Apple Music Boleh Mendapat Ciri Crossfade Dikuasakan AI dalam iOS 18

16
nextpit iPhone 15 Pulau Dinamik
© nextpit

Apple terus mengemas kini apl Apple Musicnya dengan menambah dan memperhalusi banyak ciri. Perkhidmatan ini boleh mendapatkan beberapa peningkatan dengan kemas kini iOS 18 yang akan datang yang boleh menyertakan peningkatan kepada ciri silang pudar dalam apl.

  • Juga berkaitan: Cara mengenal pasti lagu menggunakan Shazam pada iPhone anda

Pada asasnya, ciri silang pudar tersedia dalam Apple Music, yang pengguna boleh mendayakan dan melaraskan tempoh sehingga masa tertentu daripada tetapan. Ini mewujudkan peralihan yang lebih lancar antara lagu atau senarai main dengan mengurangkan atau mengalih keluar jurang.

‘Peralihan Lagu Pintar’ baharu dalam Apple Music

Dalam penemuan terbaru AppleInsider, yang datang daripada sumber yang tidak dinamakan, Apple mungkin membawa lelaran alat aplikasi yang dipanggil “peralihan lagu pintar” dalam iOS 18 (dan iPadOS 18).

Walaupun ia tidak diperincikan secara terperinci bagaimana ciri baharu itu akan berfungsi atau cara ia berbeza daripada fungsi silang pudar sedia ada, ia telah diserlahkan bahawa tempoh boleh dilanjutkan sehingga 12 saat. Ini adalah lonjakan besar daripada masa puncak 5 saat dalam apl semasa.

Ia juga selamat untuk mengatakan bahawa label menunjukkan ciri yang dikuasakan oleh AI. Contohnya, ia boleh bergantung pada pembelajaran mesin untuk memilih tempat untuk memulakan peralihan secara automatik tanpa menyediakan tempoh silang pudar secara manual.

Seperti yang sedia ada, iOS 18 sedang membentuk untuk membawa ciri AI baharu, jadi masuk akal bahawa pembuat iPhone akan menaburkan beberapa di seluruh perkhidmatannya seperti aplikasi Apple Music.

Apple juga melihat satu set ciri kebolehcapaian baharu yang akan datang dalam kemas kini iPhone utama seterusnya. Iaitu, ia akan menyertakan keupayaan penjejakan mata untuk kawalan bebas tangan dan boleh digunakan oleh semua pengguna. Terdapat juga ciri Music Haptics baharu yang menjana getaran berdasarkan alunan lagu atau trek yang dimainkan.

iOS 18, bersama-sama dengan kemas kini utama lain pada platform syarikat, akan diumumkan pada WWDC 2024 yang akan bermula pada 10 Jun. Sementara itu, kemas kini perisian hanya boleh mencecah model iPhone yang serasi pada musim gugur apabila iPhone 16 menjadi rasmi.

Apakah ciri lain yang anda ingin lihat dalam iOS 18? Kongsi dengan kami cadangan anda di bahagian komen.

Sumber:
Apple Insider