VPN terbaik untuk Netflix pada tahun 2022

78

Adakah anda sedang mencari VPN terbaik untuk Netflix? Netflix ialah syarikat global, tersedia di hampir setiap negara di seluruh dunia. Walaupun syarikat bekerja keras untuk menyediakan pengaturcaraan asal mereka kepada semua pelanggan, perpustakaan mereka sentiasa berbeza dari rantau ke rantau.

Contohnya, jika anda seorang penonton Netflix yang berpangkalan di Amerika Syarikat, anda mungkin tidak tahu bahawa di Kanada, jiran kami di utara mempunyai beberapa filem yang distrim dalam talian yang anda tidak boleh akses. Begitu juga, jika anda terbang ke England, anda akan mengetahui bahawa rancangan seperti The Good Place NBC dan Better Call Saul AMC sebenarnya dilabelkan sebagai Netflix Originals, dengan episod baharu ditayangkan pada perkhidmatan itu sehari selepas tayangan pertama di AS. Dan sementara kebanyakan negara di seluruh dunia akhirnya boleh menstrim semua animasi klasik Studio Ghibli, mereka kekal sebagai eksklusif HBO Max di Amerika Syarikat dan Kanada.

Ramai pelanggan Netflix telah menyedari bahawa, jika mereka boleh melompat dari negara ke negara, mereka akan mempunyai akses kepada perpustakaan yang lebih besar untuk distrim. Dan memandangkan ini adalah abad ke-21, adalah mustahil untuk melakukan perkara itu. Terima kasih kepada VPN, atau rangkaian peribadi maya, anda boleh melompat ke seluruh dunia sambil memastikan data penyemakan imbas anda selamat dan terjamin. Untuk hanya beberapa dolar sebulan secara purata, VPN benar-benar boleh membantu meningkatkan pengalaman anda dalam talian.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Kami melindungi VPN sepanjang masa di Alphr, tetapi apabila menggunakan VPN dengan Netflix, itu adalah sesuatu yang kami ambil perhatian khusus. Malangnya, VPN sentiasa bergelut dengan Netflix untuk berfungsi dengan baik. Ditekan oleh kedua-dua pemegang saham dan studio Netflix di seluruh dunia, Netflix bekerja keras untuk menghentikan kebanyakan VPN daripada bekerja dengan perkhidmatan mereka, dan sukar untuk melakukan banyak perkara mengenainya.

Syukurlah, sesetengah VPN berfungsi dengan baik dengan Netflix, terima kasih kepada beberapa ciri tambahan yang dilaksanakan oleh pembangun. Kami telah merangkumi VPN kegemaran kami untuk kegunaan umum, tetapi jika anda sedang mencari VPN khusus yang memenuhi keperluan sesiapa sahaja yang ingin menstrim Netflix dari kawasan di seluruh dunia, anda telah mendapat panduan yang betul. Ini adalah VPN kegemaran kami untuk Netflix.

Sekilas Pandang – VPN Terbaik untuk Netflix

Artikel ini akan membincangkan lima VPN terbaik untuk Netflix. Tetapi jika anda kekurangan masa, berikut ialah ringkasan ringkas tiga pilihan teratas kami.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

VPN terbaik untuk Netflix
ExpressVPN ialah perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai yang boleh menyahsekat rangkaian luas perpustakaan Netflix. Ia pantas, selamat, mudah digunakan dan mempunyai sokongan pelanggan yang hebat. Anda boleh mencuba ExpressVPN tanpa risiko kerana ia dilindungi oleh jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.
CyberGhost mempunyai pelayan yang dioptimumkan penstriman untuk Netflix yang membolehkan anda memintas sekatan geo. Ia mudah digunakan, serta menawarkan jaminan pemulangan wang terpanjang dalam industri VPN (45 hari).
VPN ini mempunyai 30,000 pelayan di 84 negara dan boleh membantu anda mengakses perpustakaan Netflix di AS, UK, Perancis, Itali, Jerman dan Jepun.

