5 Apl Android dan iOS Terbaik Minggu Ini: Sembang dengan Elon Musk!

35
5 Apl Teratas COM
© NextPit

Minggu ini, Team NextPit telah sekali lagi menyisir Apple App Store dan Google Play Store untuk mencari aplikasi terbaik untuk Android dan iOS. Bukan itu sahaja tetapi setelah kami menyenarai pendek apl ini, kami memasang dan mengujinya, melalui pelbagai permainan yang menarik dan alatan berguna. Berikut ialah pilihan 5 teratas apl Android dan iOS terbaik kami pada minggu ini. Antaranya termasuk chatbot selebriti gila, alternatif Diablo Immortal dan apl yang menilai barangan pengguna anda. Nikmati!

Seperti yang telah kami nyatakan, kami telah mencuba semua apl yang disenaraikan di sini untuk anda memastikan tiada apa-apa yang mencurigakan tentangnya. Jika anda sedang mencari tawaran murah, pastikan anda melihat artikel tong tawar-menawar kami yang diterbitkan dua kali seminggu melalui apl percuma kami dalam seminggu. Di sana, kami berkongsi apl dan permainan terbaharu untuk Android dan iOS yang biasanya memerlukan kos wang tetapi tersedia secara percuma untuk sementara sahaja.

character.ai (Android & iOS)

Adakah anda sentiasa mahu bercakap dengan Michael Jackson, yang menjadi wakil pembersih vakum dalam alam semesta selari? Atau adakah anda membakar jauh ke dalam, ingin memberikan Elon Musk sekeping fikiran anda? Atau anda ingin mendapatkan petua pengaturcaraan atau ingin mendapatkan ahli terapi AI? Anda mempunyai akses kepada semua pilihan ini dalam character.ai, sebuah aplikasi dengan pilihan chatbot yang hampir tidak terhingga.

  • Harga: Percuma / Iklan: Tiada / Pembelian Dalam Apl: Tiada / Akaun Diperlukan: Pilihan

watak io Petikan skrin

character.io mempunyai banyak chatbot yang menarik dan lucu untuk anda. / © NextPit

Anda boleh bersembang bukan sahaja dengan bot sembang yang dipramuat daripada komuniti tetapi juga mencipta watak anda sendiri. Selain nama dan potret watak, anda juga boleh mempunyai mesej alu-aluan khusus, perihalan personaliti dan ciri watak yang dipilih. Sekiranya anda berpuas hati dengan watak maya anda sendiri, anda boleh berkongsi dengan komuniti.

watak io Petikan skrin

Anda juga boleh membuat chatbots anda sendiri dalam character.io. Ini hanya mengambil masa seminit untuk dilakukan dan juga disertakan dengan penjanaan imej! / © NextPit

Walau apa pun, character.ai sangat menyeronokkan untuk digunakan. Jika anda berasa bosan hujung minggu yang panjang ini, berikut adalah cara yang lucu untuk meluangkan masa. Di samping itu, terdapat banyak laporan bahawa ChatGPT dan program AI lain mempunyai potensi untuk membantu manusia sebagai ahli terapi maya. Cuba sahaja—selagi anda tidak mahu mencipta bot sembang anda sendiri, malah ia berfungsi tanpa membuat akaun dalam apl tanpa iklan. bagus!

Yuka (Android & iOS)

Sabun tangan baharu anda berbau harum. Namun, adakah ia juga bagus untuk kulit anda? Satu lagi pemikiran yang berlegar-legar di atas kepala anda — adakah minuman tanpa gula baharu di dalam peti sejuk pejabat benar-benar alternatif yang sihat untuk menggantikan air kosong? Aplikasi Yuka menjawab semua soalan ini dan banyak lagi. Hanya imbas kod bar pada pembungkusan makanan dan anda akan menerima penilaian semua bahan.

