Apakah Simbol yang Bersebelahan dengan Nama dalam Roblox?

34

Jika anda bermain Roblox dengan kerap, anda mungkin pernah menemui pemain dengan simbol di sebelah nama mereka. Ini selalunya boleh menyebabkan kekeliruan. Lagipun, anda perlu tahu dengan tepat siapa yang ada dalam permainan anda dan cara untuk mengesan mereka.

Apakah Simbol yang Bersebelahan dengan Nama dalam Roblox?

Dalam artikel ini, anda akan melihat semua simbol yang pemain boleh ada di sebelah nama mereka dan cara mengenalinya dengan mudah. Mari kita mulakan!

Ikon/Simbol Roblox pada Senarai Pemain

Semasa bermain permainan, Senarai Pemain akan memaparkan semua pemain yang sedang dalam permainan. Senarai ini juga boleh memasukkan maklumat lain, seperti pasukan yang mereka sertai atau skor semasa mereka.

Untuk mendayakan atau melumpuhkan senarai pemain, tekan pada kekunci Tab.

Senarai Pemain anda mungkin kelihatan seperti ini:

Simbol Bersebelahan Nama dalam Roblox

Sesetengah pemain akan mempunyai beberapa simbol unik di sebelah nama mereka. Ikon dan penerangannya adalah seperti berikut:

Pentadbir Roblox

– Pentadbir Roblox

Pencipta permainan semasa

– Pencipta permainan semasa

Ahli premium

– Ahli premium

Mana-mana pemain yang merupakan rakan anda

– Mana-mana pemain yang merupakan rakan anda

Pemain yang telah menghantar permintaan rakan kepada anda

– Pemain yang telah menghantar permintaan rakan kepada anda

Pemain yang anda ikuti

– Pemain yang anda ikuti atau yang mengikuti anda

Pemain yang merupakan selebriti YouTube

– Pemain yang merupakan selebriti YouTube atau sebahagian daripada Program Bintang Video Roblox

Pemain dengan topi tamat pengajian

– Pemain dengan topi pengijazahan kini adalah pelatih untuk Roblox

Ikon/Simbol Roblox untuk Pemain Unik

Pada masa ini, terdapat beberapa pemain yang mempunyai ikon unik. Ini disebabkan mereka menjadi sebahagian daripada kakitangan Roblox. Senarai pengguna ini dan ikon yang berkaitan adalah seperti berikut:

Shedletsky

– Shedletsky

Sorcus

– Sorcus

Jeditkacheff

– Jeditkacheff

RobloxSai

– RobloxSai

Jika anda ingin mendapatkan ikon unik untuk diri sendiri, kami cadangkan belajar sebanyak mungkin tentang Roblox dan menjadi ahli kakitangan. Anda juga boleh menjadi selebriti YouTube! Jika tidak, dapatkan langganan Premium dan dapatkan sesuatu untuk dipertontonkan kepada pemain lain.

Ikon/Simbol Ditemui Di Luar Permainan Roblox

Semasa berada di luar permainan Roblox, beberapa ikon akan membantu anda mengetahui dengan cepat perkara yang rakan anda lakukan. Ikon ini muncul dalam bulatan berwarna pada status profil mereka:

pengguna dalam talian

– Menandakan pengguna sedang dalam talian

pengguna sedang membangunkan permainan mereka sendiri

– Menunjukkan pengguna sedang membangunkan permainan mereka sendiri

pengguna sedang bermain permainan

– Menunjukkan pengguna sedang bermain permainan

Pengguna luar talian tidak akan mempunyai apa-apa di sebelah profil mereka.

Apakah Roblox Premium?

Keahlian premium untuk Roblox memberi anda elaun Robux bulanan dan memberi anda bonus 10% apabila membeli sebarang Robux tambahan.

Anda juga diberikan akses kepada ciri dagangan dan jualan, membolehkan anda memperoleh lebih banyak wang daripada permainan dan item yang anda hasilkan dalam permainan!

Semua ahli Premium akan mempunyai ikon yang disebutkan di atas (), jadi anda akan melihatnya dengan serta-merta. Jika anda ingin memiliki ikon itu sendiri, satu-satunya cara ialah membeli keahlian Premium.

Permintaan Rakan Dalam Permainan

Semasa bermain permainan, anda mungkin mencari pemain yang anda ingin kawan. Meninggalkan permainan adalah tidak perlu jika anda ingin menambahkan seseorang pada senarai “Rakan” anda. Klik pada nama mereka pada papan pendahulu dan tekan “Hantar Permintaan Rakan.”

Jika anda ingin Mengikuti atau Nyahikuti seseorang, pilih pilihan tersebut daripada menu yang sama. Dengan cara ini, anda tidak perlu berhenti bermain permainan untuk mengembangkan atau memampatkan kalangan sosial anda. Itu boleh menjadi penjimat masa sebenar.

Jika pemain lain memutuskan untuk menghantar permintaan rakan kepada anda, mesej akan muncul di bahagian bawah sebelah kanan skrin. Anda boleh menerima atau menolaknya di sana. Anda juga boleh mengklik nama mereka pada senarai pemain dan menerima atau menolak daripada menu itu.

Menyekat atau Melaporkan Pemain

Jika seseorang mengganggu anda atau melanggar peraturan permainan, anda boleh menyekat mereka atau melaporkannya kepada moderator Roblox di dalam permainan. Klik pada nama mereka dalam senarai pemain dan pilih pilihan yang anda perlukan.

Jika anda tidak pasti jika seseorang melanggar peraturan, anda boleh menyemak Peraturan Komuniti untuk memastikan anda dikemas kini.

Apakah Simbol Di Sebelah Nama dalam Roblox

Ikon untuk Zaman

Mudah-mudahan, artikel ini memberi penerangan tentang ikon pemain yang mungkin anda alami dalam permainan. Kini, anda boleh memberitahu sekilas pandang siapa rakan anda atau siapa yang mengikuti anda. Di samping itu, anda boleh segera melihat jika seorang selebriti atau kakitangan sedang bermain permainan anda.

Antara ikon ini, yang manakah anda tidak tahu? Apakah ikon unik yang dimiliki oleh rakan anda? Tinggalkan komen di bahagian di bawah dan beritahu kami.