Withings memperkenalkan skala Body Comp dengan perkhidmatan Health+

5

© Withings

Withings memperkenalkan produk baharu di IFA dalam bentuk skala Body Comp. Walau bagaimanapun, perkhidmatan kesihatan baharu yang turut didedahkan oleh syarikat itu mungkin lebih menarik daripada perkakasan yang disertakan. Bersama-sama dengan skala baharu, Health+ berhasrat untuk mengambil kemungkinan analisis badan ke tahap yang baharu.


TL;DR

  • Body Comp ialah skala peribadi pertama untuk mengukur lemak badan, lemak viseral, umur vaskular dan kesihatan saraf dalam hanya satu peranti.
  • Skala akan tersedia mulai 4 Oktober 2022, pada harga $209.95.
  • Turut percuma ialah langganan 12 bulan untuk perkhidmatan Health+ premium yang turut diumumkan.

Withings adalah tangan lama dalam hal penimbang pintar. Syarikat itu memperkenalkan model pertamanya pada tahun 2009. Pada awal tahun 2022, ia membuat susulan dengan Imbasan Badan Withings. Kini, di IFA, Withings ingin meningkatkan tahap yang lebih tinggi dengan skala baharunya dengan bantuan perkhidmatan Health+. Kami membawakan anda butiran mengenai skala dan perkhidmatan.

Body Comp: Analisis badan ditakrifkan semula

Anda mungkin tahu bahawa data yang diukur pada skala Withings telah lama melampaui berat dan peratusan lemak badan. Kini Withings melangkah lebih jauh dan mengukur biomarker dengan Body Comp yang biasanya anda hanya akan temui dari persekitaran hospital profesional. Apa yang kita maksudkan dengan ini? Withings didedahkan dalam siaran akhbarnya:

Body Comp dari WITHINS ialah skala peribadi pertama untuk mengukur lemak badan, lemak viseral (yang terkumpul di sekeliling organ perut), umur vaskular (keanjalan saluran darah) dan aktiviti saraf (fungsi saraf di kaki) dalam satu peranti. .

Tambahan pula, skala juga boleh digunakan untuk menilai kesihatan kardiovaskular dan aktiviti saraf. Ini membolehkan anda melihat bahawa analisis badan sangat komprehensif dalam kerjanya. Kami akan menyenaraikan semua biomarker yang direkodkan:

  • Komposisi badan yang lengkap (berat, jisim otot, jisim lemak, peratusan air, jisim tulang, BMI, dan untuk pertama kalinya, lemak visceral).
  • Penilaian sistem kardiovaskular (denyut jantung berdiri, umur vaskular).
  • Penilaian aktiviti saraf (Skor Kesihatan Saraf, dikira daripada kekonduksian kulit elektrokimia).

Jika anda ingin membeli skala analisis badan profesional ini, anda boleh berbuat demikian mulai 4 Oktober 2022, pada harga $209.95. Ini juga termasuk langganan percuma kepada perkhidmatan Health+ selama 12 bulan.

Health+: Dengan perkhidmatan ini, Withings ingin meningkatkan kesihatan anda secara keseluruhan

Anda mungkin sudah biasa dengan aplikasi Health Mate daripada Withings. Health+ ialah perkhidmatan baharu yang membuka kunci fungsi tambahan dalam apl ini untuk langganan. Sebaik-baiknya, anda bukan sahaja harus menerima segunung data tambahan tentang badan anda, tetapi juga belajar untuk memahaminya dengan lebih baik. Alat dan pandangan yang boleh diambil tindakan juga disertai dengan elemen motivasi. Dengan cara ini, anda akan didorong perlahan-lahan ke arah tertentu di mana anda akan diberi kuasa untuk mengubah gaya hidup anda menjadi lebih baik.

Withings menggunakan struktur yang terdiri daripada empat elemen: “Measure, Act, Improve and Repeat”. Sudah tentu, anda juga boleh menjejaki makanan atau tidur anda, tetapi analisis badan anda lebih mendalam daripada itu. Apa yang diukur dengan bantuan skala Body Comp sepatutnya membolehkan tabiat gaya hidup yang lebih sihat untuk anda melalui penilaian.

Di bawah “Tindakan”, Withings memberitahu kami bahawa anda akan diberikan modul 6 minggu untuk membantu anda mencapai matlamat kecergasan anda. Health+ menyokong anda dengan video dan rancangan senaman, petua pemakanan, resipi dan kandungan pendidikan eksklusif yang ditulis dan dipilih susun oleh doktor.

Laporan interaktif mingguan menyenaraikan dan memecahkan perubahan ini dengan kemas supaya anda boleh melihat sendiri dengan segera, jika dan bagaimana badan anda bertambah baik. Selain itu, terdapat laporan bulanan yang boleh anda sampaikan kepada doktor anda.

Kemudian terdapat unsur gamifikasi yang dilemparkan ke dalam campuran. Meraikan pencapaian individu hanyalah satu daripada banyak helah motivasi yang digunakan oleh Health+ untuk memastikan anda sentiasa bersemangat. Withings memberi tumpuan kepada perkara yang sangat penting yang saya tahu sendiri: Anda tahu apa yang perlu anda lakukan, tetapi anda masih tidak berpegang padanya. Itu yang Health+ mahu cegah.

Malangnya, skala Body Comp ialah satu-satunya produk Withings yang menyokong Health+ buat masa ini, tetapi peranti lain sudah tentu akan menyusul pada masa hadapan. Seperti yang telah disebutkan, anda boleh menggunakan perkhidmatan ini secara percuma selama satu tahun apabila anda membeli skala. Withings masih belum mendedahkan betapa mahalnya perkhidmatan itu selepas itu.