VPN Terbaik untuk Netflix: 5 Teratas

1. ExpressVPN

ExpressVPN

Sukar untuk mencari VPN yang berfungsi dengan sempurna dengan Netflix, tetapi ExpressVPN mungkin adalah tawaran yang paling hampir. Walaupun ia bukan tanpa gangguan sekali-sekala, kebanyakan pelayannya telah bersedia untuk menstrim Netflix dari lokasi utama di dunia tepat di dalam bilik tidur anda. Bukan itu sahaja, tetapi ExpressVPN terus menjadi salah satu tawaran terpantas di pasaran hari ini, yang bermakna kurang penimbalan apabila anda cuba menonton filem kegemaran anda.

ExpressVPN ialah salah satu aplikasi paling mudah yang boleh anda temui hari ini, tidak kira dari mana anda cuba menstrim. Apl ini membolehkan anda memilih daripada beberapa lokasi, kemudian menggunakan suis hidup-mati mudah untuk membolehkan anda menogol VPN anda. Dengan apl pada semua platform utama, termasuk Windows dan MacOS, Android dan iOS, Linux, Fire TV dan sokongan untuk penghala, ExpressVPN boleh dijalankan pada dasarnya mana-mana peranti yang anda miliki hari ini.

Kami menguji empat lokasi berbeza pada Windows dengan Netflix dari Amerika Syarikat: Kanada, United Kingdom, Australia dan Belanda. Kedua-dua Kanada dan United Kingdom berfungsi tanpa cacat, serta-merta menghubungkan kami ke perpustakaan Netflix rantau tersebut tanpa sebarang masalah kelembapan atau sambungan. Belanda, secara tidak menghairankan, dimuatkan agak perlahan, tetapi sebaik sahaja kami mula menstrim John Wick 3, Netflix dapat menampan ke definisi tinggi dan menstrim ansuran terbaru Keanu dalam francais tindakan tanpa sebarang masalah. Malangnya, Australia adalah satu-satunya pelayan yang kami nampaknya tidak dapat bekerja di sini. Australia tidak muncul pada panel cadangan ExpressVPN, jadi nampaknya syarikat itu mungkin tidak menyediakan perlindungan Netflix pada pelayan Australia mereka. Walaupun masalah kami yang berpangkalan di Australia, ExpressVPN adalah pengalaman terbaik yang kami miliki dengan VPN yang berfungsi dengan Netflix, dan ia amat disyorkan untuk sesiapa sahaja yang cuba menonton Netflix di kawasan lain.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

kenapa? Kerana ExpressVPN secara konsisten menyahsekat pelbagai wilayah Netflix dengan mudah dan pada kelajuan tinggi. Pelayannya berfungsi dengan perpustakaan Netflix yang popular termasuk AS, UK, Kanada, Itali, Perancis, Jerman, Jepun dan banyak lagi.

Berita baik! Pembaca Alphar boleh melanggan diskaun 49 peratus oleh mendaftar dengan pautan kami di sini.

KEBAIKAN

 • Nyahsekat kebanyakan perpustakaan Netflix
 • Boleh menstrim Netflix pada telefon pintar, komputer, TV pintar dan konsol permainan
 • Kelajuan pantas yang boleh dipercayai
 • Apl yang mudah digunakan (termasuk apl untuk Amazon Fire TV Stick dan penghala)
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

KEBURUKAN

 • VPN premium ini lebih mahal daripada pesaing

Dapatkan ExpressVPN sekarang!

2. CyberGhost

CyberGhost

Jika ExpressVPN agak terlalu mahal untuk anda, anda mungkin ingin menyemaknya CyberGhost, alternatif yang lebih murah yang berfungsi dengan baik dengan Netflix. Dengan apl pada semua platform utama, termasuk Windows, MacOS, Android dan iOS, Linux, Fire TV, Apple TV dan banyak lagi. Walaupun kami tidak banyak mendengar tentang CyberGhost sebelum 2018, selepas mendengar apa-apa selain perkara yang baik tentang apl itu, kami memutuskan untuk menyemak apl itu dan kami gembira kami melakukannya.

