Apple Mungkin Menyukarkan Menguji Ciri Kepintaran Apple

17
nextpit iPhone 15 Pro Max Display
© nextpit

Apple memperkenalkan suite sulung ciri AInya di bawah sepanduk Apple Intelligence di WWDC. Walaupun keupayaan baharu ini dirancang untuk tiba dahulu melalui iOS 18 beta bulan depan, penemuan baharu mencadangkan Apple boleh mengehadkan ketersediaan Apple Intelligence semasa tempoh pratonton.

Ketersediaan Apple Intelligence

Dalam rentetan kod dalam iOS 18 yang ditemui oleh Aaron Perris (melalui MacRumors), terdapat kata-kata yang menerangkan keadaan Graymatter, iaitu nama dalaman untuk Apple Intelligence. Menurut talian itu, ia akan tersedia dalam pratonton terhad dan memerlukan pengguna untuk menyertai senarai tunggu sebelum mereka boleh mengujinya.

Turut ditulis ialah peringatan yang diserlahkan yang menyebut pengguna Graymatter “mungkin mengalami respons tertunda yang luar biasa apabila tidak berada di kawasan yang disokong.”

Tiada butiran tentang mengapa Apple berpotensi menyekat akses kepada Apple Intelligence semasa pelancaran untuk pengguna terpilih. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa sebab logik di sebalik langkah itu seperti pengeluar iPhone ingin mengelakkan kesan yang lebih besar dari segi isu yang timbul daripada tempoh pratonton.

Dua emoji yang baru dibuat pada iPhone
Ya, kemiskinan emoji tidak lama lagi akan menjadi perkara lampau pada peranti dengan Apple Intelligence! / © Apple / Petikan skrin: nextpit

Mungkin juga tidak semua ciri AI terbina dalam sepenuhnya semasa pelancaran. Dengan persediaan ini, ia akan memberi ruang yang cukup untuk syarikat mengoptimumkan Perisikan Apple dan ciri yang disertakan.

Manakala ketersediaan Apple’AI boleh dihadkan kepada hanya iOS 18 beta, pelancaran muktamad kemas kini pada musim luruh ini mungkin melihat ia tersedia untuk semua peranti yang disokong.

Ciri dan keserasian Apple Intelligence

Bagi ciri Perisikan Apple, ia termasuk ciri Alat Penulisan baharu yang membolehkan anda mengarang teks dalam nada yang anda mahu, penjanaan imej menggunakan lakaran, penjanaan avatar dan emoji, dan pengkategorian e-mel, antara lain.

Lebih penting lagi, Kepintaran Apple akan memberi kuasa kepada Siri dan menjadikan pembantu suara lebih pintar dengan respons yang lebih semula jadi dan skop tugas yang lebih luas. Anda boleh membaca banyak perkara’s baharu tentang Apple Intelligence di sini yang telah disediakan oleh rakan sekerja kami Carsten Drees.

Apple Intelligence serasi dengan iPhone 15 Pro (ulasan), iPhone 15 Pro Max (ulasan) dan tablet iPad yang dilengkapi dengan cip M1 atau lebih baharu. Ia juga tersedia dalam Mac dan MacBook yang dikuasakan oleh Apple’cip M tersuai.

Adakah anda berhasrat untuk menguji Apple Intelligence sebaik sahaja ia tersedia? Antara ciri AInya yang manakah yang anda fikir paling berguna? biarlah’s mendengar fikiran anda.

Melalui: MacRumors