Apple Mengesahkan Acara ‘Pantas Menakutkan’ dengan Petua Mac dan M3 SoC Baharu

32
nextpit Skrin MacBook Air 15
© nextpit

Berikutan laporan Apple mengumumkan Mac baharu minggu depan, gergasi Cupertino mengesahkan acara itu hari ini, menggelarnya sebagai ‘Pantas Menakutkan’. Ini akan diadakan pada 30 Oktober, atau sehari sebelum Halloween seperti yang ditunjukkan oleh slogan. Ia juga ditunjukkan di laman web mereka bahawa ini boleh berkisar pada peranti Mac baharu, yang mungkin terdiri daripada entri iMac dan MacBook Pro baharu yang dikuasakan oleh cip M3.

  • Baca juga: Manakah komputer riba MacBook yang sesuai untuk anda?

Bagaimana untuk menonton acara Apple ‘Scary Fast’

Bagi butiran acara itu, Apple menganjurkannya dalam talian berbanding acara fizikal, membukanya kepada semua. Ini akan disiarkan di laman web rasmi dan saluran syarikat, termasuk YouTube dan melalui apl Apple TV, pada 5:00 PTG / 8:00 PTG / 2:00 PG CET (31 Okt.).

Acara Pantas Menakutkan Apple Oktober 2023

Acara Pantas Menakutkan Apple dijadualkan pada 30 Oktober pada 5 PT. Mac dan MacBook baharu dijangka. © Apple

Perkara yang diharapkan daripada acara 30 Oktober Apple: cip M3, iMac dan MacBook Pro

Walaupun hanya beberapa butiran boleh diperoleh daripada imej statik, menyemak halaman acara Apple menunjukkan jemputan animasi yang mengalihkan logo Apple kepada garis besar logo macOS Finder yang “menyeramkan”. Oleh itu, ia boleh membayangkan pengumuman yang dikhaskan untuk peranti Mac baharu.

Mark Gurman dari Bloomberg membuat spekulasi sebelum ini bahawa Apple bersedia untuk memperkenalkan iMac 24-inci baharu yang akan menjadi pengganti kepada iMac M1 2021. Tambahnya, ia berkemungkinan besar akan dikuasakan oleh set cip M3 dan akan melangkau set cip M2, seterusnya memberikan sokongan kepada tagline ‘pantas’ dalam jemputan.

Sebagai tambahan kepada iMac generasi akan datang, terdapat juga laporan bahawa Apple sedang bersedia untuk menyimpan semula komputer riba MacBook kepada peruncit menjelang pertengahan November, seterusnya membayangkan komputer riba MacBook Pro baharu dengan cipset M3 yang lebih baharu di dalamnya. Walaupun ini akan menjadi masa yang luar biasa memandangkan MacBook Pro M2 baru sahaja dilancarkan pada Januari tahun ini, cuti yang akan datang adalah wajar bagi pengeluar iPhone untuk bertaruh pada model yang diperbaharui.

Snapdragon X Elite menampilkan maklumat grafik

Maklumat grafik “kotak bento” tradisional dengan sorotan Snapdragon X Elite / © Qualcomm

M3 SoC mungkin jawapan Apple kepada Snapdragon X Elite Qualcomm

Idea Apple mendedahkan SoC M3 tersuai juga akan menjadi logik selepas Qualcomm mengumumkan pemproses Snapdragon X Elite tersuainya yang sepatutnya menghidupkan komputer riba dan komputer Windows mulai tahun depan. Mungkin, ini mungkin cara syarikat untuk mencuri guruh daripada Qualcomm. Namun begitu, kita tidak perlu menunggu terlalu lama untuk mengetahuinya.

Apa lagi yang anda harapkan daripada acara Apple yang akan datang? Adakah anda fikir sistem-on-cip M3 tersuai akan diumumkan secara rasmi juga? Tembak kami jawapan anda dalam komen.


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya