5 Apl Android & iOS Terbaik Minggu Ini untuk Pencinta Permainan dan Geeks Produktiviti

39
5 teratas com
© nextpit

Ini adalah hujung minggu, jadi tiba masanya untuk 5 apl Android dan iOS Teratas kami di NextPit. Minggu ini, kami menampilkan versi digital permainan papan klasik Cluedo, bersama-sama dengan apl Post-it rasmi dan apl trivia harian, antara lain.

Tidak seperti senarai cadangan apl percuma kami, kami sebenarnya menguji setiap apl dalam senarai 5 Teratas kami sebelum mengesyorkannya. Ini memastikan kami yakin dengan kualiti apl yang kami cadangkan.

Kami tahu anda membenci iklan, jadi kami telah menyertakan butiran penting tentang setiap apl untuk membantu anda memutuskan sama ada untuk memuat turunnya. Ini termasuk sama ada akaun diperlukan dan betapa berat iklan apl itu. Anda juga boleh pratonton antara muka pengguna apl melalui tangkapan skrin kami. Sekarang, mari kita selami apl teratas minggu ini!

Penly: Perancang & Nota Digital (Android)

Penly ialah apl berbayar yang sesuai untuk mengambil nota, penyuntingan PDF dan juga jurnal. Gunakan papan kekunci maya anda atau stylus Bluetooth untuk input. Aplikasi ini menawarkan penyesuaian yang meluas, daripada warna pen kepada fon yang diimport. Anda juga boleh menukar nota tulisan tangan kepada teks dengan cepat—baik untuk pelajar dan profesional.

Apl ini menampilkan perancang digital dengan halaman berhiperpautan, tidak bertarikh bulanan, mingguan dan harian, menjadikannya boleh digunakan semula. Walaupun ia sesuai untuk mereka yang suka teratur, ia mungkin terlalu rumit untuk pengguna yang mencari penyelesaian yang lebih mudah. Jika itu anda, pertimbangkan apl Post-it yang juga kami cadangkan.

  • Harga: $4.99 / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun diperlukan: Tidak

5 Apl Teratas minggu ini: Penly

Adakah anda suka menulis jurnal dan menulis fikiran anda? Penly melakukannya dengan baik dalam format minimalis. / © nextpit

Sekarang, satu perkataan tentang PDF. Anda boleh mengimport hampir mana-mana fail PDF ke dalam apl, dari mana anda boleh menavigasinya melalui hiperpautan sedia ada. Ingin mengedit fail yang diimport tersebut dan menyimpan perubahan? Anda boleh berbuat demikian dengan mengeksport fail yang diedit sebagai fail Penly yang boleh diedit atau sebagai PDF. Perlu diingat bahawa proses eksport tidak selalunya 100% tepat, kerana PDF yang besar cenderung mengalami komplikasi apabila dieksport.

Post-it (Android dan iOS)

Semua orang tahu tentang nota Post-it, sama ada anda seorang pelajar atau orang dewasa yang bekerja. Ia telah menjadi kata nama yang sinonim dengan cebisan kertas yang boleh dilekatkan pada dinding, pintu peti sejuk, monitor, halaman buku—kreativiti anda adalah had! Malah, anda mungkin tertanya-tanya dengan begitu banyak klon aplikasi Post-it di luar sana, adakah ada sebab untuk Syarikat 3M, pencipta nota Post-it, menghasilkan aplikasi mereka sendiri?

Saya rasa apa yang baik tentang aplikasi ini ialah bagaimana anda boleh bermula dengan segera tanpa celik IT. Ia benar-benar bukti palsu. Tanda tambah yang besar terletak di bahagian bawah, dengan mengetiknya akan membolehkan anda memilih antara memulakan nota Post-it serba baharu atau menangkap berbilang nota Post-it menggunakan kamera telefon anda.

Sekiranya anda memilih untuk memulakan nota Post-it baharu, anda boleh memilih daripada pelbagai warna, saiz, pemformatan teks dan jenis alat tulis. Anda boleh memilih untuk menaip nota anda untuk hasil yang lebih bersih, atau menggunakan jari anda dan mencoret sesuatu, itu adalah pilihan anda. Sebagai satu pasukan

  • Harga: Percuma / Iklan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun diperlukan: Tidak

5 Apl Teratas minggu ini: Post-it

Senarai tugasan, sesi sumbangsaran dan projek semuanya menjadi lebih mudah dengan nota Post-it. / © nextpit

Oh ya, apl ini juga berfungsi sebagai bahagian hadapan kedai fizikal 3M, membolehkan anda membuat pesanan untuk nota Post-it dalam bentuk, saiz dan kuantiti yang berbeza. Memilih jenis yang anda mahu (ia juga akan menunjukkan warna yang tersedia), senarai peruncit dalam talian yang membawa stok akan muncul. Klik pada itu dan anda akan diangkut keluar dari aplikasi untuk membuat pesanan anda dan menyelesaikan transaksi.

Saya suka aplikasi percuma ini tanpa iklan pop timbul yang menjengkelkan! Anda boleh mendapatkan retak serta-merta tanpa memerlukan tutorial.

Statista (Android dan iOS)

Ingin menjadi orang yang paling berpengetahuan di dalam bilik? Mereka mengatakan bahawa pengetahuan adalah kuasa, tetapi secara peribadi, saya fikir pengetahuan yang digunakan adalah kuasa. Dengan Statista, anda akan dapat mempunyai rupa kuasa dalam kalangan kalangan sosial anda semasa anda menggunakan apl ini untuk melibatkan diri dengan cerapan terdorong data yang unik supaya anda boleh mempunyai pemahaman yang lebih mendalam tentang topik penting di seluruh dunia setiap hari.

