Apakah Maksud “Penonton Lain” untuk Cerita Facebook?

77

Orang yang berkongsi koleksi video dan foto dalam bentuk cerita adalah ciri media sosial yang popular. Cerita menghiburkan, menarik dan mewujudkan keintiman dengan rakan, keluarga dan pelanggan. Setiap kali anda menyiarkan cerita Facebook, ia diiklankan untuk dilihat oleh semua orang di bahagian atas suapan berita anda; menggoda pelawat anda untuk melihat sekilas.

Apakah Maksud

Jika anda melihat mesej “Orang lain melihat cerita ini” dan ingin mengetahui maksudnya, kami menerangkan maksudnya dalam artikel ini, jadi teruskan membaca. Selain itu, bahagian Soalan Lazim kami termasuk beberapa petua berguna untuk mengawal orang yang dapat melihat cerita Facebook anda.

Siapa Penonton Lain?

“Penonton Lain” ialah orang yang telah melihat cerita Facebook anda tetapi bukan rakan Facebook anda. Jadi sesiapa sahaja selain rakan anda akan dikira sebagai “Penonton Lain”. Orang ini boleh terdiri daripada pengikut anda atau sesiapa sahaja di Facebook dan Messenger.

Secara lalai, tetapan privasi cerita anda ditetapkan kepada “Rakan sahaja”. Apabila tetapan telah ditukar kepada “Awam”, sesiapa sahaja boleh melihatnya.

Bolehkah saya Lihat Lihat Profil Mereka atau Lihat Nama Mereka?

Facebook telah memutuskan untuk merahsiakan identiti penonton cerita Facebook anda yang lain. Oleh itu, anda hanya akan mengetahui bilangan “orang lain” yang ada dan bahawa mereka adalah gabungan pengguna Facebook dan Messenger atau pengikut anda.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimanakah Saya Menukar Privasi Cerita Facebook Saya?

Apa-apa sahaja yang ditambahkan pada cerita Facebook anda akan dipaparkan di Facebook dan Messenger dan dikongsi dengan khalayak yang sama untuk kedua-dua apl. Jika anda memilih untuk tidak mempunyai sesiapa dan semua orang melihat cerita Facebook anda, anda boleh mengurus orang yang melihat Cerita Facebook anda di bawah “Tetapan Privasi”

Bolehkah Anda Lihat Berapa Kali Seseorang Melihat Cerita Facebook Anda?

Tidak, anda tidak boleh mengetahui sama ada seseorang telah berulang kali melihat cerita Facebook anda atau hanya melihatnya sekali. Walau bagaimanapun, anda boleh melihat bilangan kali cerita anda telah dilihat.

Yang Orang Lain Telah Melihat Cerita Facebook Anda

Dalam cerita Facebook, anda boleh membuat dan berkongsi koleksi pendek, menghiburkan, video dan foto anda sendiri untuk dilihat. Kisah-kisah ini adalah sekejap, dan akhirnya hilang selepas 24 jam.

Memandangkan platform menganggap bahawa anda mahu semua cerita anda boleh dilihat oleh orang yang anda kenali, tetapan privasi lalai untuk cerita ialah “Rakan” sahaja. Walau bagaimanapun, anda boleh membuka cerita anda ke seluruh dunia apabila anda menetapkan pilihan privasi kepada “Awam”. Dalam kes yang terakhir, penonton yang bukan rakan Facebook anda akan dikira sebagai “Penonton Lain” atau “Orang Lain.”

Untuk melindungi privasi semua orang, Facebook tidak mendedahkan identiti “lain”. Jika anda lebih suka melihat semua orang yang melihat cerita anda, anda boleh menukar tetapan kembali kepada “Rakan”.

Berapa kerap anda menyiarkan Cerita Facebook? Bolehkah anda ingat masa apabila anda mempunyai bilangan tontonan yang tinggi? Beritahu kami pendapat anda secara umum tentang Cerita Facebook di bahagian komen.