Apple Mungkin Menambah Skrin Lebih Besar pada iPhone 16 Pro Duo 2024

57
Ujian Semakan NextPit Apple iPhone 14 Pro
© NextPit

Saiz skrin pada iPhone 14 Pro (Max) kekal sama sejak iPhone 12. Dan ini dijangka dibawa ke siri iPhone 15, walaupun Apple mungkin mula menggabungkan tepi sedikit melengkung. Laporan baharu, bagaimanapun, menjelaskan bahawa pembuat iPhone itu akhirnya akan menawarkan hartanah skrin yang lebih luas pada duo iPhone 16 Pro tahun depan.

Menurut peminat dan pembocor Apple, URedditor di Twitter, Apple akan menggunakan paparan yang lebih besar pada iPhone 16 Pro dan iPhone 16 Pro Max yang dijadualkan akan diumumkan pada musim luruh 2024. Sumber menyatakan bahawa peningkatan itu adalah kecil dengan iPhone Pro yang lebih kecil mendapat panel 6.3-inci manakala Pro Max mencapai tanda 6.9-inci.

  • Baca juga: Semua yang anda perlu ketahui tentang iOS 17

Keuntungannya adalah kecil, tetapi ia akan ketara berbanding panel iPhone 14 Pro dan Pro Max semasa yang masing-masing bersaiz 6.1 inci dan 6.7 inci. Pada masa yang sama, akaun tersebut menyebut bahawa nombor baharu adalah untuk ukuran panel, bermakna masih tidak jelas apakah kawasan boleh dilihat akhir, dengan mengambil kira sudut, sebagai contoh.

Apple iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro baharu dengan paparan 6.1 inci dan Pulau Dinamik. / © NextPit

Ramalan URedditor memberi berat kepada laporan perunding Ming-Chi Kuo yang telah menerbitkan kemas kini terbarunya di Medium mengenai model iPhone masa hadapan. Dia percaya bahawa iPhone 16 Pro (Max) akan menampilkan skrin yang lebih besar. Bagaimanapun, dia tidak menyebut saiz sebenar yang akan dipaparkan oleh iPhone ini.

Kuo juga menyebut bahawa kamera periskop akan dikongsi antara model iPhone 16 Pro dan Pro Max selepas eksklusif dalam iPhone 15 Pro Max yang akan datang. Tambahan pula, komponen tersebut boleh membawa zum tanpa kehilangan 5-6x, yang merupakan rangsangan besar kepada telefoto 2x semasa iPhone 14 Pro yang telah kami uji.

Adakah anda lebih suka skrin yang lebih besar pada iPhone? Apakah saiz paparan telefon pintar yang ideal anda? Beritahu kami dalam ulasan.