Adakah Kerja Jauh Berhenti Untuk Pekerja Amerika?

65
AdobeStock 419418514
© BullRun / Adobe Stock

Di permukaan, angka kerja jauh kelihatan baik: 35% pekerja AS dengan pekerjaan yang boleh dilakukan dari jauh bekerja dari rumah sepanjang masa, menurut data baharu daripada Pusat Penyelidikan Pew.

Walau bagaimanapun, apabila anda meneliti angka itu, ternyata ini hanya 7% lebih tinggi daripada pra-pandemi, dan pada Januari 2022, 43% pekerja melakukan kerja mereka dari rumah, dengan angka itu lebih tinggi lagi pada 55% pada Oktober 2020.

Bagi kebanyakan rakyat Amerika, rasanya seperti era kerja dari rumah telah berakhir, dengan syarikat besar termasuk Amazon, Salesforce, Disney dan JPMorgan mengeluarkan mandat pengembalian ke pejabat (RTO) kepada kakitangan.

Berkuat kuasa dari awal Mei ialah dasar RTO Amazon. “Kita harus kembali berada di pejabat bersama-sama kebanyakan masa (sekurang-kurangnya tiga hari seminggu),” tulis Ketua Pegawai Eksekutif Andy Jassy dalam catatan blog kepada kakitangan pada bulan Februari.

Di Disney, Ketua Pegawai Eksekutif Bob Iger memberitahu pekerja bahawa mulai Mac, mana-mana kakitangan yang bekerja “dalam fesyen hibrid” perlu kembali ke pejabat selama empat hari seminggu.

Rasional Iger ialah, “Dalam perniagaan kreatif seperti kami, tiada apa yang boleh menggantikan keupayaan untuk berhubung, memerhati dan mencipta dengan rakan sebaya yang datang daripada bersama secara fizikal, mahupun peluang untuk berkembang secara profesional dengan belajar daripada pemimpin dan mentor”.

Google melangkah lebih berhati-hati. “Model hibrid kami mengimbangi yang terbaik untuk bersama secara peribadi dan berada di mana-mana sahaja—di mana pasukan secara sengaja boleh berkumpul untuk bekerjasama dan berhubung di pejabat, dan menghabiskan hari-hari lain bekerja dari tempat yang paling sesuai dengan keperluan mereka,” kata memo syarikat.

Di Meta, laporan menunjukkan bahawa pengambilan pengurus tidak lagi dibenarkan untuk melabelkan pekerjaan sebagai “jauh”. Selain itu, aplikasi dalaman untuk kerja jauh atau pemindahan pejabat juga telah ditangguhkan.

Semuanya menambah persekitaran untuk pekerja Amerika di mana mesejnya jelas: ia kembali ke pejabat atau tidak berfungsi apabila kerja jauh berkurangan.

Faedah kerja jauh

Tetapi bagi kebanyakan pekerja AS, itu tidak cukup baik. Faedah yang terakru oleh kerja jauh boleh diukur dalam masa dan juga wang. Laporan terbaru daripada Penyelidikan Kerja Dari Rumah mendapati bahawa jika anda bekerja di New York City, anda boleh menjimatkan sehingga $4,661 setahun secara purata dengan tinggal di rumah. Di Chicago, pekerja membelanjakan $2,387 kurang setahun, dan $3,040 kurang di San Francisco.

Laporan 2022 daripada Slack’s Badan pemikir Forum Masa Depan meninjau 10,000 pekerja kolar putih global dan mendapati bahawa pekerja jauh dan hibrid melaporkan produktiviti 4% lebih tinggi daripada rakan sejawat mereka di pejabat sepenuhnya.

Satu lagi kajian daripada Deloitte mendapati bahawa 52% daripada bakat teknologi lebih suka model kerja jauh dahulu, dan apa yang mungkin lebih membimbangkan bagi majikan ialah hakikat bahawa 46% berkata mereka akan meninggalkan peranan mereka sekarang jika fleksibiliti untuk bekerja dari jauh dialih keluar.