  • Harga: Percuma / Iklan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada/ Akaun diperlukan: Tiada

5 Apl Teratas minggu ini: Statista

Statista memudahkan untuk mendapatkan statistik yang berbeza daripada pelbagai topik. / © nextpit

Mencari statistik sendiri bukanlah satu tugas yang mudah, dan sentiasa ada maklumat yang mengelirukan tersedia dalam talian. Apl ini memastikan anda akan mendapat maklumat yang sah, dan kebanyakannya berguna sebagai alat hiburan pada bila-bila masa anda mahu melayang-layang sebagai rama-rama sosial. Maklumat grafik harian akan membolehkan anda mempunyai gambaran keseluruhan maklumat, sambil dapat menikmati fakta yang menyeronokkan, kuiz dan menerima pemberitahuan yang sesuai dengan topik pilihan anda.

Statistik ini boleh disimpan untuk rujukan kemudian melalui satu ketikan. Anda juga boleh menyusunnya ke dalam koleksi, menjadikannya mudah untuk menyemaknya pada masa hadapan. Ini pastinya lebih bermanfaat daripada menatal tanpa henti melalui suapan media sosial anda, kerana sentiasa ada maklumat berguna yang boleh anda ambil untuk kegunaan kemudian.

AllTrails: Kenai, Basikal & Larian (Android & iOS)

Adakah anda suka pergi ke denai di kawasan luar yang hebat? Memandangkan anda membawa telefon anda di mana-mana sahaja, mengapa tidak menggunakan apl untuk membantu anda menavigasi dengan lebih baik? AllTrails adalah percuma untuk dimuat turun untuk percubaan 7 hari.

Jika anda suka, anda boleh membelanjakan $35.99 untuk AllTrails+ atau $59.99 untuk langganan AllTrails Pro yang menawarkan ciri tambahan seperti peta luar talian, makluman untuk selekoh yang salah, pratonton jejambat 3D, mengesan laluan mengikut jarak dari anda dan yang paling penting, tidak lebih banyak iklan!

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya ($35.99 untuk AllTrails+, $59.99 untuk AllTrails Pro) / Akaun diperlukan: Ya

5 Apl Teratas minggu ini: AllTrails

AllTrails membolehkan anda menikmati aktiviti luar yang hebat dengan maklum balas komuniti. / © nextpit

AllTrails adalah paling berkesan apabila anda mendayakan perkhidmatan lokasi. Aplikasi ini menawarkan pelbagai panduan dan memaparkan senarai denai berdekatan yang popular pada halaman utamanya. Jika anda seorang yang mencabar, lihat cadangan komuniti untuk mencari laluan yang berbaloi. Setiap denai disertakan dengan butiran penting seperti panjang, kenaikan ketinggian dan anggaran masa—walaupun masa penyiapan anda akan berbeza-beza berdasarkan tahap kecergasan anda.

Ia lebih daripada sekadar menerokai denai mendaki, kerana aktiviti lain termasuk berbasikal gunung, larian denai, berjalan kaki ringkas, memerhati burung, berkhemah dan juga backpacking!

Jika ada satu perkara yang mengganggu saya, ia adalah karusel imej peta yang saya rasa membuang masa. Saya terpaksa menunggu sehingga ia menatal setiap imej, menjadikannya urusan yang membosankan dan memakan masa. Sesetengah yang lebih sensitif mungkin mendapati diri mereka agak pening. Ia mungkin kelihatan keren secara visual, tetapi ia mengganggu keseluruhan pengalaman pengguna.

Petunjuk (Android dan iOS)

Pernah bermain permainan papan lama Cluedo sebelum ini? Ini adalah pembuatan semula serba baharu untuk tahun 2023, di mana ia menawarkan pandangan baharu tentang klasik penyelesaian jenayah. Premisnya ialah ini—seseorang telah pun meninggal dunia, dan terpulang kepada anda untuk menyelesaikan misteri pembunuhan daripada kumpulan suspek, mengenal pasti senjata pembunuhan dan memilih bilik yang betul di mana perbuatan jahat itu berlaku.

Sebelum anda boleh membuat kesimpulan, anda perlu mengumpulkan bukti penting dan menyoal siasat suspek. Melalui ini, anda boleh mengetahui motif mereka dan mengesahkan alibi mereka, jika ada. Walaupun peraturan asal masih berfungsi, terdapat format penyiasatan baharu untuk dicuba oleh veteran berpengalaman. Ini secara visual lebih menarik kerana semuanya ditunjukkan dalam grafik 3D animasi sepenuhnya!

  • Harga: $4.99 / Iklan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Ya

Walaupun saya tidak terlalu teruja kerana permainan ini mengandungi iklan walaupun anda perlu membayarnya, ia tetap menawarkan pengalaman permainan yang menarik di mana sahaja anda berada. Tidak ada terlalu banyak permainan yang memerlukan anda banyak berfikir pada hari ini, kerana kebanyakan daripada mereka hanyalah pembunuh masa yang tidak berakal, jadi saya bersedia untuk mengesyorkan ini kepada anda semata-mata kerana ia membuatkan anda berfikir dan tiada papan untuk sediakan. Hanya muatkan permainan, dan pergi!

Selain daripada mod pemain tunggal, terdapat mod koperasi berbilang pemain luar talian yang pasti akan memastikan anak-anak anda terlibat dalam perjalanan jalan raya yang jauh.

Itu sahaja buat masa ini. Adakah mana-mana apl menarik perhatian anda dalam senarai 5 Teratas kami? Jika anda mempunyai apl atau permainan untuk disyorkan, tinggalkan ulasan dan kami akan menyemaknya.