Apple Mungkin Hanya Melancarkan Penjejak AirTag 2 pada tahun 2024

60
NextPit Apple AirTag 5
© nextpit

Apple memperkenalkan penjejak Bluetooth pertamanya, AirTag, pada 2021 dan sejak itu ia telah menjadi aksesori paling popular daripada syarikat itu. Nampaknya, Apple mungkin sudah merancang untuk melancarkan AirTag 2 atau penjejak generasi kedua menjelang tahun depan berdasarkan laporan baharu.

Tidak seperti peranti Apple yang lain, tidak dijangka AirTag (semakan) akan menerima penyegaran tahunan, apatah lagi selama dua tahun. Ini disokong oleh perunding dan pembocor Apple bersiri, Ming-Chi Kuo, dalam tweet terbarunya.

  • Baca juga: Google mengaktifkan makluman penjejakan yang tidak diingini dengan Apple AirTag

Tarikh keluaran Apple AirTag 2

Menurut sumber itu, firma Cupertino merancang untuk mengeluarkan pengganti Apple AirTag yang boleh dinamakan AirTag 2 hanya pada tahun 2024, yang bermakna jurang lebih tiga tahun dari tarikh keluaran asal jika ia menjadi kenyataan. Secara khusus, beliau menunjukkan suku keempat apabila AirTag 2 akan memasuki pengeluaran besar-besaran.

Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa tidak semua ramalan oleh penganalisis prolifik sentiasa tepat pada sasaran. Sebagai contoh, beliau percaya bahawa Apple akan melancarkan iPad Mini 7 pada 2024, tetapi butiran baharu menentang ramalan ini kerana kini dikhabarkan tablet iPad kompak itu boleh debut sebagai iPad Mini 2023 pada akhir tahun ini. Oleh itu, tetingkap keluaran untuk AirTag 2 mungkin masih berubah dalam masa yang ditetapkan.

Semakan Apple AirTag

Anda juga boleh memainkan bunyi atau ping Apple AirTag melalui apl Cari Saya. / © nextpit

Ciri dan spesifikasi Apple AirTag

Mengenai spesifikasi AirTag 2, maklumat masih terhad. Walau bagaimanapun, adalah selamat untuk mengatakan Apple boleh meningkatkan ketersambungan dan julat dengan memasukkan cip jalur lebar ultra yang lebih baharu, mungkin U2, untuk memberikan penyepaduan yang lebih baik dengan peranti Apple yang lain, terutamanya dengan set kepala Vision Pro.

Di samping itu, Apple boleh menggunakan Bluetooth 5.3 atau versi yang lebih baru untuk kecekapan yang lebih baik, yang serupa dengan Samsung Galaxy SmartTag 2 yang akan datang. Selain itu, kami mungkin melihat beberapa perubahan pada bahagian luar seperti lubang yang sangat diperlukan untuk cincin kunci, walaupun kami hanya membuat spekulasi di sini.

Begitu juga, ciri manakah yang anda fikir perlu untuk menambah baik Apple AirTag 2? Kongsi pendapat anda dengan kami dalam komen.