Di luar reka bentuk visualnya yang sangat baik, CyberGhost ialah salah satu cara terbaik untuk mengakses Netflix melalui VPN. Perkhidmatan ini mempunyai lebih daripada 8,000 pelayan di 90 negara, menjadikannya mudah untuk menyambung dan menyemak imbas dengan cepat dari mana-mana pelayan di berbilang negara, dan memilih negara atau pelayan tertentu boleh dilakukan dari dalam apl itu sendiri. Mengenai tawaran Netflix di AS, Kanada dan UK, kami tidak menghadapi masalah menyambungkan hak ke perkhidmatan untuk menstrim beberapa kandungan terkunci wilayah.

Sudah tentu, CyberGhost juga merupakan VPN yang hebat. Penyulitan AES-256 yang kuat adalah perkara biasa yang kami cari di sini, dan syukur, ia muncul. Sokongan suis bunuh automatik juga ada di sini, dan dengan sokongan untuk protokol OpenVPN, L2TP-IPsec dan PPTP, ia juga merupakan salah satu alat yang paling fleksibel dalam senarai ini. Secara keseluruhan, kami masih mengesyorkan ExpressVPN untuk kebanyakan pengguna yang ingin menstrim Netflix, tetapi jika anda mencari alternatif, sukar untuk salah dengan CyberGhost. Pada $2.29 sebulan apabila dibilkan selama tiga tahun, ini adalah salah satu cara terbaik untuk mendapatkan Netflix di mana-mana rantau tanpa kunci.

KEBAIKAN

 • 8,000 pelayan di 90 negara
 • Kelajuan yang konsisten
 • Aplikasi mudah digunakan
 • Ciri privasi yang baik
 • Jaminan wang dikembalikan 45 hari

KEBURUKAN

 • Tiada audit pihak ketiga

Dapatkan CyberGhost sekarang!

3. Akses Internet Peribadi

Dengan lebih 30,000 pelayan merentasi 84 negara (termasuk 12,000 pelayan di AS), Akses Internet Peribadi (PIA) boleh membantu anda mengakses Netflix AS dari mana-mana sahaja di dunia.

Ia mempunyai mod siluman, membolehkan pengguna memintas penyekatan VPN, memastikan alamat IP sebenar anda disembunyikan. Oleh itu, anda boleh mengakses mana-mana perpustakaan Netflix tanpa dikesan.

PIA ialah perkhidmatan VPN yang menawarkan ciri keselamatan dan privasi yang sangat baik bersama-sama dengan sokongan untuk penstriman Netflix. Ia dilengkapi dengan suis bunuh, penyulitan AES 256-bit dan perlindungan kebocoran DNS.

Walaupun kelajuan WireGuardnya tidak sepantas pesaing, ia juga tidak perlahan. Contohnya, jika anda menyambung ke pelayan New York PIA, anda akan mendapat kelajuan muat naik dan muat turun sebanyak 80 Mbps. Oleh itu, pengguna boleh menikmati penstriman tanpa gangguan. Di samping itu, jika anda mempunyai internet pantas di rumah, pengurangan kelajuan akan hampir diabaikan.

KEBAIKAN

 • Baik untuk menyahsekat Netflix UK dan AS
 • 10 sambungan serentak
 • Tetapan konfigurasi lanjutan
 • Pelan mampu milik
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

KEBURUKAN

 • Tiada audit keselamatan bebas

Dapatkan Akses Internet Peribadi sekarang!

4. NordVPN

NordVPN

NordVPN ialah pilihan yang baik untuk penstriman. VPN ini terkenal dengan kelajuannya. Ia boleh menyokong strim 4K tanpa penimbalan. Ia menawarkan prestasi pantas terima kasih kepada protokol NordLynxnya.

