Apakah Telefon Pixel Terbaru Keluar Sekarang?

46

Google baru-baru ini memperkenalkan Pixel 7a bersama-sama Tablet Pixel dan Pixel Fold. Pixel 7a mempunyai ciri yang lebih baik daripada pendahulunya, Pixel 6a. Walaupun lebih berat, telefon Pixel terbaharu adalah lebih nipis dan mudah alih. Ia menyerupai Pixel 7, telefon utama semasa Google, tetapi kosnya lebih murah.

Apakah Telefon Pixel Terbaru Keluar Sekarang?

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang telefon piksel terbaharu sekarang, anda telah datang ke tempat yang betul. Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda semua yang anda perlu ketahui tentang Pixel 7a baharu.

Semua yang Anda Perlu Tahu Mengenai Google Pixel 7a

Pixel 7a padat dengan spesifikasi dan ciri yang hebat.

Reka bentuk

Google telah membuat beberapa pelarasan berharga pada reka bentuk Pixel 7a. Pertama, ia muncul dalam empat warna baharu: salji, arang, karang dan laut. Telefon karang comel hanya tersedia di kedai dalam talian Google AS. Sekali lagi, Google telah menunjukkan komitmennya untuk mengeluarkan telefon yang mampan dengan menggunakan bahan kitar semula untuk mengeluarkan Pixel 7a terbaharu.

Penarafan IP67 telefon bermakna ia boleh menahan kerosakan air dan habuk. Bahagian belakang kekal plastik, manakala skrin mempunyai Corning Gorilla Glass. Bingkai pertengahan Pixel 7a menampilkan aluminium, menambah ketahanannya. Secara keseluruhannya, Pixel 7a lebih kecil dan ringan (193g) berbanding Pixel 7(198g).

Perisian

Pixel 7a berjalan pada perisian Android 13 dan mempunyai cip Tensor G2. Gabungan ini menjadikan telefon yang sangat dominan dengan banyak ciri. Pixel 7a menampilkan Skrin Panggilan yang boleh mendedahkan pemanggil dan sebab mereka membuat panggilan. Selain itu, ciri Teruskan Panggilan Saya membolehkan pengguna melihat pilihan menu lebih awal apabila memanggil kenalan yang berbeza.

Ciri Tahan untuk Saya akan menangguhkan panggilan sehingga pihak lain bersedia untuk bercakap. Alt Text akan menyediakan menu UI yang bijak, manakala Clear Calling akan membatalkan bunyi latar belakang untuk meningkatkan kualiti panggilan. Masa menunggu akan menunjukkan selang menunggu apabila membunyikan kenalan dan Terjemah Langsung akan menyahkod apa-apa sahaja dalam masa nyata.

Perisian Pixel 7a juga termasuk Google Assistant, Transkripsi Pemesejan Suara, Penaipan Suara Assistant, Sekilas Pandang dan Buka Kunci Wajah. Kemas kini keselamatan Google akan dapat diakses serta-merta dan bertahan selama lima tahun. Akhir sekali, Google akan menawarkan peningkatan sistem pengendalian selama empat tahun atau lebih lama.

Perkakasan

Pixel 7a mempunyai perkakasan yang boleh dipercayai dengan spesifikasi berikut:

 • Paparan: OLED FHD 6.1 inci dengan Corning Gorilla Glass dan kadar frekuensi penyegaran 90Hz
 • CPU: Tensor G2 Google
 • Cip: Keselamatan Titan M2
 • Susunan Dwi Kamera: 13MP menghadap hadapan 4K, 13MP Ultra-lebar dan sensor utama 64MP.
 • RAM dan Storan Dalaman: 8GB dan 128GB
 • Bateri: 4385mAh dengan potensi pengecasan 18Watts
 • Sistem pengecasan: 7.5W tanpa wayar
 • Peringkat rintangan air dan debu: IP67
 • Warna: Karang, Arang, Laut dan Salji.
 • Rangkaian Internet: 5G
 • Saiz: 72.9 x 152.4 x 9.0mm, 193g.

Kamera

Memandangkan julat harganya yang rendah, kelajuan dan kualiti pemprosesan foto Pixel 7a kekal tiada tandingan. Ia mempunyai penderia imej terbina yang kira-kira tujuh puluh dua peratus lebih besar daripada pendahulunya. Sememangnya, sensor yang lebih besar menghasilkan imej berkualiti tinggi daripada sensor yang lebih kecil. Pixel 7a mempunyai koleksi tiga kamera, termasuk penderia utama 64MP, Kamera 4k menghadap hadapan 13MP dan kamera Ultra lebar 13MP.