  • Harga: Percuma / Iklan: Tiada / Pembelian Dalam Apl: Tiada / Akaun Diperlukan: Pilihan

Tangkapan skrin Yuka

Dengan Yuka, anda boleh mengetahui ramuan yang terdapat dalam produk anda dalam masa beberapa saat, dan sama ada ia boleh dipersoalkan. / © NextPit

Dalam ujian itu, Yuka sebenarnya mengenali semua produk yang kami imbas — daripada sabun tangan kami kepada minyak zaitun Greek kepada penghilang dahaga kegemaran NextPit, Primitino, dan memberikan penerangan tentang semua bahan yang terkandung, termasuk skor dari sifar hingga 100. Hanya dalam kes wain adakah jawapannya berbeza: “Anda sudah tahu apa yang anda lakukan :P”.

Tangkapan skrin Yuka

Dalam ujian NextPit, Yuka mengenali semua produk yang kami letakkan di hadapan apl. / © NextPit

By the way, Yuka dibiayai secara eksklusif oleh derma pengguna — dan tidak sekali-kali oleh pengeluar produk kosmetik atau makanan. Untuk pangkalan datanya yang semakin berkembang, apl itu bergantung pada “Fakta Makanan Terbuka,” sebuah direktori yang berdasarkan prinsip Wikipedia. Mereka yang ingin menyokong Yuka boleh membeli versi Pro secara sukarela. Banyak lagi butiran tentang aplikasi boleh didapati di laman web pembangun.

Otherworld Legends (Android & iOS)

Pakar permainan kami Dustin sekali lagi mempunyai sesuatu yang istimewa untuk anda. Otherworld Legends ialah permainan klasik seperti rouge 8-bit. Anda berjuang melalui penjara bawah tanah yang berbeza, mengumpul barang rampasan dan cuba menjadi artis mempertahankan diri terbaik untuk memusnahkan kejahatan utama. Cerita ini hanya renungan, tetapi permainannya sangat menyeronokkan.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya (Pilihan) / Pembelian Dalam Apl: Ya / Akaun Diperlukan: Tiada

Pada mulanya, anda hanya mempunyai ahli pugilist Quan Huying, tetapi anda boleh membeli watak baharu melalui kedai dalam permainan atau membuka kuncinya melalui misi harian dan serpihan yang telah anda kumpulkan, menggunakannya sebagai bentuk mata wang. Permainan ini nampaknya agak memaafkan pada mulanya, dan anda boleh memutuskan sendiri siapa yang anda mahu gunakan untuk menghentikan dalang jahat itu.

Legenda Dunia Lain

Untuk mengalahkan banyak musuh dalam Otherworld Legends, anda mempunyai item yang berbeza untuk dipilih untuk membantu pencarian anda. / © NextPit

Permainan ini benar-benar percuma jika anda bersedia untuk melabur sedikit masa. Iklan tersebut juga adalah pilihan, kerana anda hanya memerlukannya sekiranya anda ingin bertarung pada tahap kesukaran yang lebih tinggi tanpa sebarang titik kesihatan. Satu-satunya perkara yang perlu membiasakan diri ialah kawalan, kerana watak-watak hanya boleh bergerak ke sisi, sama seperti dalam sidescroller, tetapi pemain yang berpengalaman sepatutnya tidak mempunyai masalah dengan itu.

Dumb Ways To Die 4 (Android & iOS)

Apl minggu ini seterusnya ialah Dumb Ways To Die 4, yang mana anda boleh berterima kasih kepada kami dalam ulasan. Dalam Dumb Ways To Die 4, refleks dan kemahiran pantas adalah wajib. Tugas anda adalah untuk bertahan sebanyak mungkin permainan mini dengan hanya tiga nyawa. Permainan mini sangat berbeza-beza kerana anda mengawal watak-watak comel ini dengan ketik, leret dan seretan, dan cuba mengekalkannya selama mungkin.

