Wira yang tidak didendang: apl kabur terbaik yang perlu anda lihat

8

© NextPit

Gedung Google Play penuh dengan keajaiban, tetapi banyak aplnya masih belum ditemui kerana ia tidak cukup menarik perhatian, tidak cukup mesra PR atau tidak cukup bernasib baik. Tetapi ramai di antara kami dalam pasukan editorial AndroidPIT mempunyai apl indie kegemaran yang kami tidak boleh lakukan tanpanya. Senarai ini merupakan penghormatan kepada apl Android yang cemerlang tetapi kurang dikenali, yang mungkin tidak mendahului senarai muat turun tetapi masih menyentuh bahagian bawah hati kami.

  • Apl Android terbaik untuk setiap masa
  • Permainan Android terbaik mengikut genre

Web Video Caster

Web Video Caster ialah penyemak imbas, yang membolehkan anda menstrim video filem, rancangan TV dan media lain daripada Internet ke peranti penstriman (seperti Chromecast, Fire TV, Roku dll.) atau TV pintar. Oleh kerana Web Video Caster mengambil URL video dari halaman web sebenar, menghantarnya ke peranti penstriman dan kemudian memainkan video terus daripada pembekal kandungan, ini akhirnya menjimatkan bateri pada peranti mudah alih anda. Ia mengesan sari kata pada halaman web dan juga boleh menghantar media tempatan yang disimpan pada telefon atau tablet anda.

AppHoarder – Apl Berbayar Dipercuma

Ya, aplikasi untuk mendapatkan apl. Yang ini untuk penjimatan di kalangan kamu. Kebanyakan pembangun menjadikan apl premium mereka percuma buat sementara waktu atas sebab promosi atau semasa jualan, dan sebaik sahaja anda memuat turun apl, apl itu menjadi milik anda. Tetapi susah untuk sentiasa menjelajah Gedung Play untuk mendapatkan tawaran. Sebaliknya, gunakan apl ini yang menyenaraikan apl berbayar yang kini tersedia secara percuma. Anda boleh menyemak imbas senarai untuk melihat perkara yang menggelitik kegemaran anda, atau memburu tawar-menawar dengan pilihan carian dan penapis lanjutan.

Penimbun Apl

Semak imbas atau cari tawaran murah, anda boleh dapatkan beberapa tawaran hebat dengan cara ini. / © NextPit (tangkapan skrin)

  • Dapatkannya di Gedung Play

Lakarkan trek

Lepaskan penjelajah dalaman anda dengan Lakarkan trek. Satu lagi aplikasi GPS, anda bertanya? Ya betul, tetapi yang ini datang dengan nilai tambah yang ikhlas, jika pergi ke luar jalan adalah perkara anda. Lakarkan trek adalah berdasarkan perisian pemetaan sumber terbuka openstreetmap dan menunjukkan setiap laluan yang mungkin turun ke laluan pejalan kaki yang paling nipis di kedalaman hutan yang diabaikan oleh seperti Peta Google, Strava, Garmin, dsb.

sketsatrack

Bagus untuk mereka yang mengembara dari jalan yang dipukul. / © NextPit (tangkapan skrin)

Anda juga boleh mengira jarak dengan melukis dengan jari anda laluan yang ingin anda lalui dan ia menunjukkan kepada anda jarak di sana. Sangat berguna jika anda mahukan perubahan pemandangan untuk larian 5km seterusnya!

Spendee

Spendee hebat kerana ia merupakan cara visual dan berwarna-warni untuk menjejaki perbelanjaan anda. Anda boleh berhubung dengan cepat melalui Facebook (tidak perlu pendaftaran e-mel yang menjengkelkan) dan segera buat dompet anda. Anda boleh membuat berbilang kategori, masukkan belanjawan anda dan mula merekodkan semua perbelanjaan anda.

Kelebihan Spendee? Tiada pengiklanan dan antara muka yang menyenangkan dalam gaya moden dan berwarna-warni. Malah terdapat pilihan untuk mengambil gambar bil dengan cepat untuk perbelanjaan. Dompet anda akan terima kasih.

JustWatch

Anda mungkin mengetahui JustWatch kerana kami telah menulis mengenainya sebelum ini, tetapi ia masih mempunyai sedikit muat turun untuk apl yang membentangkan fungsi yang begitu berguna. Jika anda sedang mencari filem atau rancangan TV dalam talian, JustWatch menunjukkan kepada anda jika ia tersedia dan dari mana – sah – sumber. Paling penting, fungsi cariannya yang cemerlang termasuk rancangan TV dan filem percuma juga.

JustWatch adalah sesuatu yang sedang dalam proses dan mungkin masih lama sebelum ia benar-benar kukuh. Tetapi jika anda mahukan cara yang cepat dan mudah untuk mencari versi berkualiti tinggi rancangan TV atau filem tertentu atau menyemak imbas perkara yang sedang dijual di seluruh web, cubalah.

androidpit justwatch satu

JustWatch berintegrasi dengan perkhidmatan percuma dan berbayar untuk mencari kandungan yang anda inginkan. / © ANDROIDPIT

Ringo

Adakah anda mempunyai rakan atau keluarga di luar negara? Adakah anda sering melancong untuk bekerja? Jika ya, anda mungkin sentiasa mencari cara terbaik untuk membuat panggilan antarabangsa tanpa memerlukan caj perayauan yang mencukupi untuk menggadaikan semula rumah anda.