Oleh itu, ia mempunyai ciri kamera eksklusif, seperti Photo Unblur dan Photo Blur. Photo Blur membolehkan anda mempertingkatkan foto dengan kesan bokeh, manakala Photo Unblur adalah untuk mengasahnya. Untuk mengalih keluar apa-apa yang tidak diingini daripada snap anda, gunakan Pemadam Ajaib. Jika anda membuat potret, gunakan Portrait Light untuk melaraskan pencahayaan dan mengambil gambar yang hebat.

Pembetulan warna automatik akan menghasilkan foto latar langit yang cemerlang. Mod Malam Pixel 7a berfungsi dua kali lebih pantas daripada Pixel 6a. Google telah menambahkan Teknologi Nada Sebenar pada Pixel ini untuk membantu mengekalkan tona kulit kelihatan semula jadi yang mungkin.

Penyimpanan

Khabar angin membuatkan kami percaya bahawa Pixel 7a akan menampilkan banyak konfigurasi storan. Malangnya, Google tidak mengemas kini kapasiti storan. Telefon pintar Pixel 7a mempunyai storan dalaman 128GB dan RAM 8GB.

Namun begitu, kebanyakan pengguna telefon biasa boleh melakukannya dengan storan telefon 128GB dan RAM 8GB. Jika anda mempunyai lebih banyak fail media untuk disimpan, Google menyediakan pilihan storan berasaskan awan. Sebagai alternatif, kosongkan beberapa fail anda ke pemacu fizikal seperti cakera kilat. Dengan cara ini, anda boleh mengosongkan ruang storan dalaman telefon ini.

Paparan

Pixel 6a tidak mempunyai kadar penyegaran yang boleh dipercayai. Google membetulkan perkara ini dalam Pixel 7a semasanya dengan kadar penyegaran 90Hz. Kekerapan ini sesuai untuk kebanyakan pengguna telefon, tetapi telefon jarak pertengahan yang paling kompetitif menawarkan kadar penyegaran sehingga 120Hz.

Bagi saiz paparan, Pixel 7a mempunyai skrin OLED definisi tinggi penuh 6.1 inci. Google tidak menukar saiz skrin; ia hanya meningkatkan kadar penyegaran. Pixel 7a anda akan memaparkan foto dengan resolusi 1920 x 1080p.

Bateri dan Pengecasan

Pengecasan tanpa wayar ialah salah satu titik jualan teratas Pixel 7a. Google tidak menyertakan pengecasan wayarles dalam Pixel 6a tetapi telah melakukannya dengan tawaran semasa mereka. Sistem pengecasan wayarles 7.5W menjadikan telefon ini sangat mudah. Pengguna boleh mengaktifkan pengecasan wayarles dengan pengecas diperakui Qi atau menggunakan pendirian Pixel baharu.

Satu lagi perkara baharu ialah bateri 4385mAh, yang mempunyai kapasiti lebih rendah daripada bateri 4410mAh Pixel 6a. Walaupun bateri Pixel 7a lebih kecil, ia sepatutnya masih dapat menghidupkan ciri unggul telefon ini. Akhir sekali, telefon Pixel 7a anda menawarkan kabel pengecasan pantas 18W.

Soalan Lazim

Adakah Pixel 7a kalis air?

Telefon pintar Pixel 7a baharu tidak kalis air 100%. Penarafan IP67nya bermakna ia mampu menahan habuk dan kelembapan buat sementara waktu. Ia hanya boleh bertahan di dalam air selama kira-kira tiga puluh minit atau kurang. Juga, kedalaman air tidak boleh melebihi 1 meter.

Apakah kelemahan Pixel 7a?

Seperti telefon Pixel lain, model terbaharu mempunyai kelemahannya. Pertama, ia mengecas perlahan seperti model Pixel lain. Walau bagaimanapun, anda boleh meningkatkan proses pengecasan dengan mematikan aplikasi latar belakang yang menghabiskan bateri. Satu lagi titik tolak ialah Pixel 7a mempunyai kadar penyegaran yang lebih rendah daripada telefon jarak pertengahan lain yang menyainginya.

Patutkah Anda Dapatkan Pixel 7a?

Jika anda memerlukan telefon Android jarak sederhana yang mampu dimiliki, Pixel 7a haruslah sesuai dengan keperluan anda. Dengan harga pembukaan yang lebih rendah dan ciri canggih, telefon pintar ini patut dipertimbangkan. Selain spesifikasinya yang luar biasa, Google mungkin menambah peningkatan baharu sebelum alat menjadi usang.

Adakah anda berminat dengan Pixel7a? Jika ya, ciri manakah yang menarik perhatian anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.