Tangkapan skrin Dumb Ways To Die 4

Dalam Dumb Ways To Die 4, anda mencipta landskap kecil anda sendiri semasa anda maju melalui permainan. / © NextPit

Dumb Ways To Die 4 menawarkan anda banyak tahap yang menjamin permainan berulang. Dengan setiap tahap tambahan, permainan menjadi lebih mencabar, tetapi usaha ini berbaloi kerana anda boleh membuka kunci watak baharu semasa permainan dan membina landskap anda sendiri dengan syiling yang diperolehi.

  • Harga: Percuma / Iklan: Ya / Pembelian Dalam Apl: Ya / Akaun Diperlukan: Tiada

Dumb Ways To Die 4 penciptaan watak

Dalam Dumb Ways To Die 4, anda boleh membuka kunci banyak aksara yang berbeza. / © NextPit

Dumb Ways to Die 4 ialah aplikasi menghiburkan yang akan membuatkan anda tersenyum dari semasa ke semasa dengan konsep permainan yang unik, watak lucu dan pelbagai cabaran. Ia adalah cara yang menyeronokkan untuk menghabiskan masa tidak kira di mana anda berada. Jika anda tersekat dan putus asa anda mencapai titik didih, anda boleh menyeberangi Rubicon dengan mengeluarkan wang untuk membeli nyawa tambahan. Walau bagaimanapun, ini bukan satu kemestian, kerana dengan sedikit bakat dan banyak jenaka, anda akan berseronok dalam permainan walaupun tanpa perlu membayar.

Torchlight: Infinite (Android & iOS)

Untuk hujung minggu Whitsun yang panjang, MaTT sekali lagi telah menemui kelonggaran murni dalam ARPG (Permainan Peranan Bertindak) percuma untuk anda di Google Play dan Gedung Apl Android. Baru sahaja daripada fasa betanya, anda akan menjadi antara orang pertama yang berani menghadapi gelombang serangan dalam pertempuran jarak dekat dalam gaya Diablo Immortal.

  • Harga: Percuma / Iklan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tiada

Lampu suluh: Tak terhingga

Torchlight: Infinite memerlukan beberapa GB pada telefon pintar anda, malah ia tidak lengkap. / © Studio XD Inc.

Torchlight: Infinite disebut-sebut oleh pembuat (Studio XD Inc.) sendiri sebagai pengganti kepada siri Torchlight yang memenangi anugerah. Saya tidak akan pergi setakat membuat pengisytiharan sedemikian, kerana peminat Torchlight 2 dengan mod Essentials dan Synergy akan mendapati ia adalah permainan yang berbeza. Torchlight: Infinite ialah cara mudah untuk memudahkan diri anda ke dalam dunia permainan lakonan aksi. Tiada cerita yang sukar untuk difahami, anda boleh menikmati visual komik yang kelihatan hebat dengan cutscene yang dihasilkan dengan terperinci, dan sistem yang memimpin pemula dari awal.

Lampu suluh: Tak terhingga

Torchlight: Infinite menawarkan kebahagiaan kelonggaran tulen dengan grafik gaya komik yang indah. / © Studio XD Inc.

Dalam permainan ini, anda tidak akan terlibat dalam pertempuran yang tidak dapat dikalahkan secara langsung, yang anda hanya boleh kalah jika anda tidak tahu tentang rampasan. Titik lemah permainan yang saya akan kritik ialah bagaimana perisai yang anda gunakan tidak kelihatan semasa pertempuran. Anda perlu mengakses menu untuk melihat gambaran keseluruhan perlindungan yang anda miliki pada masa ini. Jika tidak, (permainan ini juga tersedia di Steam), permainan percuma untuk bermain ini adalah pembunuh masa yang sangat dialu-alukan dengan potensi yang sangat ketagihan untuk pemain mudah alih.

5 apl teratas yang manakah menjadi kegemaran anda minggu ini? Adakah anda mempunyai petua lain untuk kami atau komuniti NextPit? Kami menantikan cadangan anda dan mengucapkan selamat berhujung minggu yang indah dan cerah kepada anda semua!