Jika anda tidak menyukai arah yang telah ditujui oleh Skype, sila lihat di Ringo. Ia amat mudah kerana rakan anda tidak perlu memasangnya untuk berkomunikasi dengan anda. Aplikasi ini membolehkan anda menghubungi mana-mana nombor antarabangsa tanpa menggunakan sambungan 3G, 4G atau WiFi, tetapi melalui rangkaian tempatan.

Walaupun ciri panggilan WhatsApp dan Facebook Messenger bertambah baik, masih jauh lagi untuk pergi dari segi kestabilan. Dan pada akhirnya, mereka menggunakan data berharga. Ringo sebaliknya sebenarnya menukar panggilan antarabangsa kepada panggilan tempatan. Sudah tentu, panggilan tidak percuma tetapi ia jauh lebih murah daripada panggilan biasa supaya anda akan menjimatkan banyak. Sesuai untuk mana-mana jenis pengembara.

cangkuk

Jika anda suka mengetahui perkara yang sedang berlaku – tetapi tidak mahu melaburkan masa atau tenaga untuk sentiasa memberi perhatian – maka Hooks ialah aplikasi untuk anda. Hooks membolehkan anda menyediakan pemberitahuan untuk apa-apa sahaja yang anda minati: ia seperti Google Now DIY. Pilih daripada resipi sedia ada (untuk meminjam istilah IFTTT) atau minta yang baharu.

Pemberitahuan AndroidPIT Hook

Hooks akan memaklumkan anda tentang apa sahaja yang anda minati. / © ANDROIDPIT

Sudah tentu, ia mengambil sedikit masa untuk disediakan, tetapi apabila anda telah melakukannya, anda akan sentiasa dimaklumkan tentang perkara yang anda minati. Anda boleh menyediakan pemberitahuan untuk rancangan yang anda suka yang akan bermula, matlamat pasukan sukan, aliran Twitch, keputusan loteri, cuaca, maklumat konsert dan festival, horoskop, penjejakan penghantaran, kursus dalam talian baharu – apa sahaja.

  • Pasang Cangkuk

Penonton Komik Challenger

Komik sangat sesuai untuk skrin yang semakin terang yang dipaparkan pada telefon dan tablet baharu. Terdapat banyak percubaan untuk membawa pengalaman novel komik/grafik dengan setia kepada peranti Android, tetapi ini adalah salah satu yang terbaik. Challenger Comics Viewer ialah apl percuma tanpa iklan, yang membolehkan anda melihat komik dalam pelbagai format.

AndroidPIT Challenger Comics Viewer

Perkara terbaik seterusnya untuk membaca buku komik vintaj sebenar. / © ANDROIDPIT

Anda boleh picit-untuk-zum, menukar mod tontonan dan melaraskan tetapan seperti kontras dan kecerahan untuk mengoptimumkan apa sahaja yang anda baca untuk mata anda. Tiada apa-apa yang mencipta semula pengalaman memegang komik vintaj sebenar di tangan anda, tetapi Comics Viewer memberikannya satu pukulan yang hebat.

Penapis AMA Reddit

AMA atau Ask Me Anything, ialah format soalan dan jawapan yang popular di mana selebriti (pelakon, pengarang, pembangun permainan, atlet, ahli politik, dll.) menangani pertanyaan daripada komuniti dalam talian yang luas Reddits. AMA sering mendedahkan berita-berita menarik dan menghiburkan daripada selebriti kegemaran anda…masalahnya, mereka juga boleh menjadi sesak dengan balasan yang kurang memuaskan daripada komuniti reddit’s anything-goes. Jika anda tidak mahu menangani keadaan kucar-kacir itu, aplikasi kecil yang tidak jelas ini membersihkannya untuk anda.

ama

Bahagian terbaik Reddit tanpa ketoksikan. / © NextPit (tangkapan skrin)

Sempurna jika anda mendapati lubang cacing yang Reddit agak menakutkan, penapis ini membolehkan anda mencari orang yang anda inginkan dan hanya menunjukkan balasan daripada orang yang ditemu bual sebenar, tanpa kekacauan atau trolling yang tidak perlu untuk menghalang. AMA dengan segala yang menjengkelkan tentang Reddit diambil daripada gambar? Apa yang tidak disukai?

  • Dapatkannya di Gedung Play

Artikel ini mengandungi sumbangan daripada pelbagai ahli pasukan editorial AndroidPIT.

Adakah anda pernah mencuba mana-mana daripada ini? Apl Android yang tidak diketahui mana yang telah anda temui baru-baru ini? Kongsi petua anda dalam komen.