Jika majikan anda menukar lagunya pada kerja jauh, maka anda mungkin berada di pasaran untuk peranan baharu. Jika itu yang berlaku, maka Papan Kerja NextPit ialah titik permulaan yang sangat baik, menampilkan beribu-ribu pekerjaan di seluruh industri teknologi. Temui tiga di bawah.

Jurutera Perisian Kanan iOS – Sistem Operasi, Apl Tunai, Apl Tunai, San Francisco

The Jurutera Perisian iOS Kanan akan menjadi sebahagian daripada pasukan kejuruteraan iOS untuk OS Shared Surfaces, dan akan bertanggungjawab untuk membina dan mengekalkan pengalaman baharu yang akan menjadi pad pelancaran untuk pelanggan di Apl Tunai. Anda akan menghasilkan kod yang tahan lama dan teruji dengan komitmen yang tidak berbelah bahagi terhadap kualiti produk, membina dan mendokumentasikan infrastruktur sisi pelanggan untuk digunakan oleh pasukan lain di Apl Tunai dan belajar mencipta UI dan animasi yang cantik dan sempurna. Anda memerlukan pengalaman membuat kod yang boleh dibaca, diolah dengan baik dan boleh diselenggara serta pengalaman menyuarakan maklum balas pelanggan ke dalam penyelesaian produk untuk digunakan. Dapatkan butiran penuh di sini.

Ahli Sains Data Visi Komputer, Apple, Cupertino

Pasukan Analisis dan Kualiti Data (DAQ) Apple sedang mencari a Ahli Sains Data Visi Komputer dengan penekanan yang kuat terhadap pemahaman sistem yang mendalam melalui analisis data. Anda akan bekerjasama rapat dengan berbilang pasukan (pengumpulan data, pembelajaran mesin, jaminan kualiti, sokongan infrastruktur, kajian pengguna) untuk melaksanakan saluran paip penilaian model, menganalisis data berskala besar untuk membantu mempengaruhi keputusan produk dan meningkatkan kualiti produk. Kedudukan ini memerlukan kemahiran analisis dan pengekodan yang kuat, kemahiran pembentangan dan kemahiran kerjasama. Anda juga memerlukan latar belakang yang kukuh dalam sains data, perlombongan data, statistik multivariate, penglihatan komputer atau pembelajaran mesin dan anda akan mempunyai pengalaman dalam membina set data untuk visi komputer atau tugas pemprosesan imej/isyarat serta kemahiran pengaturcaraan yang kukuh dengan Python. Lihat semua keperluan untuk peranan ini.

Risiko Teknologi – Pengurus – Perundingan, EY, New York

The Risiko Teknologi – Pengurus – Perundingan peranan akan bertanggungjawab untuk menguruskan beberapa pasukan penglibatan pelanggan di peringkat eksekutif dalam amalan dan firma. Anda boleh mengharapkan untuk bekerja dengan kakitangan pelanggan peringkat tinggi untuk menganalisis, menilai dan meningkatkan sistem maklumat yang memudahkan proses kawalan dalaman perniagaan, dan akan membantu pelanggan dan profesional jaminan risiko lain dalam melaksanakan kawalan teknologi maklumat dan penglibatan keselamatan. Untuk melayakkan diri untuk memegang jawatan tersebut, anda mesti memiliki Ijazah Sarjana Muda atau Sarjana, sekurang-kurangnya lima tahun pengalaman bekerja sebagai juruaudit IT atau penasihat risiko IT untuk firma perakaunan awam, firma perkhidmatan profesional atau dalam industri. Dapatkan spesifikasi kerja penuh di sini.

Untuk beribu-ribu lagi peluang dalam teknologi, lawati NextPit Job Board hari ini. Artikel ini ditulis oleh Kirstie McDermott.