Alat Teknologi Ini Boleh Membantu Anda Mendapatkan Pekerjaan Idaman Anda

31
AdobeStock 655900181
© kitanut/Adobe Stock

Kami sering mengatakan perkara lebih baik pada “zaman dahulu”, dan terdapat kes yang perlu dibuat apabila anda bercakap tentang muzik atau filem atau membeli rumah. Tetapi terdapat satu kawasan di mana seseorang tidak akan berdagang semalam untuk hari ini, dan itu adalah pencarian pekerjaan yang berterusan.

Kini, lebih daripada sebelumnya, laluan ke pekerjaan impian anda, serta alat dan teknik yang anda perlukan untuk mendapatkannya, dibentangkan sejelas hari.

Sama ada anda baru memulakan kerjaya anda atau sudah berdekad-dekad dan mencari cabaran baharu, ini bukan lagi kes mencari kekosongan yang sesuai dan mengharapkan yang terbaik. Terdapat alatan, platform dan sumber, satu-satunya tujuannya adalah untuk membantu anda sampai ke tempat yang anda perlukan, di mana anda mahu berada, dan akhirnya, di mana anda berada.

Perletakan jawatan yang hebat beberapa tahun kebelakangan ini telah didokumenkan dengan lengkap, tetapi mari kita lihat semula.

Pada 2022, lebih 50 juta orang meninggalkan pekerjaan mereka; pada 2021 angka itu hampir 48 juta, menurut angka daripada Biro Perangkaan Buruh AS.

Daripada jumlah itu, majoriti besar adalah sukarela. Dalam erti kata lain, berjuta-juta orang sanggup menggunakan Band-Aid dalam mencari pekerjaan impian mereka. Tanpa keyakinan bahawa ia berada dalam jangkauan mereka, mereka mungkin tidak melakukannya.

Apa yang memberi mereka keyakinan terhadap potensi mereka sendiri? Terdapat banyak elemen, tetapi di antaranya adalah perasaan-tidak hadir dalam pencarian pekerjaan pada masa lalu-bahawa apa-apa sahaja mungkin.

Dunia yang sentiasa dalam talian, saling berhubung, terpencil, hibrid dan supercharged bermakna pada penghujung hari, tiada halangan yang tidak dapat diatasi, dan pekerjaan impian anda bukanlah impian.

Berikut ialah beberapa alatan teknologi yang sangat baik yang boleh membantu anda memetakan laluan kerjaya anda dan meletakkan diri anda dalam bingkai untuk masa depan yang cerah dan memuaskan.

LaluanU

Jika anda berminat untuk kembali ke titik awal untuk mencari minat anda, PathwayU ialah platform perancangan kerjaya yang mengukur minat dan nilai anda untuk mengenal pasti pekerjaan atau kerjaya yang mungkin bermakna kepada anda, sebelum menghubungkan anda dengan kursus yang berkaitan dan prospek ekonomi untuk sektor tersebut.

O*Net

Platform percuma ini menyediakan Pemprofil Minat yang menyeronokkan dan berwawasan tinggi, 60 soalan yang membolehkan pengguna menilai minat mereka untuk mencari pekerjaan ideal mereka. Soal selidik mungkin membantu mendedahkan minat rahsia sebelum menunjukkan anda ke arah yang betul untuk mencari kerjaya anda yang paling memuaskan.

CareerOneStop

Platform ini menawarkan pengguna pelbagai ujian penilaian kendiri untuk mengenal pasti pekerjaan yang sesuai untuk mereka. Pautan sumber termasuk pangkalan data topik yang boleh dicari termasuk biasiswa yang tersedia, peluang perantisan dan program pensijilan.

Sekarang setelah anda mengenal pasti laluan kerjaya ideal anda, lawati nextpit Job Board untuk mencari penempatan terbaik anda…

Di Alexandria, Virginia, tepat di seberang sungai dari DC, Booz Allen Hamilton sedang mencari Arkitek Keselamatan Siber untuk menyumbang kepada projek kompleks bagi pihak DoD. Sebagai perunding perancangan strategik dan pembangunan dasar siber, anda akan membantu memacu penilaian dasar seni bina keselamatan siber DoD, liputan dasar tersebut dan bidang risiko, memastikan ia beroperasi dengan selamat semasa mereka mengemudi persekitaran IT yang berkembang.

Jika anda berasa bersedia untuk mengubah dunia, pertimbangkan peranan dengan Leidos, yang mempunyai berbilang jawatan kosong pada masa ini, termasuk peranan Jurutera sistem. Dalam peranan ini, anda akan menyokong sistem pemprosesan pelanggan yang digunakan termasuk operasi sistem, penyelesaian masalah dan penyelenggaraan. Pengalaman yang luas adalah penting untuk peranan yang kompleks ini, bersama-sama dengan kemahiran lanjutan dalam berbilang bahasa pengaturcaraan dan alatan. Jika ini anda, anda tahu apa yang perlu dilakukan!

NVIDIA, yang mencipta GPU pada tahun 1999, mencetuskan pertumbuhan pasaran permainan PC dan masih berkembang pada tahun 2023. Syarikat itu kini sedang mengupah seorang Jurutera Integrasi Pelayan Kanan. Dalam peranan yang diberi ganjaran ini, anda akan bekerjasama dengan pasukan reka bentuk perkakasan utama yang lain untuk membantu mendayakan produk pelayan berasaskan GPU generasi seterusnya NVIDIA, memastikan kualiti dan kebolehpercayaan produk, mengoptimumkan prestasi sistem dan menambah baik proses penyepaduan.

Mulakan carian kerja anda hari ini melalui Nextpit Job Board. Artikel ini ditulis oleh Doug Whelan.


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya