Aplikasi Jauh TV Hisense Terbaik untuk iPhone

9

Seperti mana-mana pengeluar TV lain, Hisense mengeluarkan alat kawalan jauh yang berguna dengan semua TVnya. Walau bagaimanapun, jika alat kawalan jauh Hisense anda kehabisan bateri, hilang atau berhenti berfungsi, anda memerlukan alternatif, seperti apl jauh untuk iPhone.

Aplikasi Jauh TV Hisense Terbaik untuk iPhone

Panduan ini akan melihat beberapa aplikasi kawalan jauh Hisense terbaik untuk iPhone.

Apl Jauh iPhone Terbaik untuk TV Hisense

Terdapat banyak aplikasi kawalan jauh tersedia di Apple Play Store, membenarkan pengguna mengawal TV Hisense menggunakan iPhone mereka. Biasanya, apl ini boleh melakukan lebih kurang apa sahaja yang boleh dilakukan oleh alat kawalan jauh biasa, seperti menukar saluran atau melaraskan kelantangan.

Hisense Jauh SEKARANG

Terdapat banyak pembangun bebas dan pihak ketiga yang berkongsi aplikasi jauh di Gedung Apple Play. Tetapi jika anda lebih suka untuk kekal dengan sesuatu yang lebih rasmi, itu Hisense Jauh SEKARANG app adalah satu untuk dipilih. Dibangunkan oleh Hisense sendiri, aplikasi ini adalah rakan kongsi yang ideal untuk TV Hisense.

Hisense RemoteNOW bukan sahaja berfungsi seperti alat kawalan jauh biasa, tetapi ia juga dilengkapi dengan banyak lagi ciri utama. Ia membolehkan anda menstrim media dari telefon anda ke TV, contohnya. Ia juga membolehkan anda membuat senarai rancangan kegemaran anda dan menjadikannya pantas dan mudah untuk menambah apl baharu pada TV anda dengan beberapa ketikan mudah.

Kelebihan:

 • Dibangunkan oleh Hisense khusus untuk TV Hisense
 • Antara muka pengguna yang lancar dan ringkas
 • Ciri utama tambahan seperti penstriman media dan kegemaran

Keburukan:

 • Hanya berfungsi dengan model Hisense tertentu

Google TV

Adalah penting untuk memastikan anda memilih apl jauh yang sesuai untuk dipadankan dengan sistem pengendalian TV anda. Banyak TV Hisense menjalankan sama ada Google atau Android OS. Jika model anda menjalankan sama ada Google atau Android, anda boleh bergantung pada Google TV aplikasi untuk membantu mengawalnya.

Sebagai apl rasmi daripada Google, Google TV benar-benar selamat dan sangat intuitif. Ia mempunyai antara muka pengguna pintar dan 100% percuma untuk digunakan. Ia juga menggabungkan Pembantu Google, membolehkan anda menggunakan suara anda untuk mencari rancangan dan filem atau mengawal TV.

Kelebihan:

 • Banyak ciri berguna seperti kawalan suara dan senarai pantau
 • Akses pantas kepada 1,000 apl
 • Mudah untuk bekerja dengan

Keburukan:

 • Tidak akan berfungsi pada TV yang tidak menjalankan Android atau OS Google

Amazon Fire TV

Sesetengah TV Hisense juga dijalankan pada FireOS Amazon. Jika anda mempunyai TV Hisense Fire, atau jika anda menonton kebanyakan media anda melalui Amazon Fire Stick, maka Amazon Fire TV app adalah satu untuk digunakan.

Apl ini menawarkan kawalan yang sangat mudah dan anda boleh bertukar antara antara muka jauh dengan butang jelas atau alat kawalan jauh pad sentuh untuk lebih banyak kawalan cecair. Ia juga membolehkan anda menstrim filem, rancangan dan banyak lagi, terus dari telefon anda ke TV.

Kelebihan:

 • Pilihan ideal untuk pengguna Fire TV
 • Pelbagai kaedah kawalan untuk disesuaikan dengan pilihan anda
 • Penstriman media yang pantas dan lancar

Keburukan:

 • Hanya berfungsi dengan peranti Fire
 • Sesetengah pengguna telah melaporkan masalah sambungan dengan apl ini

Unimote

Alat Jauh TV Universal ialah aplikasi yang boleh anda gunakan untuk mengawal pelbagai jenis TV dengan iPhone anda, termasuk model Hisense yang popular. Ia menampilkan antara muka yang sangat anggun, dengan susun atur butang yang kemas merentangi skrin iPhone anda.

Hanya beberapa ketikan mudah sahaja yang diperlukan untuk menghidupkan TV, menukar saluran, dsb. Selain itu, apl ini mesra pemula, tetapi turut menampilkan ciri lanjutan untuk pengguna yang lebih berpengalaman, seperti pencerminan skrin. Pada sisi negatifnya, banyak ciri yang menyeronokkan itu tersekat di belakang paywall, jadi pengguna perlu membayar sehingga mendapatkan pengalaman yang lengkap.

Kelebihan:

 • Berfungsi dengan kebanyakan jenama dan model TV, termasuk Hisense.
 • Didatangkan dengan pelbagai ciri canggih dan berguna.
 • Sangat mesra pemula dan mudah digunakan

Keburukan:

 • Versi percuma mempunyai banyak iklan.
 • Anda perlu membayar untuk versi premium untuk mendapatkan semua ciri dan fungsi.

Roku

Roku ialah satu lagi aplikasi kawalan jauh universal untuk peranti iOS. Seperti namanya, ia direka untuk berfungsi dengan sistem pengendalian Roku. Jika anda mempunyai TV Hisense Roku atau kotak Roku untuk media dan penstriman, ini ialah aplikasi untuk digunakan.

Apl kawalan jauh Roku membolehkan anda memilih dan menonton saluran Roku dengan serta-merta pada TV Hisense anda. Ia juga menyokong penghantaran daripada iPhone anda ke skrin TV anda, serta semua fungsi asas seperti melaraskan kelantangan, dan sebagainya. Ia juga mempunyai arahan suara, walaupun ia tidak selalu berfungsi sebaik yang anda jangkakan.

Kelebihan:

 • Pilihan yang sempurna untuk pengguna Roku
 • Sesuai untuk penstriman yang sangat pantas dan lancar
 • Juga membolehkan anda menghantar dari telefon anda ke TV

Keburukan:

 • Arahan suara boleh menjadi tidak boleh dipercayai
 • Hanya berfungsi dengan TV atau kotak Roku OS

Soalan Lazim

Apakah apl jauh TV?

Ia adalah apl mudah alih yang pada asasnya mengubah telefon menjadi alat kawalan jauh, membolehkan anda menunjuk, mengetik dan menghidupkan TV anda atau melaraskan kelantangan dengan mudah. Terdapat banyak apl ini pada kedua-dua Android dan iOS, dengan pelbagai ciri dan reka letak. Ramai daripada mereka menggunakan Wi-Fi untuk menyambung ke TV pintar dan berinteraksi dengannya, tetapi yang lain menggunakan cahaya IR (inframerah), sama seperti kawalan TV standard.

Adakah saya memerlukan Wi-Fi untuk menggunakan apl jauh TV?

Selalunya, ya. Majoriti apl jauh iPhone menggunakan Wi-Fi untuk merapatkan jurang antara iPhone dan TV, menghantar isyarat melalui rangkaian Wi-Fi untuk menghidupkan TV, melaraskan kelantangan dsb. Walau bagaimanapun, sesetengah daripadanya berfungsi dengan cahaya IR sebaliknya, sama seperti alat kawalan jauh TV biasa. Malangnya, iPhone tidak mempunyai IR blaster terbina dalam, tetapi anda boleh membeli aksesori IR untuk menggunakan apl jauh berdaya IR.

Apakah yang boleh dilakukan oleh aplikasi jauh TV?

Ia bergantung pada apl, tetapi mereka biasanya boleh melakukan kebanyakan atau semua fungsi yang boleh dilakukan oleh alat kawalan jauh biasa. Ini termasuk perkara asas seperti menaikkan dan menurunkan kelantangan, menukar saluran atau menghidupkan dan mematikan TV. Sesetengah daripada mereka mungkin turut disertakan dengan ciri TV pintar tambahan, membolehkan anda mendapat lebih banyak fungsi daripada TV anda. Mereka membenarkan anda mengakses panduan program atau menghantar media ke skrin.

Mengapa saya mahukan apl jauh TV?

Anda mungkin perlu mencuba salah satu apl jauh ini jika anda kehilangan alat kawalan jauh TV asal anda. Ramai orang kehilangan jejak kawalan jauh mereka apabila mereka tergelincir ke belakang sofa, contohnya. Alat kawalan jauh juga pecah atau kehabisan kuasa bateri, yang boleh mengecewakan. Apl jauh iPhone cenderung menjadi lebih mudah, dan lebih sukar untuk kehilangan iPhone berbanding alat kawalan jauh TV.

Bolehkah saya menggunakan mana-mana apl jauh TV dengan TV Hisense saya?

Tidak. Walaupun terdapat banyak apl jauh TV tersedia, semuanya tidak akan berfungsi dengan model Hisense. Malah, kebanyakan daripada mereka hanya akan berfungsi dengan rangkaian TV terpilih. Malah apl yang dijual sebagai “Universal” biasanya mempunyai beberapa had. Nasib baik, kebanyakannya adalah percuma, jadi anda boleh memuat turun dan mengujinya untuk melihat yang mana yang berfungsi dengan betul dengan model TV anda.

Kawal TV Anda dengan Telefon Anda

Sama ada alat kawalan jauh lama anda rosak, kehabisan bateri atau tiada dalam tindakan, apl jauh Hisense yang berguna untuk iPhone adalah penyelesaiannya. Pantas dipasang dan mudah digunakan, apl yang berguna ini memberikan anda kawalan penuh ke atas TV anda, terus daripada iPhone anda.

Pernahkah anda menggunakan mana-mana apl jauh iPhone untuk TV anda? Apl jauh manakah yang anda cadangkan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.