Adakah Pixel 9 Dilancarkan Awal? Google Menetapkan Acara Pixel pada bulan Ogos

7
nextpit Google Pixel Lipat Belakang
© nextpit

Nampaknya Google boleh membuat rangkaian perdana Pixel 9 rasmi pada jangka masa yang lebih awal tahun ini. Ini selepas syarikat itu telah menjadualkan acara Pixel pada 13 Ogos, mengejutkan ramai peminat dan pakar.

Google juga telah mula menghantar jemputan kepada media yang mengesahkan acara secara peribadi akan berlangsung di Google Bay View. Ucaptama dirancang untuk bermula pada 10:00 AM waktu tempatan (1:00 PM ET / 7:00 PM CET). Selain itu, anda boleh menjangkakan acara itu akan distrim dalam talian.

Adakah Pixel 9 akan diumumkan?

Walaupun Google menutup mulut tentang banyak butiran, penggoda yang disertakan di kedai dalam talian dan saluran Google membayangkan angka Rom IX (9). Pada masa yang sama, bayang telefon turut digariskan yang menyerupai bahagian belakang Pixel 9 Pro yang bocor.

Walau bagaimanapun, pembayang yang paling jelas nampaknya terdapat dalam subdirektori URL yang menuju ke penggoda. Oleh itu, ia berbunyi sebagai “google_pixel_9_pro” yang meninggalkan sedikit kejutan jika ini dipercayai.

Apa lagi yang akan datang pada 13 Ogos: Pixel Watch 3, Pixel Fold 2, ciri AI baharu?

Namun begitu, siri Pixel 9 dijangka secara meluas, yang dikatakan termasuk model Pixel 9 Pro XL baharu, akan muncul pada separuh kedua 2024. Trio telefon bimbit itu boleh disertai oleh Pixel Watch 3 baharu yang dijangka akan datang. dalam dua saiz.

Google Pixel 9, Pixel 9 Pro dan Pixel 9 Pro XL

Bersaiz Pixel 9, Pixel 9 Pro dan Pixel 9 Pro XL Google / © Rozetked

Setakat pengganti (ulasan) Pixel Fold, terdapat sedikit maklumat tentang Pixel Fold 2, walaupun. Tetapi mengikut khabar angin, telefon pintar boleh lipat Pixel generasi seterusnya akan tiba bersama-sama dengan rangkaian Pixel 9 juga.

Seperti pelancaran Pixel 8 (ulasan) tahun lepas, Google sekali lagi meletakkan perhatian pada AI. Walau bagaimanapun, tahun ini nampaknya memberi penekanan yang lebih besar padanya berikutan Apple Intelligence baharu Apple didedahkan di WWDC. Jadi, selain daripada ciri AI baharu yang diumumkan pada I/O 2024, Google boleh membuat debut tambahan baharu eksklusif untuk Pixel 9.

Namun, sebelum acara Pixel 9, Samsung dijangka melancarkan Galaxy Z Fold 6 dan Galaxy Z Flip 6 pada 10 Julai, dengan Galaxy Unpacked sudah ditetapkan di Paris. Sementara itu, Apple boleh mengikutinya dengan pelancaran iPhone 16 yang sepatutnya pada bulan September.

Perkakasan Pixel manakah yang paling anda nantikan? Mari dengar pendapat anda.

Sumber:
Google Store