Apl Android terbaik untuk mengedit video: 3 perapi teratas

91
Ulasan AndroidPIT sony xperia xa ultra 2815
© NextPit

Cuba mengedit video boleh menjadi seperti cuba mengukir seekor ayam belanda dengan pisau tentera swiss; anda memerlukan alat yang betul jika anda ingin melakukan kerja dengan betul. Mengedit video pada Android adalah sama, jadi dengan mengambil kira perkara itu, berikut ialah senarai apl Android terbaik kami untuk mengedit video.

  • Apl kamera Android terbaik
  • Apl pengeditan foto Android terbaik

KineMaster

Salah satu aplikasi paling lengkap untuk penyuntingan video yang terdapat di Gedung Google Play, jika bukan yang terbaik, ialah KineMaster. Dengan aplikasi ini, anda boleh membuat montaj foto dan video dengan mudah dengan hasil yang kelihatan profesional.

KineMaster membolehkan anda membuat projek daripada video galeri anda dan kemudian mengeditnya dengan antara muka pengguna yang berfungsi dan intuitif; tbeliau adalah aplikasi yang bertujuan untuk pengguna lanjutan dalam penyuntingan video.

KineMaster
Sangat profesional. / © NextPit

Aplikasi ini membolehkan anda bekerja pada garis masa dengan menambah kesan dan klip audio. Ia juga mempunyai pelbagai kesan dan peralihan, ditambah dengan perakam suara yang membolehkan anda menceritakan melalui video, jika mahu. Anda juga boleh menambah teks menatal

KineMaster berada di puncak perkara yang boleh dicapai oleh apl Android dengan penyuntingan video. Sudah tentu, ia mengambil sedikit masa untuk belajar, tetapi fungsi penyuntingan video yang terdapat di sini sukar untuk dikalahkan.

Penyuntingan Video PowerDirector

Aplikasi ini telah dibangunkan oleh Cyberlink dan jika itu nama itu terdengar biasa kerana pembangun ini juga mencipta perisian PowerDVD untuk Microsoft Windows: reputasi itu membawa kami untuk menyiasat apl Android ini.

Seperti KineMaster, anda akan menemui antara muka yang bersih dengan kebolehgunaan profesional. Ia juga mempunyai garis masa dengan tiga lagu: video, audio dan tajuk.

PowerDirector
Buat filem anda. / © NextPit

PowerDirector mempunyai pelbagai peralihan dan kesan yang boleh anda tambahkan pada video anda, serta ia membolehkan anda mengeksport video dalam resolusi HD 720p. Aplikasi ini mudah dipelajari tetapi memerlukan kesabaran – kadangkala cara pengendalian perisian tidak menentu.

Kedua-dua KineMaster dan PowerDirector memerlukan beberapa pengalaman sebelumnya dalam mengedit foto dan video tetapi hasilnya bercakap untuk diri mereka sendiri.

VivaVideo

Dengan VivaVideo, anda boleh mengedit video dengan mudah. Cipta filem daripada video dalam galeri anda, atau buat video daripada foto anda, atau buat kolaj atau video muzik. Hanya spilih kandungan media yang anda mahu jadikan video dan kemudian tambah kesan, pelekat dan kawal tempoh.

VivaVideo lebih terhad dalam ciri berbanding dengan aplikasi sebelumnya tetapi ini juga yang menjadikannya sedikit lebih mudah digunakan. See itu hasil apl dalam video ini. Bagus, kan?

Adakah anda mengedit video pada telefon pintar atau tablet anda? Waplikasi topi yang anda gunakan?