Jurutera di NordVPN sibuk mencari cara untuk memintas sekatan geo Netflix yang dipertingkatkan. Walaupun NordVPN mengalami kesukaran pada masa lalu, selain daripada Netflix AS, ia kini boleh menyahsekat perpustakaan UK, Kanada, Jepun dan Australia.

Ciri ketara lain termasuk penyulitan 256-bit, perlindungan kebocoran DNS dan suis bunuh. VPN ini mempunyai dasar tanpa log yang telah diaudit oleh pihak ketiga yang bebas.

Setiap VPN mempunyai bahagian kelemahannya, dan NordVPN tidak berbeza. Jika anda akan menggunakannya pada peranti mudah alih, antara muka boleh menjadi agak rumit. Tetapi itu remeh memandangkan prestasi dan ciri VPN ini.

Jika anda memerlukan bantuan, anda boleh menghubungi pasukan sokongan pelanggan 24/7 mereka.

KEBAIKAN

 • Kelajuan pantas
 • Ciri keselamatan yang sangat baik
 • Lokasi pelayan yang baik
 • Tidak menyimpan log
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

KEBURUKAN

 • Bukan pengalaman mudah alih yang paling mudah

Dapatkan NordVPN sekarang!

5. Surfshark

Surfshark

Jika anda ingin mengakses Netflix dari luar Amerika Syarikat, Surfshark ialah pilihan yang kukuh. Ia berfungsi dengan baik untuk menyahsekat rancangan dan filem dalam perpustakaan itu. Anda juga boleh mengakses kandungan di UK, Kanada, Australia dan Jepun. Jika anda memerlukan bantuan untuk menyambung ke pelayan terbaik atau sebarang isu lain, sokongan pelanggan VPN ini tersedia pada sembang langsung 24/7.

Surfshark mudah digunakan dan mempunyai antara muka yang mesra pengguna. Tetapi tidak dinafikan, kekuatan terbesarnya ialah harganya. Surfshark adalah salah satu pilihan terbaik jika anda sedang mencari VPN murah. Ia juga mempunyai jaminan wang dikembalikan 30 hari jika anda ingin mencubanya sebelum membuat komitmen kepada pelan jangka panjang.

Yang mengatakan, Surfshark tidak mempunyai ciri tambahan yang mungkin dicari oleh pengguna berkuasa dalam VPN. Sebagai contoh, kelajuan OpenVPNnya ketinggalan di belakang VPN lain seperti NordVPN dan ExpressVPN. Ia juga mempunyai beberapa masalah dengan penstriman Netflix pada peranti penstriman Amazon.

KEBAIKAN

 • Mesra bajet
 • Sambungan tanpa had
 • Antara muka yang mudah digunakan
 • Sokongan pelanggan 24/7
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

KEBURUKAN

 • Mempunyai masalah dengan Amazon Fire Stick

Dapatkan Surfshark sekarang!

Pemikiran Akhir tentang VPN Terbaik untuk Netflix

Kesemua lima perkhidmatan ini akan menjadikan pilihan VPN yang hebat untuk Netflix. Mereka semua kini bekerja dengan Netflix dan secara aktif berusaha untuk mengekalkannya dengan menggunakan pengumpulan IP, alamat unik dan semakan lain untuk mengelakkan sekatan VPN Netflix. Semuanya berharga berbeza dan menawarkan ciri yang sedikit berbeza tetapi semuanya akan membantu anda mencapai matlamat utama anda: untuk mengakses atau mengekalkan katalog Netflix anda semasa berada di luar negara. Tetapi bagi kami, VPN terbaik untuk Netflix ialah ExpressVPN.

Adakah anda menggunakan pembekal VPN yang berbeza untuk mengakses Netflix? Mendapat sebarang cadangan lain? Beritahu kami tentang mereka di bawah jika anda melakukannya!