WWDC23: Apple Tetapkan Tarikh dan Janji “Acara Kami Yang Paling Menarik”

32
© Apple

Persidangan pembangun Apple, WWDC23, sedang berlangsung di Cupertino sekali lagi tahun ini. Sebagai peraturan, semua yang ada berkisar pada perisian. Walau bagaimanapun, siaran akhbar yang dihantar hari ini juga mengandungi petunjuk bahawa mungkin terdapat lebih daripada sekadar perisian tahun ini.

Sudah pasti WWDC23 akan bermula pada 5 Jun dan berlangsung sehingga 9 Jun, apabila anda boleh hadir secara langsung di Apple Park di Cupertino serta dalam talian. Apple secara tradisinya menggunakan hari pertama pameran perdagangan untuk pengumuman utama yang melibatkan inovasi penting dalam iPadOS, iOS (secara langsung, anda boleh mendapatkan semua maklumat tentang iOS 17 di sini), macOS, watchOS (semua maklumat tentang watchOS di sini) dan tvOS . Di samping itu, sentiasa ada beberapa pengumuman di luar barisan, seperti cip M2 tahun lepas.

Meta Quest Pro

Adakah Meta Quest Pro akan mendapat saingan langsung? / © NextPit

Kami telah mengatakan selama beberapa tahun sekarang (dan diakui, terutamanya saya) bahawa Apple akhirnya akan menarik cermin mata AR atau VRnya daripada topi dan menetapkan piawaian baharu dalam segmen ini. Sehingga kini, kami (saya) sentiasa salah—dan oleh itu, dalam satu cara, agak kecewa. Tahun ini, semua itu boleh berubah.

Ini kerana Susan Prescott, naib presiden perhubungan pemaju seluruh dunia Apple, menyebut bahawa ia akan menjadi “acara terbesar dan paling menarik lagi” dan mereka tidak sabar untuk melihat ramai hadirin “pada acara yang sangat istimewa ini!”

Pasti, Apple tidak begitu dikenali kerana kekurangan superlatif semasa rancangannya. Walau bagaimanapun, petikan sebegitu pastinya juga boleh difahamkan bermakna mereka sedang melakukan banyak usaha tambahan tahun ini di Cupertino. Jadi, untuk tidak mengubah tradisi yang hebat, saya pasti bahawa kita akhirnya akan melihat Cermin Mata Epal tahun ini.

Jika anda ingin mendaftar sebagai pembangun untuk WWDC23, anda boleh berbuat demikian di sini.