watchOS 10 mungkin ‘Naik Taraf Ekstensif’ Untuk Jam Tangan Apple

30
© NextPit

WWDC 2023 akan menyaksikan Apple pratonton sistem pengendalian yang berbeza, termasuk watchOS 10 yang menjanakan jam tangan pintar syarikat. Sumber terkenal telah dengan berani meramalkan bahawa sistem pengendalian mudah alih boleh pakai sedang memperkenalkan baik pulih UI yang ketara yang tidak pernah dilihat selama bertahun-tahun.

Pembocor Apple dan Mark Gurman dari Bloomberg berkongsi pandangan terbarunya tentang perkara yang peminat Apple harus nantikan daripada persidangan pembangun akan datang yang akan bermula pada 5 Jun. Dia memberikan sorotan watchOS 10, yang dia percaya akan menawarkan “naik taraf meluas” dalam antara muka pengguna melalui watchOS 9.

  • Baca juga: Cara menggunakan Apple Watch untuk mengawal kamera iPhone dari jauh.

Apakah yang anda boleh jangkakan daripada watchOS 10?

Adalah dicadangkan bahawa sebab utama untuk ini adalah untuk mengimbangi perubahan perkakasan kecil dalam jam tangan pintar generasi seterusnya yang akan diumumkan oleh pengeluar iPhone pada akhir tahun ini. Ini juga bertentangan dengan iOS 17 iPhone yang dikatakan menerima kemas kini sederhana dengan ciri baharu yang kurang menarik dan bertujuan untuk mengoptimumkan prestasi dan membetulkan pepijat ketara yang terdapat dalam iOS 16.

Kajian Apple Watch SE

Ciri mod Kuasa Rendah telah ditambah dengan kemas kini watchOS 9. / © NextPit

Gurman tidak memetik sebarang petunjuk khusus tentang rupa perubahan UI ini, tetapi selamat untuk tidak menganggap bahawa anda tidak akan menerima muka jam baharu sahaja dan apl yang dipertingkatkan. Sebagai contoh, watchOS 9 memperkenalkan metrik larian baharu dan peringkat tidur dalam bahagian kecergasan. Dalam kemas kini watchOS 9.4 yang dikeluarkan baru-baru ini, isu penggera bangun tidur juga telah ditangani. Apple mungkin terus mengembangkan beberapa ciri ini dengan kemas kini watchOS baharu.

Sebagai tambahan kepada peranti boleh pakai Apple dan platform iPhone, iPadOS 17 dan MacBook OS baharu akan diperkenalkan bersama versi baharu HomePod OS dan tvOS. Di sebalik produk perisian tesis, set kepala AR/VR berjenama Apple yang pertama diramalkan untuk debut juga.

Sementara itu, OS Apple manakah yang paling anda teruja untuk melihat dalam acara akan datang? Adakah anda mempunyai ciri tertentu dalam fikiran bahawa Apple harus mempertimbangkan untuk menambah? Mari kita dengar dalam komen!

Sumber:
Bloomberg