Adakah Samsung Serius? Galaxy S24 Ultra Boleh Menggunakan Kelajuan Pengecasan Usang

40
NextPit samsung galaxy s23 ditambah perbandingan ultra bawah cmd7
© nextpit

Antara pengeluar Android terkemuka, Samsung adalah salah satu daripada segelintir yang belum melabur sepenuhnya dalam teknologi pengecasan pantas dengan penilaian terlalu laju yang dilakukan oleh kebanyakan jenama China. Walaupun sudah dikhabarkan bahawa Samsung akan meningkatkan keupayaan pengecasan pada Galaxy S24 Ultra yang akan datang kepada 65 watt, laporan baru menunjukkan orang Korea akhirnya boleh berpegang pada penarafan semasa.

  • Baca juga: Mengecas telefon pintar Samsung Galaxy anda dengan penyesuai kuasa tulen

Kami mengingatkan bahawa Samsung Galaxy S22 Ultra memulakan kerjaya dengan pengecasan 45 watt dan ini telah dibawa ke Galaxy S23 Ultra tahun ini. Nilai ini agak di bawah pada apa yang anda boleh temui dalam kebanyakan peranti julat pertengahan dan perdana daripada OEM Cina seperti OnePlus 11 dengan 100 watt.

Kini, nampaknya Samsung mungkin mengekalkan kelajuan pengecasan yang sama pada Galaxy S24 Ultra tahun depan menurut Yogesh Brar. Mengenai spesifikasi peranti yang sepatutnya dikongsi pada X, ia mengatakan bahawa telefon bimbit premium yang tidak diumumkan itu akan menampilkan bateri 5000 mAh yang digabungkan dengan pengecasan 45 watt yang biasa.

Nombor-nombor itu hanyalah satu sisi persamaan, walaupun. Samsung masih boleh menambah sentuhan seperti mengoptimumkan perisian untuk pengecasan yang lebih cekap dengan pelesapan haba yang lebih rendah. Dalam erti kata lain, ini boleh menyebabkan versi 45-watt menghasilkan masa pengecasan yang lebih pantas sedikit datang daripada 45-watt yang sama pada model yang lebih lama.

Telefon pintar Samsung Galaxy pertama dengan bingkai buatan titanium

Di luar bateri dan pengecasan, akaun itu mencadangkan bahawa Samsung Galaxy S24 Ultra menggunakan bingkai titanium, menyokong butiran yang dikongsi sebelum ini oleh pembocor dipercayai lain, Ice Universe. Spesifikasi selebihnya nampaknya bocor sebelum ini, termasuk skrin OLED Dinamik 6.8 inci dengan kadar penyegaran 120 Hz dan modul empat kamera yang diterajui oleh sensor 200 MP.

Bagi snapper utama, ini dipercayai penderia HP2X ISOCELL yang dikemas kini dan berbeza daripada apa yang terdapat pada Galaxy S23 Ultra. Tambahan pula, terdapat juga sensor 50 MP yang disebut, yang berkemungkinan kamera telefoto baharu dengan zum optik 5x dan akan menggantikan telefoto 10 MP semasa.

Pandangan terperinci pada kamera Galaxy S23 Ultra

Modul kamera quad 200 MP Galaxy S23 Ultra adalah yang paling serba boleh di pasaran. Modul empat kamera Samsung dalam Galaxy S23 Ultra adalah hebat. / © NextPit

Tidak mengejutkan, Samsung Galaxy S24 Ultra sepatutnya but pada OS Android 14 dengan One UI 6.0 berkulit di atas. Chipset yang disenaraikan ialah Snapdragon 8 Gen 3. Tidak jelas sama ada pembocor bermaksud ini adalah silikon tunggal yang akan digunakan oleh Samsung atau jika ia akan menawarkan varian Exynos 2400 berdasarkan laporan.

Samsung dijangka melancarkan Galaxy S24 Ultra bersama-sama dengan Galaxy S24 dan Galaxy S24+ standard menjelang Januari atau Februari 2024. Memandangkan tempoh masa ini, kita mungkin dapat melihat lebih banyak butiran muncul di sepanjang perjalanan. Mungkin, mungkin ada kejutan di lengan baju Samsung.

Apakah pendapat anda tentang Samsung tidak menambah spesifikasi pengecasan “cepat gila” pada perantinya? Adakah pengecasan pantas penting kepada anda? Beritahu kami dalam ulasan.