS, iOS, Linux dan Android TV.

Akhirnya, NordVPN telah menetapkan pelayan peer-to-peer (P2P) untuk torrenting. Ia juga boleh menyahsekat perkhidmatan penstriman seperti Sling TV, Amazon Prime, HBO, Netflix, Hulu, Showtime dan BBC iPlayer. Ini berguna kerana anda boleh menggunakan Nord pada sehingga enam peranti pada satu masa.

Terdapat lapisan keselamatan VPN berganda dan dasar log sifar. Tiada iklan juga.

Perisai Hotspot

Perisai Hotspot

Tidak seperti sambungan VPN lain untuk Firefox dalam senarai ini, Perisai Hotspot adalah percuma (pelan asas, sekurang-kurangnya). Penyekat iklan, penyekat kuki dan penyekat perisian hasad juga merupakan sebahagian daripada tawaran percuma ini. Juga, lebar jalur adalah tidak terhad.

Apa tangkapannya? Anda tidak boleh memilih pelayan yang hendak digunakan dalam versi percuma. Ini boleh menjejaskan kelajuan sambungan anda. Terdapat versi premium (iaitu, berbayar) dengan pilihan yang lebih baik. Namun, sebagai pemalam percuma, Hotspot Shield menyediakan penyulitan dan privasi yang hebat.

Ia serasi dengan Firefox, Chrome, Android, Windows, iOS dan macOS. Terdapat juga sokongan torrenting, dan anda boleh menyahsekat perkhidmatan penstriman (BBC iPlayer, Hulu, Netflix, dan Amazon Prime Video).

Hotspot Shield mempunyai lebih 2500 pelayan di 25 lokasi di seluruh dunia. Anda boleh menggunakannya pada lima peranti pada satu masa. Apa yang menarik ialah ia tidak disokong oleh iklan, walaupun ia percuma. Keselamatannya hebat, dengan penyulitan 256-bit dan dasar pembalakan sifar.

vpn terbaik

Pilihan adalah milik anda

Dengan pilihan yang dibentangkan, anda mempunyai kata putus. Fikirkan tentang belanjawan anda untuk VPN dan bandingkan ciri yang ditawarkan. Semua sambungan VPN untuk Firefox dalam senarai ini berfungsi dengan baik; anda hanya perlu mencari yang paling sesuai dengan anda.

Untuk pemalam VPN percuma, Hotspot Shield tidak mempunyai padanan. Namun, NordVPN dan ExpressVPN menawarkan lebih banyak pelayan dan kelajuan yang lebih baik. Antara ketiga-tiga perkhidmatan ini, yang manakah anda suka? Pada pendapat anda, apakah VPN terbaik untuk Firefox? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.