3 cara mudah untuk memuat naik foto ke Instagram dari PC anda

71
instagram 02
© Natee Meepian / Shutterstock

Instagram kini merupakan salah satu platform media sosial paling popular di sekeliling dan anda boleh mengaksesnya dari hampir mana-mana peranti. Walau bagaimanapun, salah satu aspek yang paling kontroversi ialah Instagram tidak membenarkan anda memuat naik foto kecuali dari aplikasi khususnya. Adakah anda mahu melakukannya dari PC anda? Kami ada penyelesaian untuk anda!

Mod Pembangun Penyemak Imbas

Cara terpantas dan paling mudah untuk memuat naik foto ke Instagram daripada PC atau Mac anda adalah dengan mengakses akaun anda melalui penyemak imbas dan menggunakan konsol pembangun untuk mensimulasikan penggunaan telefon pintar, pada asasnya memperdayakan Instagram untuk menganggap anda menggunakan telefon anda. Hanya log masuk dari laman web Instagram, tekan butang F12 pada papan kekunci dan, dalam menu yang akan muncul di sebelah kanan, tekan ikon yang mewakili telefon pintar atau tablet di bahagian atas.

  • Bagaimana untuk memaparkan lirik lagu dalam Cerita Instagram

muat naik pc instagram

Versi mudah alih Instagram juga boleh diakses dari desktop. / © NextPit

Ini akan membolehkan penyemak imbas mensimulasikan visualisasi tapak dalam mod telefon pintar (atau tablet jika anda mahu), membuka kunci fungsinya, termasuk memuat naik foto (tidak tersedia dalam versi desktop), memandangkan skrin akan kelihatan seperti aplikasi untuk Android atau iOS.

Muat turun apl Windows 10 rasmi

Bagi mereka yang tidak tahu, Instagram menyediakan pengguna Windows 10 dengan aplikasi rasminya yang boleh anda muat turun dari Gedung Windows. Walaupun ia tidak betul-betul sama dengan versi Android dan iOSnya, anda masih boleh memuat naik foto ke akaun anda dengan mudah atau pun membuat dan berkongsi Cerita daripada apl Windows 10.

  • Bagaimana untuk membuat Cerita Instagram seperti seorang profesional

instagram windows 10

Apl Instagram rasmi juga tersedia untuk Windows 10. / © Windows Store

Gunakan BlueStacks sebagai emulator Android

Cara paling tidak ortodoks untuk memuat naik foto ke Instagram daripada PC anda ialah menggunakan emulator Android, iaitu perisian yang menjalankan sistem pengendalian Google dalam persekitaran maya dalam komputer anda. Hasilnya, anda boleh menggunakan Gedung Play untuk memuat turun apl Instagram rasmi untuk Android.

Daripada semua emulator Android pada rangkaian, BlueStacks pasti yang terbaik dari semua. Setelah dimuat turun dan dipasang pada PC atau Mac anda, anda akan mendapati diri anda berada di hadapan skrin utama Android klasik yang mana anda boleh mengakses Gedung Play dengan akaun Google anda dan memuat turun apl Instagram. Sama seperti anda menggunakan telefon pintar Android, lancarkan apl Instagram dan gunakannya seperti biasa.

Adakah anda sedar tentang semua helah ini? Adakah anda tahu yang lain? Beritahu kami dalam ulasan!